24.05.11
19:30
Здравейте, аз съм на 16 години висок съм 182см. тежа 80кг. гръдна обиколка 103см.(вдишване) ръцете са лява 32см. и дясна 33см. Искам да попитам тъй като от малък съм дебел искам да се консултирам с вас за да споделите някоя добра тренировъчна програма с цел горене на мазнини и правене на релеф, начинаещ съм тренирам от 4 месеца.
Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Никола Найденов на 24.05.11 19:37.
24.05.11
19:39
Погледни, дали някоя от тези програми ти допада и да коментираме нея.
24.05.11
19:44
Най-много ми допадна тази . Какво трябва да правя за максимален ефект и след колко време ще даде резултати?
Мнението беше редактирано от Никола Найденов на 24.05.11 19:47.
Какво трябва да правя за максимален ефект и след колко време ще даде резултати?
Храненето е много важно за да постигнеш целите си.А за колко време ??? Трябва да си търпелив........Успех.
25.05.11
05:01
По какво да разбера дали имам достатъчно мускулна маса или трябва още да тренирам за маса пък след това да почна релефа?
Ами, като потренираш повеко време ще разбереш :) Няма как да ти го обясня, кога имаш достатъчно ММ, това ти си го преценяваш :)
Мнението беше редактирано от Юли на 25.05.11 14:17.
25.05.11
18:25
Ок. Да речем че с масата съм добре, от къде мога да видя хранителен режим който ще е е ефикасен и няма да направи йо-йо ефект?
80кг. при ръст 182см. не са нищо...Никаква мускулна маса нямаш, когато направиш 4-5 години стаж, а не 4 месеца, тогава ще си говорим.Ориентирай се към качване и не си набивай тъпите филми с многото мазнините и ваденето на “релефа” :)
Бе стига тикайте момчето към това НВД- с една балансирана диета и тренировки според стажа ще станат нещата лека полека. Според мен ако тръгва да качва може да омазни още и после да се вкара във филм- даден ръст и килограми не дават съвсем ясна представа за конкретна структура! Според мен да тренира още няколко месеца с балансирана диета- достатъчно калории- без боклучави храни, достатъчно белтъчини- само от изчистването на менюто ще има резултат.
ПП Мартине, ся ше се обиждаме ли аз съм със същия ръст и съм 75кг :D
27.05.11
09:14
казано от martinski на 26.05.11, 22:38:
80кг. при ръст 182см. не са нищо...Никаква мускулна маса нямаш, когато направиш 4-5 години стаж, а не 4 месеца, тогава ще си говорим.Ориентирай се към качване и не си набивай тъпите филми с многото мазнините и ваденето на “релефа” :)
че няма мускулна маса, няма...и това не пречи да има мазнини. аз съм чувал че е по-добре да орелефиш първо и после да качваш, а не първо да качваш и после да чистиш.
казано от ts.vassilev на 27.05.11, 09:14:
казано от martinski на 26.05.11, 22:38:
че няма мускулна маса, няма...и това не пречи да има мазнини. аз съм чувал че е по-добре да орелефиш първо и после да качваш, а не първо да качваш и после да чистиш.
Всичко е индивидуално и всеки си преценява
27.05.11
17:00
Добре на 16 години съм повечето връстници нямат и 70 кг. напълно достатъчна ММ. си имам за този период на развитие искам просто съвет за хранителен режим тъй като вече си харесах програма за релеф
1:Ще ядеш 6 пъти на ден
2:В последните 2 хранения почти няма да имаш въглехидрати
3:Ще гледаш порциите да не са големи
4:Освен че ще тренираш 3-4 пъти в седмицата силово,ще правиш и 5 пъти кардио
5:Ще ядеш качествена храна,а не сникърси марсове орео киткат тублерон вафли мура вафли борец и квото още се сещаш :)
Ако го спазваш поне 6 месеца няма как да не видиш положителна промяна.
казано от Death__ на 27.05.11, 20:53:
Мускулната маса и “телесната маса”, НЕ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО !!!
Точно затова говоря!