Програма за покачване на силата през следващите два месеца

17.05.11
17:35

Юни и юли ще тренирам силово.Съчиних си една програма и я пускам тук за коментар
Понеделник:
изометричен клек
аддукция
сумо тяга-общо 5-6 серии + загряващата,3-4та серия ще е най-тежка,като след нея ще има още 2-3 за обем
добро утро-3х10
упражнение за прасец 4 серии по 20-30 повторения
ab wheel 5 серии
скачане на въже няколко минути

Вторник:
лежанка-общо 5-6 серии + загряващата,3-4та серия ще е най-тежка,като след нея ще има още 2-3 за обем
набирания с тежест 4-5 серии
суперсерия наклонена лежанка с дъмбели и хоризонтален скрипец-3-4 серии
суперсерия флайс и вертикален скрипец-3-4 серии
палоф преса-3-4 серии

Четвъртък:
изометричен напад
аддукция
заден клек-общо 5-6 серии + загряващата,3-4та серия ще е най-тежка,като след нея ще има още 2-3 за обем
напад назад-3 серии
упражнение за пресац-4 серии по 10-12 повторения
ab wheel 5 серии
скачане на въже няколко минути

Петък:
сутринта:
военна преса-общо 5-6 серии + загряващата,3-4та серия ще е най-тежка,като след нея ще има още 2-3 за обем
гребане с дъмбел 4-5 серии
ЕДТ кофи и набирания
може тук да включа и някоя друга суперсерия за ръце

следобед ще правя спринтове и след това малко скачане на въже

Как ви се струва?Това,което ме затруднява,е пояса..чудя се как да комбинирам упражненията и по колко пъти да го правя на седмица.Главната ми цел е да увелича тежестите на четирите първи упражнения във всеки от дните (а и на останалите естествено) и да си заздравя пояса.Преди имах проблеми с аддуктора,затова съм вкарал и упражнения за него.В дните за долната част изглеждат доста упражнения,но първите две не са натоварващи и едвали ще окажат някакво влияние или умора за клека и тягата.Ще скачам и на въже и се чудя дали да го правя за загрявка или накрая на тренировката,само се притеснявам да не сваля килограми.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.05.11 18:19.

P&

17.05.11
19:06

Под “силово трениране” си представям упражнения като раменни преси, лег, гребане, мъртва тяга, клек и все в малко повторения(под 6), а не тренировка за прасец в 20 повторения. Ето ти една програма, от която може да извлечеш доста, стига да си сериозен - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418

17.05.11
21:49

Доста бързах и съм пропуснал да напиша повторенията..На клека,тягата,лежанката,военната преса,набиранията и гребането с дъмбел няма да минавам над 5 повторения.Като цяло във всеки от дните първите ми упражнения ще са в серии по 3-5 повторения,като там искам да наблегна,те ще са ми основни.
В дните за горна част ще имам 2 такива упражнения в този диапазон на повторения,като едното е бутащо,другото дърпащо,бутащите са първи,понеже са ми по-слабата част.Вторите ми упражнения от дните за долна част ще са с малко повече повторения 8-10 ( за втори упражнения от дните за долна част слагам отпадите и добро утро,аддукцията и изометриите ми идват горе-долу като загрявка ).Схемата,която смятам да използвам при клека,лега,тягата и военната преса е нещо такова (давам пример с лежанката и ще пиша килограми,а не проценти)
макса ми е 85
смятам да правя следното-5@50кг ; 5@60кг 5@70кг ; 5@60кг 5@60кг
Идеята ми е 3тата серия да ми е най-тежка,успея ли на нея да направя 5 повторения,качвам следващата седмица 5кг,не успея ли да направя 5 повторения или направя 5,но съм стигнал до отказ,оставам на същите килограми.Като първите 1-2 седмици ще започна от по-леки и далечни от максимума ми килограми.
По подобна програма съм тренирал миналото лято с Thai,само че тренирах 3 дена в седмицата и цялото тяло на един път,а не отделно горна и долна част и на 4те основни упражнения следвах програсията на 5/3/1.Единственото,което не ми харесваше,беше малкия обем на клека,тягата,лега и военната преса за една седмица,но въпреки това останах много доволен.Като цяло следвам основата на програмата от миналото лято.Сега се опитах да си състява сам програма,която да работи малко по-добре за мене.Може и да не се получи,но мисля да пробвам по този вариант.

ако успяваш да увеличиш тежката серия първия път като килограми(от 70 на 72.5) а втория път(ако не успееш да направиш 5 повторения първия път) добавиш още повторения и на третата седмица можеш пак да добавиш тежест, значи програмата ти работи за теб.

за пояс виждам че ще наблегнеш на колелце и палоф преси. познавам хора дето много се кефят на колелцето, такива дето имат мускулна треска от 1 повторение, такива които хич не им харесва и такива дето не могат да направят и 2 така че да ми хареса изпълнението. как ти звучи всяка седмица да сменяш това което правиш за корем?

18.05.11
09:36

Звучи ми добре,защото има доста упражнения,които искам да правя,но не знам как да ги комбинирам,примерно харесвам ренегадското гребане,ФКТ,дървари,палоф пресата,колелцето,планковете,но просто не знам как да ги съчетая.Последните седмица-две изчетох много,да не кажа всички,статии в т-нейшъна свързани с поясната мускулатура и съвсем се обърках.Последно реших да се водя по тази статия:
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/21st_century_core_training_1
и реших да наблегна на anti-extension и anti-rotation,понеже по-долу пишеше,че ако се тренира 2 пъти в седмицата,трябва да се наблегне на тях=> те са най-важни,а останалите 2 вида упражнения едвали сам ще ги изпълня правилно.В същото време не знам дали така както съм ги разпределил в програмата колелцето и палоф пресата няма да са ми малко като обем.Така че май ще е най-добре да тренирам пояса всяка седмица различно,така все някоя седмица може да се случи,че да съм го тренирал оптимално :D

няма как да правиш всички упражнения за корем. струва ми се че най-просто ще е да сменяш упражненията всяка седмица.
а 5 серии колелце хич не са малко...

18.05.11
21:38

Съгласявам се с тебе всяка седмица да сменям упражненията.Добре ли ще е да сменям и обема,освен упражненията?Примерно едната седмица правя:
ден1 колелце 4-5 серии
ден2 палоф преса 3-4 серии
ден 3 колелце 4-5 серии
а следващата седмица:
ден1 ренегадско гребане и страничен планк
ден2 ФКТ 3-4 серии
ден3 ренегадско и страничен планк

Това,което не ми е ясно,е дали има някакво значение (и дали не прече) да комбинирам примерно колелце със страничен планк (упражнение за предната флексия с упражнение за страничната флексия) ?

няма значение. корема е от тия мускули дето му е ОК всякак да го тренираш, стига да е тежко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1