ГЪЛЪБИ

Темата е заключена.

24.05.05
10:01

Сега се сетих,че майка ми и баща ми са ми разправяли че са ловели гълъби и са ги яли. та въпроса ми е някои ял ли е и какво представлява. а може би да има протеини белтъци ? някои зане ли нещо?

24.05.05
10:05

...дребна работа са за да представляват някакъв интерес, но иначе, могат да се ядът. За сега не ми се е наложило обаче.  :D

TO

24.05.05
10:53

:shock:

24.05.05
12:15

Аз съм ял гълъб, гъска, пуйка, мишелов, чапла, чайка. И много други, но не от класа на птиците.
Луд съм, да!
Гълъбът, предполагам Columba livia domestica питаш е леко горчив, поне в градски условия е така!
Columba livia - Скалният гълъб, дивата форма е много по-вкусем, но зажалост е застрашен от изчезване и в Бг вече няма популации от вида!
А, ял съм скорци, чавки, гарван гробар, синигер, овесарки и една полубеловрата мухоловка!  8)

Ооооопс, 100 грама месо от такъв нестандартен изтичник има около 18 грама протеин. И понеже месото е все пак гадно, не е за всеки. Това на голямата белочела гъска е добро, но опитай от корморан да видиш кво е 
Да видим други извратени типове като мен дали има, дет ядат всичко - ще ме затапите ако сте яли сколопендра! Защото аз да! За по любопитните - натиснете името Scolopendra cingulata в Google

24.05.05
13:02

еее,ти уби рибата с тая стоножка ли е,кво е,малей,то тва много гнусно изглежда,как си го ял не искам и да си представям,преди по ТВ даваха някво предаване стра дето ядяха разни буболечки,то и там голям ужас,катвидях оние мадагаскарски хлебарки дет ги ядат живи - ами те като съсли бяха големи,иак  :twisted:

24.05.05
13:05

ааааа кви са тея гъсеници дето ядешшшш ще си изповръщам червата направо

е аз сам ял  скакалци :)  и хлебарки но без да си искам :)

24.05.05
14:07

От кадето идвам, се предлагат екологично чисти Insects (как е на Български?) и съм ги нагъвал по килограми!
Нямат много вкус, ама са супер хрупкави...  8)

80% Протеини не са зле, нали?

TO

24.05.05
16:32

от каде идва6?????

24.05.05
16:53

insect-насекомо :)

24.05.05
17:00

Аешна луд си!кефиш! чувал съм че мангалите си похапват чайки и гларуси,кат няма друго:)

RE

24.05.05
18:14

ял съм гълъб няколко пъти като пилешкото е на вкус маже би малко по сухо ама е готино  :lol:

26.05.05
17:59

О, сетих се и за брашнен червей, от род Tenebrio, а и също скакалци! Дори съм печелил бас , че мога да изям жив скакалец и си спечелих бира  8) 
А за екологично чистите Insect, знам доста, защото това ми е специалността! Накратко, това са насекоми, които се гледат в ферми, и специално се гледат, за да не се опаразитят с различни акарови или други дори патогенни агенти! Но, иначе и те са алтернатива. Има семейства, дори ако не се лъжа един вид богомолка Empusa fasciata, койято имат високо съдуржание на BCAA`s, така че хрупайте!  :?
Кофти е понякога, ама се свиква. И не го правя защото нямам средства, както некой ме срвани с мангалите - чайките и за десерт ги муам, кофти че в Софийское поле нема. Най е яка Larus ichtyaetus - големо биче е, а кви гърдички има, малиииииииии .......  :lol:
И едно пояснение - чайка или гларус все тая. Синоними са, нищо повече!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

26.05.05
21:15

като толкова разбираш и похапваш насекоми кажи в кое има наи-много
:lol:

пс. аааааа видях това Empusa fasciata (богомолката) абе как ядеш това бе!?!?

26.05.05
21:39

Ми хващам си го от растението на което е кацнало, загрявам добре Musculus masseter и БАМ!
Бързи и яростни! Кво да праиш би, човещинка!

ВН

26.05.05
21:55

Брашнения не се ли правеше на чипс?

26.05.05
22:23

Да ви кажа навит съм да пробвам, но само с гаранция, че няма да мукясам от някаква инфекция на дебелото черво след като ги хапна добичетата.

Иначе не виждам какъв е проблема да ги изядеш. Въпреки, че аз бих поискал достап овече от 1 бира за да изям 1 скакалец/среден разбер/ ама...  :lol:  :lol:  /и пак трябва да внимавам, защото има и отровнички такива.../

26.05.05
22:28

[quote author=“aeshna”]Ми хващам си го от растението на което е кацнало, загрявам добре Musculus masseter и БАМ!

aeshna-бате ти си направо за онова шоу-страх хем ще си похапнеш доволно хем и парите ша вземеш :D

ВН

27.05.05
00:13

Човека просто няма изкуствен рамки. Намерете си филма “Оскъден обяд” и ще оцените храната си...

27.05.05
08:35

[quote author=“Image”]Брашнения не се ли правеше на чипс?

Да Владо, слагат се в тефлон и се забъркват със соев сос! Стават хрупкави и много гот се пукат в небцето!

