24.05.05
10:01
Сега се сетих,че майка ми и баща ми са ми разправяли че са ловели гълъби и са ги яли. та въпроса ми е някои ял ли е и какво представлява. а може би да има протеини белтъци ? някои зане ли нещо?
...дребна работа са за да представляват някакъв интерес, но иначе, могат да се ядът. За сега не ми се е наложило обаче. :D
24.05.05
10:53
:shock:
Аз съм ял гълъб, гъска, пуйка, мишелов, чапла, чайка. И много други, но не от класа на птиците.
Луд съм, да!
Гълъбът, предполагам Columba livia domestica питаш е леко горчив, поне в градски условия е така!
Columba livia - Скалният гълъб, дивата форма е много по-вкусем, но зажалост е застрашен от изчезване и в Бг вече няма популации от вида!
А, ял съм скорци, чавки, гарван гробар, синигер, овесарки и една полубеловрата мухоловка! 8)
Ооооопс, 100 грама месо от такъв нестандартен изтичник има около 18 грама протеин. И понеже месото е все пак гадно, не е за всеки. Това на голямата белочела гъска е добро, но опитай от корморан да видиш кво е
Да видим други извратени типове като мен дали има, дет ядат всичко - ще ме затапите ако сте яли сколопендра! Защото аз да! За по любопитните - натиснете името Scolopendra cingulata в Google
еее,ти уби рибата с тая стоножка ли е,кво е,малей,то тва много гнусно изглежда,как си го ял не искам и да си представям,преди по ТВ даваха някво предаване стра дето ядяха разни буболечки,то и там голям ужас,катвидях оние мадагаскарски хлебарки дет ги ядат живи - ами те като съсли бяха големи,иак :twisted:
ааааа кви са тея гъсеници дето ядешшшш ще си изповръщам червата направо
е аз сам ял скакалци :) и хлебарки но без да си искам :)
От кадето идвам, се предлагат екологично чисти Insects (как е на Български?) и съм ги нагъвал по килограми!
Нямат много вкус, ама са супер хрупкави... 8)
80% Протеини не са зле, нали?
24.05.05
16:32
от каде идва6?????
24.05.05
16:53
insect-насекомо :)
Аешна луд си!кефиш! чувал съм че мангалите си похапват чайки и гларуси,кат няма друго:)
24.05.05
18:14
ял съм гълъб няколко пъти като пилешкото е на вкус маже би малко по сухо ама е готино :lol:
О, сетих се и за брашнен червей, от род Tenebrio, а и също скакалци! Дори съм печелил бас , че мога да изям жив скакалец и си спечелих бира 8)
А за екологично чистите Insect, знам доста, защото това ми е специалността! Накратко, това са насекоми, които се гледат в ферми, и специално се гледат, за да не се опаразитят с различни акарови или други дори патогенни агенти! Но, иначе и те са алтернатива. Има семейства, дори ако не се лъжа един вид богомолка Empusa fasciata, койято имат високо съдуржание на BCAA`s, така че хрупайте! :?
Кофти е понякога, ама се свиква. И не го правя защото нямам средства, както некой ме срвани с мангалите - чайките и за десерт ги муам, кофти че в Софийское поле нема. Най е яка Larus ichtyaetus - големо биче е, а кви гърдички има, малиииииииии ....... :lol:
И едно пояснение - чайка или гларус все тая. Синоними са, нищо повече! :lol: :lol: :lol: :lol:
като толкова разбираш и похапваш насекоми кажи в кое има наи-много
:lol:
пс. аааааа видях това Empusa fasciata (богомолката) абе как ядеш това бе!?!?
Ми хващам си го от растението на което е кацнало, загрявам добре Musculus masseter и БАМ!
Бързи и яростни! Кво да праиш би, човещинка!
26.05.05
21:55
Брашнения не се ли правеше на чипс?
Да ви кажа навит съм да пробвам, но само с гаранция, че няма да мукясам от някаква инфекция на дебелото черво след като ги хапна добичетата.
Иначе не виждам какъв е проблема да ги изядеш. Въпреки, че аз бих поискал достап овече от 1 бира за да изям 1 скакалец/среден разбер/ ама... :lol: :lol: /и пак трябва да внимавам, защото има и отровнички такива.../
[quote author=“aeshna”]Ми хващам си го от растението на което е кацнало, загрявам добре Musculus masseter и БАМ!
aeshna-бате ти си направо за онова шоу-страх хем ще си похапнеш доволно хем и парите ша вземеш :D
27.05.05
00:13
Човека просто няма изкуствен рамки. Намерете си филма “Оскъден обяд” и ще оцените храната си...
[quote author=“Image”]Брашнения не се ли правеше на чипс?
Да Владо, слагат се в тефлон и се забъркват със соев сос! Стават хрупкави и много гот се пукат в небцето!
27.05.05
11:03
Абе трябва и аз да ги опитам тези инсекти някой път, да се престраша, че имат много добри вкусови качества. Единственото което съм ял и е по- екстравагантно са охлюви, ама те не са и толкова гадни де. Преди време имаше по телевизията един човек дето казваше че се подмладявал като яде живи червеи :lol: :wink: А иначе гълъбите са като пилетата ама с по- сухо месо.
