14.05.11
18:18
Здравейте,
Имам няколко въпроса относно програмата “Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!” http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1MGLWNdm7
Разполагам с 1 дъмбел, 2 прави лоста за тежести, 1 лост за набиране и лежанка
С какво мога да заменя: “избутване на дъмбели от полулег” - понеже имам само 1 дъмбел
“придърпване на вертикален скрипец”
“придърпване на хоризонтален скрипец”
“трицепсово разгъване на скрипец”
“бицепсово сгъване с щанга” - понеже лоста ми е прав
И с какви килограми трябва да тренирам (тренирам вече от 2 месеца обаче по програма която аз съм си измислил и мисля че няма толкова голям ефект! това е моята програма
1 ден: Бицепс - Бицепсово сгъване с дъмбел 20 серии х10 повторения (общо с двете ръце) 1 минута почивка (с 7кг)
2 ден: - Гърди - Повдигане на щанга от лег 10 серии х10 повторения 1 минута почивка (с 30кг)
3 ден: - Трицепс - Кофички на пейка (полукофички) 10 серии x10 повторения 1 минута почивка
4 ден: - Гърди - Повдигане на щанга от лег 10 серии х10 повторения 1 минута почивка (с 30кг)
5 ден: - Бицепс - Бицепсово сгъване с дъмбел 20 серии х10 повторения (общо с двете ръце) 1 минута почивка (с 7кг)
6 ден: ПОЧИВКА
7 ден: ПОЧИВКА
14.05.11
18:28
казано от Strong&Healthy; на 14.05.11, 18:18:
“избутване на дъмбели от полулег” - - Полулег с щанга
“придърпване на вертикален скрипец” - Набирания
“придърпване на хоризонтален скрипец” - Гребане с дъмбел или щанга
“трицепсово разгъване на скрипец” - Кик бек
“бицепсово сгъване с щанга” - понеже лоста ми е прав и това какво пречи ?И с какви килограми трябва да тренирам (тренирам вече от 2 месеца обаче по програма която аз съм си измислил и мисля че няма толкова голям ефект! това е моята програма
Добрe си избрал “Качвайте маса веднага след 4…”, колкото до килограмите използвай такива с които можеш да изпълниш 8-12 повторения без да достигаш до отказ
Мнението беше редактирано от mitkoDimitrov на 14.05.11 18:52.
14.05.11
20:51
Целта на тази програма “Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!” е по скоро да се придобие някаква двигателна култура т.е. да се заучи правилното изпълнение на упражненията и да се влезне във форма. За това може би се нарича “Качвайте маса веднага СЛЕД 4-тата седмица!” т.е. след това се заменя със сплит. Мисля, че замяната на упражненията и пригаждане то и за домашни условия не е удачен вариант.
14.05.11
22:56
Е, защо да не е удачно? Ако тренира у тях трябва да заучи упражненията, които ще изпълнява. За какво му е да учи на правилна техника придърпване на скрипец, ако той няма да прави това упражнение никога ?