Нещо не ми е наред с храненето. Дайте съвет.

19.05.11
11:33

Здравейте,

От няколко дни чувствам прекомерна умора, или по-скоро липса на сила и ми се спи непрекъснато. Това е след последният тренировъчен ден във Вторник (17.05.11). Тренировката ми е единя ден кардио един час на пътека, на следващия силова. Гледам да тренирам мин. 4 пъти седмично, ако успея 5.
От тогава като че не мога да се възстановя и не съм тренирал, имам чувството, че нещо не ми е наред с храненето, че нещо не ми достига.

Ето кава ми е диетата:

09:00 - овесени ядки с кисело мляко 0.1% (200-250гр. - една супена купичка) + кафе
11:00 - 100гр. пил. гърди печени
13:00 - 100гр. пил. гърди печени + 100-150гр. варен черен ориз
15:00 - 100гр. пил. гърди печени + 100-150гр. варен черен ориз
17:00 - 100гр. пил. гърди печени + 150-200гр. зелена салата
19:00 - 200-250гр. - телешко месо
пия по около 1,5-2л. вода.

Всичко е приготвено без мазнина или захар. През няколко дена въртя пилето с телешко, ориза с картофи, или в едно от храненетата следобяд го заменям с варен боб. По някога нарушавам с някакви сладки неща, но тази седмица съм 100% стриктен. Хубавата новина е че за 2-3 дена съм загубил около 2кг. сланина... но едва ли е много здравословно.
Вчера дори ми се наложи да изпия един RED BULL, защото следобяда щях да забия чело в клавиатурата :).
Смятате ли че трябва да добавям или махам нещо към диетата? Да разредя тренировките или да променя графика?
Ще съм благодарен на всякакви съвети.

19.05.11
11:42

години,тегло,ръст?

19.05.11
11:44

Извинявам се, забравих.

36г.
179см.
80.1кг. от тази сутрин :)

Мнението беше редактирано от Ivo Donev на 19.05.11 11:45.

19.05.11
11:55

Стаж в залата ?

19.05.11
11:58

Стаж, малък 4м. но с желание :).
Само да изясня, че за сега целта ми е по скоро да свалям килограми от колкото да трупам мускулна маса. За това и наблягам повече на кардио. От както съм започнал съм загубил 9кг. целта ми е да сваля още 7-8. т.е. да достигна около 72-73кг., след което да започна да работя повече за маса. Със силовите тренировки за момента се опитвам да задържам мускулната маса която имам, с две думи да съм сигурен че свалям сланини а не мускули.

Мнението беше редактирано от Ivo Donev на 19.05.11 12:06.

19.05.11
11:58

Според мене храненето ви наподобява ВБД (високо белтъчна диета),но протеина ви е изключително малък.В дневното меню намирам общо около 130-150 гр. , а това количество което трябва да приемате е около 260гр. ( 3,2гр. белтък на телесно тегло) и също можете да овеличите въглехидратите още малко.
П.П. Като цяло калорииния ви прием е много малък соред мене ,а и с тези 4 силови и кардио тренировки , мисля че дефицита става твърде голям за всекидневно меню.
П.П. 2 Също така повече информация за диетата и тренировките можете да намерите в сайта.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 19.05.11 12:03.

19.05.11
12:42

За 2-3 дни не можеш да отслабнеш с 2-3 кг от мазнини само. Целта ти предполагам е отслабване? Бих те посъветвал да намалиш въглехидратите още - да остане само сутрин и преди тренировка. Белтъкът - 2-3 грама/кг. Останалата енергия си я набавяш от мазнини. Оставяш си някакъв калориен дефицит, който да се образува от спорта + храненето (а не само от храненето).

Режимът ти е нискокалоричен, но все пак с твърде много въглехидрати (за режим за отслабване). Трябва да го докараш до високомазнинен нисковъглехидратен, който ще ти дава достатъчно енергия и удоволствие от храната, за да се чувстваш добре, но и оптимален метаболитен терен за постигане на липолиза (изгаряне на мазнини).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1