17.05.11
12:18
Здравейте.
Навсякъде чувам различни мнения за това да се тренира гръб и гърди в един ден. Едни казват “ти луд ли си това е много тежка тренировка”, “пълна загуба на време”..... но според мен когато се прави такава програма трябва да се обърне внимание на броят серии и упражнения.
До сега тренирах 4 дни в седмицата но ми идва много. Имам си разни плексити на отглеждане и се обаждат от време на време.
Идеята ми е да премина към 3 - дневен сплит (тренировка на антагонисти) принципно съм любител на ХИТ тренировките до отказ и отвъд отказ, та си съставих следната програма, която ако може да коментирам с Вас тук. Приемам съвети, корекции.
Понеделник Гърди - Гръб (не в супер серии )
Гърди:
1.горен лег (1х8-10), (2х8-10) , (3х6-8 до отказ)
2.хоризонтален лег с дъмбели (1х8-10), (2х6-8 до отказ и дроп серия веднага след втората )
3.флайс (1х8-12) , (2х8-12 до отказ) или кросоувър или пек дек
Гръб:
1.Гребане с лост 2 загряващи + 3 работни серии
2.Придърпване на вертикален скрипец тесен подхват 2 работни серии 2- до отказ и след това дроп серия
3. Мечка или Мъртва тяга като ако правя тяга загрявам 2 серии и правя 3 работни
Вторник : кардио
Сряда: Рамене ,ръце
рамене:
1.раменни преси с дъмбели или прав с лост 3 серии
2. разтваряне в страни 3 серии, трета до отказ последвана от дроп серия
Трицепс:
1 Разгъване пред скрипец (винаги ... 1 во упражение) 3 серии последна до отказ
2.френска преса или разгъване с две ръце с дъмбел над глава като правя 2 серии след втора дроп серия
3.Не винаги правя трето упражнение но ако правя то е нещо изолирано за 1 ръка само в 1 серия от около 12-15 повторения
бицепс
1.концентрично сгъване или сгъване с дъмбели прав 3 серии
2.сгъване с щанга 2 серии като втора е или последвана от дроп серия или е рест/пауза
Четвъртак: почивка или кардио
Петък крака: тука е ясно те са сами
При провеждането на такава седмична тренировка, в другата седмица почивам от ОТКАЗИ като се изпълнява всичко без отказ
Ще съм благодарен ако помогнете малко :) пробах дори бутащи дърпащи и крака но в деня за бутащи на раменете в частност на предните им идва повече, за трицепса да не говоря стажа ми е около 3 години почти но все още се уча
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.05.11 12:21.
17.05.11
12:32
за да тренираш до отказ ти трябва адекватно възстановяване - ти имаш ли го ?! това кардио си го сложил на никъде... при ХИТ трениране сериите са сравнително дълги което значи, че по време на серията гориш не малко енергия ( калории ) нямаш нужда от кардио в този си вид :) а само като видят тренировката за гърди... правиш 3серии до отказ ?!?!? ти май не си се запознал с хит тренирането какви са тези безброй отказни серии правиш една отказна серия.. всичко преди нея е адаптиращо мускула към натоварването
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.05.11 12:33.
17.05.11
12:42
По добре си тренирай по 3-4 серий 8-10 повторения. За гърба най-доброто съчетание е трицепса.Гърдите пробвай да ги съчетаеш с бицепс а рамо с крака. в 2 тренировки можеш да си добавиш 1-2 упражнения за корем и си перфектен. Избирай базови упражнения и погледни упражненията и тренировките в сайта. :)
17.05.11
12:45
казано от Turtlesapience на 17.05.11, 12:42:
За гърба най-доброто съчетание е трицепса. quote]
защо пък това да е най-доброто ?! варианти има много гърба може да го тренираш с трапец, трицепс, бицепс, предмишници.. та и с прасци може да се тренира.. с всеки един малък мускул
17.05.11
12:50
Не разбирам много, но ми се стува, че за големите мусколни групи (гърди, гръб и бедра) им е необходимо голямо количество храна, която се доставя главно от кръвните пототоци. Ако съчетаеш две големи гупи по мое мнение първата тренирана ще заслсбне понеже кръват се насочва към втората. Както и първата мусколна гръпа ще е тренирала по качествено и защото организма ще е свеж и ще има нужда от храна. Отгоре на всичко мисля, че сериозни силови трнировки и съчетаване на големи мусколни групи (пример: Гръб и Гърди)могат да доведат да отпадналост, замайване, прилошаване, загоба на съзнание(недай си боже), слабо уросяване на крайниците(при подължително практикуване) и всичко това от недостиг на кръв до мозъка.
Най - добре е големи мусколни групи да се правят самички.
Това е лично мое мнение не ангажирам никои с него и не държа да бъде взето под внимание!!!
17.05.11
13:28
казано от krupel на 17.05.11, 13:10:
За това съм написал, че приемам съвет
а по кое по-точно ти трябва съвет?
т.е. кое не ти е ясно и относно кое се чудиш?
казано от ts.vassilev на 17.05.11, 13:28:
казано от krupel на 17.05.11, 13:10:
За това съм написал, че приемам съвет
а по кое по-точно ти трябва съвет?
т.е. кое не ти е ясно и относно кое се чудиш?
Като цяло комбинирането на 2 големи мускулни групи в един ден и 3 малко в друг ден като сериите са намалени...
