17.05.11
18:31
Здравейте ! Реших да сменя малко програмата и да включа и крачета в тренировките, макар и малко, но все пак. Имам дискова херния и затова досега съм ги пренебрегвал сега реших да правя само упражнения като това което си седнал и имитираш ритане с 2та крака , упражнение за прасците (седнал отново) и това което е като клякане, но си седнал наземята и буташ тежест нагоре. (надявам се сте ме разбрали, общо вземо постна програмка за крачета хаха)
Така сега реших да тренирам така:
1 - Гърди + бицепс
2 - Гръб + крака
3 - Трицепс + Рамо
Въпроса е кое ще е по-добре гръб с трицепс или гръб с крака. Избрах втория вариант защото след гърдите имам голяма мускулна и няма да мога да правя на лежанка с тесен хват за трицепс, а това мисля ,че е едно от най-мищните упражнения за маса на трицепса. И все пак защо би било по-добре да правя 1вия вариант Гръб + трицепс 2ри ден, ще съм ви благодарен за помощта.
Също имам и малко притеснение относно гърдите преди ги правех сами + задно рамо и имах адската мускулна треска държеше ме по 3 дори 4 дни, а сега когато правих Гърди + Бицепс и още 1вия ден след това ги чувствам със лека мускулна. Това ме притеснява тъй като са ми приоритет и не искам да им развалям тренировката :). Може ли да се е получило така защото след като съм ги напомпил добре и като съм напомпил после бицепса и са се отпуснали (кръвта е отишла повече в бицепса) или просто си въобразявам.(килограмите и интензитета на тренировата бяха същите)
П.П. Ако някой реши да ме пита кога правя корем, отговора е - след всяка тренировка по 2 упражнения в суперсерия по 3 серий.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.05.11 06:19.
1. Ми по принцип гръб с крака не е добре да се тренират, защото двете тренировки са много тежки, но ти щом няма да правиш клек, лег-преса, хакен-клек ... мисля, че няма проблем.
2. Ако правиш гърди първи ден не е добре да правиш трицепс втори ден. А иначе гърба може да го комбинираш и с бицепс, то зависи от теб как най-добре се чувстваш. Лично аз правя гърба и краката сами, защото са големи мускулни групи и тренировката ми е тежка.
3. Относно гърдите - пробвай да смениш малко упражненията, да увеличиш килограмите (като се стараеш ест. да не правиш чиитинг) и ако пак нямаш мускулна треска тогава ще му мислим. И аз бях като теб. Преди тренирах гърдите с предно и странично рамо, сега тренирам гърди с бицепс, но пак си имам стабилна мускулна треска :) :P ;)
Мнението беше редактирано от cchapo на 17.05.11 19:49.
17.05.11
19:59
тотално грешна филсофия на трениране имаш... моментното напомване не е гаранция нито за растеж нито за ‘’релефност’’ нито за каквото и да било... това, че сега имаш мускулна треска по 1ден може само да те радва.. тези 3-4дена мускулна треска трябва да ти говорят, че гърдите са ти умрели и ревът за възстановяване което ти явно не им даваш.. ( 4дена е много ) гръб+крака е пълна измислица... корема го тренирай 2пъти в седмицата максимум ..
1ден- гърди, трицепс
2ден- гръб, бицепс
3ден- крака, рамо
не успя ли сам да се досетиш ?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.05.11 20:00.
17.05.11
20:05
според мен пък крака с гръб(набиране) върви добре, както и лег с тяга.
проблем обаче имам когато след лежанка(гърди) имам да правя крака. след като правя “гърди” и имам доста дискомфорт в раменете и си оставям ден почивка преди клякането.
17.05.11
20:08
казано от kristiancho на 17.05.11, 19:59:
гръб+крака е пълна измислица...
А1 клек
А2 набиране
Б1 напади
Б2 долен скрипец
В1 задно бедро
В2 гребане с дъмбел
точно си го измислих ;)
Ок благодаря ви много! Май, май ще си остана така както съм я измислил, пък да видим :)
kristiancho@ Ами аз се кефя като ме болят много, чувствам ги стегнати и им се кефя на макс иначе все едно нищо не съм правил. А за това дали е правилно или не, точно от както ме болят така стабилно виждам разлика в тях ;) Явно на мен ми действа добре.
17.05.11
20:59
казано от kristiancho на 17.05.11, 19:59:
1ден- гърди, трицепс
2ден- гръб, бицепс
3ден- крака, рамоне успя ли сам да се досетиш ?!
Доста си противоречиш. В доста теми казваш, че рамо и крака е най-безсмислената тренировка, защото който прави такава тренировка, не мислил за рамото. Сега виждам, че точно такъв сплит си предложил.