18.07.05
13:57
[quote author=”Питона”]Аз съм ял гълъб, гъска, пуйка, мишелов, чапла, чайка. И много други, но не от класа на птиците.
Луд съм, да!
Гълъбът, предполагам Columba livia domestica питаш е леко горчив, поне в градски условия е така!
Columba livia - Скалният гълъб, дивата форма е много по-вкусем, но зажалост е застрашен от изчезване и в Бг вече няма популации от вида!
А, ял съм скорци, чавки, гарван гробар, синигер, овесарки и една полубеловрата мухоловка! 8)
По този повод, едни приятели като малки пробваха да сварят
Streptopelia turtur, но се оказа че тя има толкова малко месо, че не си заслужава!
[quote author=”Питона”]Аз съм ял гълъб, гъска, пуйка, мишелов, чапла, чайка. И много други, но не от класа на птиците.
Луд съм, да!
а аз се чудех кой е най-големия враг на птиците :)
01.08.05
14:46
Абе тия гълъби не са ли горчиви?
03.08.05
21:55
бе аз от змии и насекоми имам такъв неуписуем страх че само докат видя и съм под лежанката скатан ибатииииии не осъзнавам защо просто ме е страх
19.10.05
13:41
Ял съм Нищо особено Месото им е жилаво А за прстеини в големи количества в месото им ваобще не може да се говори 8)
[quote author=“ERROR”]Сега се сетих,че майка ми и баща ми са ми разправяли че са ловели гълъби и са ги яли. та въпроса ми е някои ял ли е и какво представлява. а може би да има протеини белтъци ? някои зане ли нещо?
Отврът до гълъбите ли опряхте!Те са толкоз красиви птици вие да ги нагавате и то ще кажеш че имат месо!
А колкто до оня урод дето е ял сигурно и кучешки лаина!Нямам думи!То бива бива ама не е хубаво човек да пада до толкоз низко!
вахххх досега не бях гледал на гълъбите като храна,така и така сте подхванали тази откачена тема кжо ще казете за врабчетата, чудесни хапки са нали :lol:
Гълбите носят и много болести , един приятел хвана неква гадост от тва че беше ял гълъби,аз съм пробвал и не ми хареса особено много.
Според мен няма смисал по добре си купувай пилешко месце 8)
[quote author=“Mustey”]От кадето идвам, се предлагат екологично чисти Insects (как е на Български?) и съм ги нагъвал по килограми!
Нямат много вкус, ама са супер хрупкави... 8)
80% Протеини не са зле, нали?
навярно идваш от село :shock: НИКОЙ няма да забрави такава дума ей така, това го правят само селяните, които се мислят за много интересни с тези лафчета.
От къде идваш? та забрави българският, майчин език...
Инсектс - насекоми
по повод гълъбите - по-полезни са от пилешко и е добре да се ядът, но трябва да си ги ловиш сам, което е по-трудно от това да си купиш пилето от магазина. Успех!
Луд съм, да!
Ооооопс, 100 грама месо от такъв нестандартен изтичник има около 18 грама протеин. И понеже месото е все пак гадно, не е за всеки. Това на голямата белочела гъска е добро, но опитай от корморан да видиш кво е
Да видим други извратени типове като мен дали има, дет ядат всичко - ще ме затапите ако сте яли сколопендра! Защото аз да! За по любопитните - натиснете името Scolopendra cingulata в Google
О, сетих се и за брашнен червей, от род Tenebrio, а и също скакалци! Дори съм печелил бас , че мога да изям жив скакалец и си спечелих бира
А за екологично чистите Insect, знам доста, защото това ми е специалността! Накратко, това са насекоми, които се гледат в ферми, и специално се гледат, за да не се опаразитят с различни акарови или други дори патогенни агенти! Но, иначе и те са алтернатива. Има семейства, дори ако не се лъжа един вид богомолка Empusa fasciata, койято имат високо съдуржание на BCAA`s, така че хрупайте!
Кофти е понякога, ама се свиква. И не го правя защото нямам средства, както некой ме срвани с мангалите - чайките и за десерт ги муам, кофти че в Софийское поле нема. Най е яка Larus ichtyaetus - големо биче е, а кви гърдички има, малиииииииии .......
И едно пояснение - чайка или гларус все тая. Синоними са, нищо повече!
Ми хващам си го от растението на което е кацнало, загрявам добре Musculus masseter и БАМ!
Да Владо, слагат се в тефлон и се забъркват със соев сос! Стават хрупкави и много гот се пукат в небцето!
Баткоооооооооо ти си луд.
Счупих се да се смея.
Кажи ми честно това на сериозно ли говориш?
А Musculus masseter да не е нещо от сорта на протеинов шейк на латински?
06.12.05
10:00
ей Питон,шапка ти свалям човече,аз немога да ги гледам тея гадинки,а ти даже ги ядеш :shock: