14.05.11
23:04
Здравейте, искам да попитам коя лежанка да избера като се има впредвид, че:
Тренирам 3м и половина. Тренировката ми за гора част А правя хоризонтална лежанка, а в другата си тренировка за горна част Б правя обратна лежанка(с галва надоло) (+кофички).
Въпроса ми е в Горна част Б (втората си тренировка) коя лежанка да избера за долни гъдри (с главата надоло) или горни (полулег) ?
Темата беше редактирана от Turtlesapience на 14.05.11 23:11.
14.05.11
23:08
е за долната част как ще сложиш лежанка от полулег ( главата нагоре ) ? :D няма никакъв смисъл от въпроса ти според мен :D
иначе ако става дума вместо обратен лег сложи класическия лег с щанга
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.05.11 23:09.
14.05.11
23:11
Редактирах поста, май не си ме разбрал доста объркано съм го написал, съжалявам за което. :D
14.05.11
23:14
в 1та тренировка - лег с щанга във 2та полулег с щанга и си перфектен ;)
14.05.11
23:16
Ясно, мерси.Ще ги заменя, но имам още 1 въпрос, защо избираш полулег, а не обратен (с главата надоло). И полулега с кофички ли отново да го комбинирам ?
14.05.11
23:25
защото полулега акцентира до някъде на горната част на гърдите която е много важна както и визуално така и симетрично... да си чул някой да се оплаква от преразвита горна част на гърдите и недоразвита долна част на гърдите ?! не нали но тези които се оплакват от преразвита долна част и недоразвите горна част не са малко... това, че на обратния лег буташ повече от колкото на полулега незначи нищо съществено ;)
14.05.11
23:30
За тежестите не ме бърка аз гледам да си ги правя както трябва упражненията, вместо да се пъна като кокичка на д*пе .А след полулега да оставя ли кофичките или да ги заменя с друго( искам да добавя полулег с дъмбели правя в 1вата трен)
14.05.11
23:34
ами няма лошо упоредката е доказно упражнение... впрочем ако искаш да качиш сила на дадено упражнение прави и в двете тренировки лег с щанга като първо.. не че иначе няма да има ефект с една тренировка седмично но ще напредваш по-бързо :) ( с уговорката, че се храниш добре )
14.05.11
23:40
Храната си я следя и гледам да наблягам на въглехидаратите. Ще отовря някой друга статия и ще реша дали лег+полулег или поулег+кофички.