®N

27.05.05
11:03

Абе трябва и аз да ги опитам тези инсекти някой път, да се престраша, че имат много добри вкусови качества. Единственото което съм ял и е по- екстравагантно са охлюви, ама те не са и толкова гадни де. Преди време имаше по телевизията един човек дето казваше че се подмладявал като яде живи червеи :lol:  :wink: А иначе гълъбите са като пилетата ама с по- сухо месо.

KP

18.07.05
13:57

[quote author=”Питона”]Аз съм ял гълъб, гъска, пуйка, мишелов, чапла, чайка. И много други, но не от класа на птиците.
Луд съм, да!
Гълъбът, предполагам Columba livia domestica питаш е леко горчив, поне в градски условия е така!
Columba livia - Скалният гълъб, дивата форма е много по-вкусем, но зажалост е застрашен от изчезване и в Бг вече няма популации от вида!
А, ял съм скорци, чавки, гарван гробар, синигер, овесарки и една полубеловрата мухоловка!  8)

По този повод, едни приятели като малки пробваха да сварят
Streptopelia turtur, но се оказа че тя има толкова малко месо, че не си заслужава!

18.07.05
18:03

[quote author=”Питона”]Аз съм ял гълъб, гъска, пуйка, мишелов, чапла, чайка. И много други, но не от класа на птиците.
Луд съм, да!

а аз се чудех кой е най-големия враг на птиците :)

PS

01.08.05
14:46

Абе тия гълъби не са ли горчиви?

JI

03.08.05
21:55

бе аз от змии и насекоми имам такъв неуписуем страх че само докат видя и съм под лежанката скатан ибатииииии не осъзнавам защо просто ме е страх

19.10.05
13:41

Ял съм Нищо особено Месото им е жилаво А за прстеини в големи количества в месото им ваобще не може да се говори 8)

22.10.05
00:48

[quote author=“ERROR”]Сега се сетих,че майка ми и баща ми са ми разправяли че са ловели гълъби и са ги яли. та въпроса ми е някои ял ли е и какво представлява. а може би да има протеини белтъци ? някои зане ли нещо?

Отврът до гълъбите ли опряхте!Те са толкоз красиви птици вие да ги нагавате и то ще кажеш че имат месо!
А колкто до оня урод дето е ял сигурно и кучешки лаина!Нямам думи!То бива бива ама не е хубаво човек да пада до толкоз низко!

01.11.05
10:20

вахххх досега не бях гледал на гълъбите като храна,така и така сте подхванали тази откачена тема кжо ще казете за врабчетата, чудесни хапки са нали  :lol:

01.11.05
20:12

Гълбите носят и много болести , един приятел хвана неква гадост от тва че беше ял гълъби,аз съм пробвал и не ми хареса особено много.
Според мен няма смисал по добре си купувай пилешко месце 8)

06.11.05
02:43

[quote author=“Mustey”]От кадето идвам, се предлагат екологично чисти Insects (как е на Български?) и съм ги нагъвал по килограми!
Нямат много вкус, ама са супер хрупкави...  8)

80% Протеини не са зле, нали?

навярно идваш от село :shock: НИКОЙ  няма да забрави такава дума ей така, това го правят само селяните, които се мислят за много интересни с тези лафчета.
От къде идваш?  та забрави българският, майчин език...
Инсектс - насекоми

по повод гълъбите - по-полезни са от пилешко и е добре да се ядът, но трябва да си ги ловиш сам, което е по-трудно от това да си купиш пилето от магазина. Успех!

09.11.05
12:40

Луд съм, да!

Ооооопс, 100 грама месо от такъв нестандартен изтичник има около 18 грама протеин. И понеже месото е все пак гадно, не е за всеки. Това на голямата белочела гъска е добро, но опитай от корморан да видиш кво е 
Да видим други извратени типове като мен дали има, дет ядат всичко - ще ме затапите ако сте яли сколопендра! Защото аз да! За по любопитните - натиснете името Scolopendra cingulata в Google
О, сетих се и за брашнен червей, от род Tenebrio, а и също скакалци! Дори съм печелил бас , че мога да изям жив скакалец и си спечелих бира 

А за екологично чистите Insect, знам доста, защото това ми е специалността! Накратко, това са насекоми, които се гледат в ферми, и специално се гледат, за да не се опаразитят с различни акарови или други дори патогенни агенти! Но, иначе и те са алтернатива. Има семейства, дори ако не се лъжа един вид богомолка Empusa fasciata, койято имат високо съдуржание на BCAA`s, така че хрупайте! 
Кофти е понякога, ама се свиква. И не го правя защото нямам средства, както некой ме срвани с мангалите - чайките и за десерт ги муам, кофти че в Софийское поле нема. Най е яка Larus ichtyaetus - големо биче е, а кви гърдички има, малиииииииии ....... 
И едно пояснение - чайка или гларус все тая. Синоними са, нищо повече! 

Ми хващам си го от растението на което е кацнало, загрявам добре Musculus masseter и БАМ!

Да Владо, слагат се в тефлон и се забъркват със соев сос! Стават хрупкави и много гот се пукат в небцето!

Баткоооооооооо ти си луд.
Счупих се да се смея.
Кажи ми честно това на сериозно ли говориш?
А Musculus masseter да не е нещо от сорта на протеинов шейк на латински?

06.12.05
10:00

ей Питон,шапка ти свалям човече,аз немога да ги гледам тея гадинки,а ти даже ги ядеш :shock:

06.12.05
18:12

ОТ 100 мнения 90 са Спам затова заключвам темата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1