17.05.11
21:04
Пико - знам продължавам да мисля, че това е пълна глупост.. ама в три дневен сплит това е единствения вариант според мен ... !
D_Hun7eR - 4дена болки са много... единствено егото от тая яка ‘’напомпваща’’ тернировка ти се вдига... след време нито силата нито масата ще вдигаш така.. в началото и мене ме боляха по 4-5дена гърдите и имах напредък... ама в началото
ts.vassilev - с три упражнения за крака и 3 за гръб... къде отиваш ти може би... за ръце трябва да правиш по 1упражнение максимум сигурно... то ако става дума може и всички мускули да направиш в един ден но нали трябва адекватно да натовариш мускула и след това адекватно да възстановиш
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.05.11 21:08.
18.05.11
14:21
казано от kristiancho на 17.05.11, 21:04:
ts.vassilev - с три упражнения за крака и 3 за гръб... къде отиваш ти може би... за ръце трябва да правиш по 1упражнение максимум сигурно... то ако става дума може и всички мускули да направиш в един ден но нали трябва адекватно да натовариш мускула и след това адекватно да възстановиш
не разбрах дали смяташ че са много или са малко. също така броя на сериите е сериозна променлива която трябва да се има предвид.
някак си не разбрах и паралела ти с ръцете.
18.05.11
14:44
Не е въпроса колко са упражненията, а колко серии се изпълняват. Също така интензивноста им, както и много други неща. Нищо не ми пречи за бицепс да правя по 6 упражнения, всяко с по 1 серия, а в същото време за гърди - лег и полулег, по 5 серии. Накрая натоварването върху гърдите е по-голямо.
18.05.11
15:33
според мен 3 упражнения за гръб и 3 за крака са много малко... да не говорим, че ако правиш много серии с висока интензивност... дали ще устискаш на такова натоварване... защото според мен има разлика дали ще направиш тежко гребане и след това гребане с дъмбел с една ръка което пак ще е тежко на имаш опора и малко или много натоварването над тялото е по-малко.... или да направиш тежко гребане и след това се хвърляш на тежък клек, лег преса или каквото и да е ... това са много големи мускули и би трябвало да се тренират отделно :) за гърди и гръб по-може да се съглася ама крака и гръб си е безумие според мен лично :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 18.05.11 15:33.
18.05.11
15:51
казано от kristiancho на 18.05.11, 15:33:
според мен 3 упражнения за гръб и 3 за крака са много малко...
защото според мен има разлика дали ще направиш тежко гребане и след това гребане с дъмбел с една ръка което пак ще е тежко на имаш опора и малко или много натоварването над тялото е по-малко.... или да направиш тежко гребане и след това се хвърляш на тежък клек, лег преса или каквото и да е ...
всичко е въпрос на нагласяне и на избор.
забежи че дори и долния скрипец или гребането с дъмбел да товарят “кръста,” пак са избрани да го товарят малко. още по-добре може да стане ако се прави преден клек(или преден и после заден), за да не си замине кръста първи.
и сега си кажи честно. пробвал ли си да се набираш и да правиш клек в една и съща тренировка(без да стигаш до отказ на нито едно от двете)?
казано от kristiancho на 18.05.11, 15:33:
според мен 3 упражнения за гръб и 3 за крака са много малко...
Аз пък смятам, че могат да бъдат достатъчни. Зависи и от подбора на упражненията...
18.05.11
17:10
Крака - един тежък клек и случаййййно ако са останали сили за ходещи напади с щанга.
Гръд - тежко гребане, последвано от мъртва тяга до дупка.
Ако не се натовариш от това - нямам идея за друго.
19.05.11
01:12
Жокер за съставяне на сплит - Не се комбинират две големи мускулни групи!
19.05.11
08:05
казано от megabolic x на 19.05.11, 01:12:
хм...можеби имаш предвид горната и долната част на тялото ли? лег и тяга е добра комбинация, гърди и гръб са добра комбинация, всичко е въпрос на организация.
19.05.11
17:02
казано от ts.vassilev на 19.05.11, 08:05:
хм...можеби имаш предвид горната и долната част на тялото ли? лег и тяга е добра комбинация, гърди и гръб са добра комбинация, всичко е въпрос на организация.
Имам в предвид, че комбинирането на големи мускулни групи (гърди, гръб, бедра) в едно тренировка не е подходящо, защото качествената им тренировка изисква много сили и енергия, която няма да имаш за втората подред мускулна група и така тя ще започне да изостава.
Пример тренировка Гърди, Гръб резултата ще е слабо развит гръб...