Форсираните повторения и стигането до отказ мога да го намаля стига някой да предложи нещо по конкретно
казано от kristiancho на 17.05.11, 12:32:
за да тренираш до отказ ти трябва адекватно възстановяване - ти имаш ли го ?! това кардио си го сложил на никъде... при ХИТ трениране сериите са сравнително дълги което значи, че по време на серията гориш не малко енергия ( калории ) нямаш нужда от кардио в този си вид :) а само като видят тренировката за гърди... правиш 3серии до отказ ?!?!? ти май не си се запознал с хит тренирането какви са тези безброй отказни серии правиш една отказна серия.. всичко преди нея е адаптиращо мускула към натоварването
Става дума за ХИТ на Дориан не на Майк.
Доста съм изчел за този метод на трениране и почти навсякъде се споменава “за всяко упражнение по една серия до фалит” като зарад удължените серии се намаля обема на тренировка. Бавна и контролирана негативна част във всяко едно повторение/упражнение и по възможност - форсирани повторения
17.05.11
13:55
казано от krupel на 17.05.11, 13:33:
Като цяло комбинирането на 2 големи мускулни групи в един ден и 3 малко в друг ден като сериите са намалени...
Форсираните повторения и стигането до отказ мога да го намаля стига някой да предложи нещо по конкретно
Поликин често дава:
ден 1 - гърди и гръб
ден 2 - крака
ден 3 - почивка
ден 4 - ръце и рамене
ден 5 - почивка.
това което при повечето хора е проблем е денят с “рамо,” където почват да ги болят раменете. най-малкото което може да се направи е да не се прави предно рамо, най-голямото е да няма отделен ден за рамо. среден вариант е да наблегнеш здраво на задно рамо.
по конкретно за отказа - трябва да провериш как ти действа. няма нищо страшно да стигнеш до отказ на последната серия(на дадено упражнение). 3 отказа на полулег и после още 2 на хоризонталния лег с дъмбели май ще е доста. ако правилно съм разбрал ще оравиш тази програма една седмица и следващата ще правиш същото, но без всичките откази?
ако е така, то третата седмица(в която пак имаш “силна” тренировка) ако успееш да подобриш постиженията си, значи програмата работи за теб.
17.05.11
13:58
казано от krupel на 17.05.11, 13:52:
Става дума за ХИТ на Дориан не на Майк.
Доста съм изчел за този метод на трениране и почти навсякъде се споменава “за всяко упражнение по една серия до фалит” като зарад удължените серии се намаля обема на тренировка. Бавна и контролирана негативна част във всяко едно повторение/упражнение и по възможност - форсирани повторения
ами 2-3 теми над твоята има тема за ХИТ - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/44687
вариант който пише там за”тренировките на Дориан” е с една работна серия до отказ.
Не е проблем да се тренират гърди и гръб в един ден, аз в момента тренирам така, като тренирам гърба и още веднъж с раменете.
Като цяло не е добре да се правят много серии до отказ, особено на базовите упражнения, а при клек и тяга е добре изобщо да се избягват отказите.
До отказ може да се прави на изолиращите упражнения и машините.
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.05.11 15:08.
казано от ts.vassilev на 17.05.11, 13:55:
Форсираните повторения и стигането до отказ мога да го намаля стига някой да предложи нещо по конкретноПоликин често дава:
ден 1 - гърди и гръб
ден 2 - крака
ден 3 - почивка
ден 4 - ръце и рамене
ден 5 - почивка.това което при повечето хора е проблем е денят с “рамо,” където почват да ги болят раменете. най-малкото което може да се направи е да не се прави предно рамо, най-голямото е да няма отделен ден за рамо. среден вариант е да наблегнеш здраво на задно рамо.
по конкретно за отказа - трябва да провериш как ти действа. няма нищо страшно да стигнеш до отказ на последната серия(на дадено упражнение). 3 отказа на полулег и после още 2 на хоризонталния лег с дъмбели май ще е доста. ако правилно съм разбрал ще оравиш тази програма една седмица и следващата ще правиш същото, но без всичките откази?
ако е така, то третата седмица(в която пак имаш “силна” тренировка) ако успееш да подобриш постиженията си, значи програмата работи за теб.
Малко объркване е станало само последната серия се стига до отказ, първа и втора са подготвящи, а там където са само 2 сериите - първа е подготвяща втора до отказ. Така процедирам за всяко упражнение, само 1 серия до отказ последната от дадено упражнение
никога по 2.
казано от krupel на 17.05.11, 15:17:
казано от ts.vassilev на 17.05.11, 13:55:
Форсираните повторения и стигането до отказ мога да го намаля стига някой да предложи нещо по конкретноПоликин често дава:
ден 1 - гърди и гръб
ден 2 - крака
ден 3 - почивка
ден 4 - ръце и рамене
ден 5 - почивка.това което при повечето хора е проблем е денят с “рамо,” където почват да ги болят раменете. най-малкото което може да се направи е да не се прави предно рамо, най-голямото е да няма отделен ден за рамо. среден вариант е да наблегнеш здраво на задно рамо.
Малко объркване е станало само последната серия се стига до отказ, първа и втора са подготвящи, а там където са само 2 сериите - първа е подготвяща втора до отказ. Така процедирам за всяко упражнение, само 1 серия до отказ последната от дадено упражнение
никога по 2.
И да, при тягата клековете, гребане с лост, не действам до фалит. Вероятноста да се контузя при тях е голяма ако процедирам по същия начин.