Hang power clean - доста ли товари гръбначния стълб?

10

12.05.11
21:29

Интересно ми е, доста ли товари гръбначния стълб ?

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 12.05.11 21:37.

12.05.11
22:17

Какво е това?  :)

10

12.05.11
22:25

http://www.youtube.com/watch?v=wSm8XMlo198
Като обикновено обръщане, само дето държиш лоста в ръцете, вместо да го взимаш от пода.

12.05.11
22:45

Тъй както го гледам със сигурност натоварва.То и бицепсовото сгъване с щанга товари там.Да не си оздравял за 1 седмица? :)

21.05.11
23:03

Ами да товари доста. Еректорите участват доста в движението. Ако имаш контузия не го прави, няма да останеш малък и слаб без него, а ако започнеш да го правиш няма да станеш голям и силен т.е. не е от най-важните

21.05.11
23:59

Особено ако не го правиш както трябва .

10

23.05.11
14:13

казано от Миро на 12.05.11, 22:45:

Тъй както го гледам със сигурност натоварва.То и бицепсовото сгъване с щанга товари там.Да не си оздравял за 1 седмица? :)

Оле, чисто забравих за тази тема :/ Не, не съм оздравял за жалост. Тренировките ми в момента са супер скучни и си търся нещо по-изчанчено да права..

DE

23.05.11
15:02

Не си играй с такива работи освен ако няма да е професионално,е моето лично мнение и се присъединявам абсолютно към мнението на Overlord :)

ЛР

23.05.11
21:51

казано от Dique на 12.05.11, 21:29:

Интересно ми е, доста ли товари гръбначния стълб ?

За теб това упражнение по-скоро не е добра идея. Ако обаче ти е интересно, на този етап можеш да заучаваш техниката с лоста (и да си разтягаш разни стегнати места, които евентуално ограничават оптималното изпълнение)

поздрави

10

24.05.11
11:10

Движенията ми въобще не са ограничени, мога да си правя всичко, само дето има лека болка;/ За сега ше гледам да не го правя, пък ше видим нататък.

ЛР

24.05.11
11:19

казано от Dique на 24.05.11, 11:10:

Движенията ми въобще не са ограничени, мога да си правя всичко, само дето има лека болка;/ За сега ше гледам да не го правя, пък ше видим нататък.

те движенията ти може да не са ограничени, но ако не са ти достатъчно разтегнати предмишниците и трицепсите, няма да можеш да “изчистиш” лоста на раменете, както си му е реда.

поздрави

10

24.05.11
11:24

Всичко е ток и  жица с техниката на обръщането :) (или поне така си мисля)

24.05.11
11:41

Въобще за да се получи тоя проблем,може би това се дължи и на по-слаби кости или по-малка костна плътност.Сега вече има модерни изследвания затова.По-безвредното,по-неточно и по-евтино с ултразвук.И по-точното,по-скъпо и по-вредно рентгеново изследване.Ако има проблем се вземат мерки,коригира се храненето,витамини,добавки и прочее.Жалко,че получи тая травма точно когато дръпна изведнъж в силата и нещата вървяха на 6.

24.05.11
12:09

казано от Overlord на 21.05.11, 23:03:

Ами да товари доста. Еректорите участват доста в движението. Ако имаш контузия не го прави, няма да останеш малък и слаб без него, а ако започнеш да го правиш няма да станеш голям и силен т.е. не е от най-важните

Еректорите участват доста докато не научиш техниката, после не чак толкова ;)
Аз не се сещам за едно-единствено упражнение, което ако не правиш ще останеш малък и слаб, както и само с него да станеш голям и силен - нещата са навързани. Специално от hang power clean упражнение, което да слага повече месо в upper back и трапец може би изобщо няма, така че не знам какво значи “от най-важните”, но със сигурност е от “най-ефективните”, за това което прави (стига и човек да може да го изпълнява, разбира се).

Това че за автора примерно не е оферта да го прави поради други съображения не значи, че упражнението не е адски полезно за развитието на горната част на тялото - дори напротив, аз ако трябва да си избера 5 упражнения и да правя само тях, със сигурност това ще е едно от тях :)

Мнението беше редактирано от G33K на 24.05.11 12:09.

Покажи клип с техниката, това че казваш че го правиш добре, не значи абсолютно нищо.

24.05.11
15:10

G33K не си ме разбрал.

1.Няма магическо упражнение от което да станеш силен и голям, това не е по-различно и исках да акцентирам в/у това.

2.Няма как да не се товари гърба като началната част на упражнението е тип тяга и тежестта ти пада на раменете и това разбира се се поема от цялото тяло включително гръбнака, което би било дори фатално, ако имаш контузия в тази област.

3. Не съм казал дали е “оферта” по принцип, а на конкретния човек, който ако има проблеми с гръбнака е по-добре да не го прави упражнението.

4.Под “най-важните” исках да изкажа липса на алтернативен начин за комплексно трениране на съответните големи и съществени мускулни групи. Това упражнени не е от тях. От горната част на гърба на по-сериозно натоварване е подложен горния дял на трапеца, който чрез различни упражнения и методики може да стане масивен. Това важи и за останалите мускули. Не виждам с какво тягата е по-назад в това отношение.Дори тя е по-лесна за заучаване. Трибойците имат по-големи трапци от щангистите Ефективността не  идва само от упражненията, а и от самите начини на изпълнение на повторенията и по-общо казано методиката (справка: “Фази на повторението”; “Тренировъчни методи’ - Димитър Недков)

5.Уникалността на упражнението се крие в експлозивността. Аз самият правя що-годе сполучливи опити, но нямам проблеми с гръбнака, ако Dique е като мен, то нека да го прави, но да има кой да му покаже техниката, иначе е голяма мъка сам да я изчистиш.

Поздрави :)

10

24.05.11
15:37

казано от Десо на 24.05.11, 13:09:

Покажи клип с техниката, това че казваш че го правиш добре, не значи абсолютно нищо.

С удоволствие, като (ако) ми мине травмата ;)
@останалите мерси за отзивите - няма да го правя.
право напред със скучните тренировки >.<

24.05.11
22:37

Би ли казал каква по-точно ти е травмата ? Има възможност да се възстановиш, чрез правилно структурирано трениране и да можеш да го правиш упражнението :)

10

26.05.11
11:05

Травмата е в гръбначния стълб, охлузен прешлен или нещо такова. Диагнозата беше с много изчанчено име..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1