Мнението беше редактирано от megabolic x на 19.05.11 17:04.
19.05.11
17:22
казано от ts.vassilev на 18.05.11, 15:51:
и сега си кажи честно. пробвал ли си да се набираш и да правиш клек в една и съща тренировка(без да стигаш до отказ на нито едно от двете)?
никога не съм го правил... но тренировка за крака от две упражнения съм правил клек и римска тяга Само.. правих това като тренирах по 5/3/1.. да ефект има но трябва много клякане тук той едвали е навит да го прави ( това не е измъкване от ситуацията просто колко хора са навити да клякат цяла тренировка ) а и тежък клек и тежко гребане си е тегава работа.. а пък набирането колкото и яко да е .. дали ще ти даде това което искаш след като няма нищо масивно за гръб.. като цяло продължавам да смятам, че крака и гръб в една тренировка е малко пресилено !
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.05.11 17:23.
19.05.11
19:01
казано от Петко К на 19.05.11, 17:08:
А ако ги правиш едновременно? ;)
Слаби (малки) Гърди и Гръб. :)
Аз се чудя що съм толкова слаб, пък то защо било :D
Вчера тренирах гръб с рамене, в събота имам пак тренировка за гръб, която ще е заедно с гърдите. Няма проблем да се тренира така, даже си има доста предимства. Стига да знаеш как и какво да правиш.
Гърди+гръб, крака, рамене (+ръце) е класически сплит и поне навремето е бил доста често използван.
20.05.11
00:35
ок мистър “О”
В крайна сметка всеки трябва да експериментира, всъщност и аз съм тренирал гърди с гръб имаше ефект, но по отделно се получават по добре нещата.
20.05.11
10:10
значи обобщението на всички тук е че гърди и гръб е възможно и дава резултат.
20.05.11
10:15
Както и да се комбинират мускулните групи, ако упражненията се изпълняват добре, резултат ще има.
казано от megabolic x на 19.05.11, 17:02:
Имам в предвид, че комбинирането на големи мускулни групи (гърди, гръб, бедра) в едно тренировка не е подходящо, защото качествената им тренировка изисква много сили и енергия, която няма да имаш за втората подред мускулна група и така тя ще започне да изостава.
Ето защо са ми малки и слаби гърдите и гърбът.А аз си мислех,че като ги тренирам по два пъти седмично точно в тази последователност,първо гърди,после гръб и ще порасна.Колко е лошо да тренираш в заблуда.Добре,че чат-пат чета из форума,та да попия някоя полезна информация,която да ме изведе на правилния път.
21.05.11
00:58
казано от a.k.a. The Boss на 20.05.11, 12:27:
казано от megabolic x на 19.05.11, 17:02:
Ето защо са ми малки и слаби гърдите и гърбът.А аз си мислех,че като ги тренирам по два пъти седмично точно в тази последователност,първо гърди,после гръб и ще порасна.Колко е лошо да тренираш в заблуда.Добре,че чат-пат чета из форума,та да попия някоя полезна информация,която да ме изведе на правилния път.
Няма за какво да съжаляваш, че гърдите и гърба изостават. Радвай се на добре развитият си глутеус, винаги можеш да направиш впечатление с него!
казано от megabolic x на 21.05.11, 00:58:
Няма за какво да съжаляваш, че гърдите и гърба изостават. Радвай се на добре развитият си глутеус, винаги можеш да направиш впечатление с него!
Ох,мамин златен,пиши ми на лично да ти дам адрес,за да те пробвам,че като гледам голяма уста вадиш зад клавиатурата.
казано от a.k.a. The Boss на 23.05.11, 22:28:
казано от megabolic x на 21.05.11, 00:58:
Ох,мамин златен,пиши ми на лично да ти дам адрес,за да те пробвам,че като гледам голяма уста вадиш зад клавиатурата.
В последния пост и аз съм достигнал до същия извод :D http://www.bb-team.org/forums/viewthread/53405#p-629047
24.05.11
01:08
тц тц... Само заплахи и нападки получавам, а трябваше да ми благодарите, че черпите информация направо от извора!
Аре тоя път ще бъда великодушен и ще оставя да ви се размине :)
24.05.11
10:05
Моля,за по-културен тон!
Темата е под наблюдение.
Благодаря,
Владо Недков
24.05.11
10:20
казано от megabolic x на 24.05.11, 01:08:
тц тц... Само заплахи и нападки получавам, а трябваше да ми благодарите, че черпите информация направо от извора!
Аре тоя път ще бъда великодушен и ще оставя да ви се размине :)
Къф извор, кфи 5 лева :D Убиваш ме от смях ...