22.05.05
20:02
Охх сега след първата ми тренировка имам страшна мускулна треска... при вас така ли беше? Първата ми тренировка беше 1 час. Мислех утре пак да ходя но ме боли ужасно отвсякъде :( моля ви кажете!
22.05.05
20:32
Ами разбира се,че след първата тренировка ще имаш голяма мускулна треска...но това ще мине с времето като си редовен!Винаги първия път е така
По-добре остави един ден за почивка. Можеш да проведеш ЛЕКА тренировка в къщи на болящите мускули - треската ще мине по-бързо.
Ами така е, като като не правиш подготвителни тренировки и разтягания... Просто не си привикнал към натоварванията и си претренирал жестоко.
Просто храни качествено, остави един ден почивка, най-малко и следващия път прави СТРЕЧИНГ/разтягай се/. Практически гарантирам, че това намалява мускулната треска, ако не я и предотврати изцяло.
Какво очакваш да стане то и колело ако караш повече време ще имаш МТ ако си редовен в заниманията постепенно ще отшуми за да не се появява никога вече
24.05.05
19:12
добре бе аз тренирам от 1.5 год и почти винаги си имам мускулна треска според мене ако почне6 да немаш значи не тренираш като хората нали тва е целта да се натовариш и да растеш после естествено не требва да се претенира ама ако никога нема6 се едно ни6то поне аз така мисла
[quote author=“sss”]добре бе аз тренирам от 1.5 год и почти винаги си имам мускулна треска според мене ако почне6 да немаш значи не тренираш като хората нали тва е целта да се натовариш и да растеш после естествено не требва да се претенира ама ако никога нема6 се едно ни6то поне аз така мисла
КАкто сме говорили доооста вече, от мускулна до мускулна има разлика.
И на едно място казах, че мускулната не зависи само и единствено от тренировката. Тя може да се появи и заради недобро хранене и почивка. Ако ме разбирате, какво искам да кажа...
Не мога да си обясня как може да имаш мускулна треска на цялото тяло (след като тренираш от година и половина) след тренировка на дадена мускулна група?Естествено, ако тренировката ти е била ползотворна трябва да чувстваш болка в тази част на тялото, която си тренирал.
Както каза тпд, фактор за появяването на мускулна треска е липсата на почивка и малкото/неправилното хранене.
[quote author=“hardboy”]Не мога да си обясня как може да имаш мускулна треска на цялото тяло (след като тренираш от година и половина) след тренировка на дадена мускулна група?
Възможно е, не казвам, че е точно това, но теоритически, може да не е мускулна треска точно, а нещо подобно. Примерно
-схващане
-настинка
Това може да става, ако човек се къпе и после тръгне да излиза на студено, или не се изсуши добре след баня... Или се образува някакво течение около него.
Примерно, ако човек се къпе всеки пъс лсед трен. и после сяда на масата да яде и в кухнята му има 1 отворен прозорец, може да стане течение и да го получи схващания/леки изстивания...
Просто предположение. :D
и аз тренирам от доста време и имам мускулна треска която обаче се изразява в това че като си стисна мускула с ръка и ме наболява 1-2 дена
Ако се разтяга мускулна почти не се осеща... поне при мен. След тренировка, когато съм се натоварил повече(то се осеща) зимам след ядене аспирин... иначе и аз от време на време си осещам мускулите малко “поопънати” след тренировка... до сериозна мускулна треска само 1вия път :) - не можех да си дигна рацете за да си облека/съблека якето :)
26.05.05
21:31
[quote author=“hardboy”]Не мога да си обясня как може да имаш мускулна треска на цялото тяло (след като тренираш от година и половина) след тренировка на дадена мускулна група?Естествено, ако тренировката ти е била ползотворна трябва да чувстваш болка в тази част на тялото, която си тренирал.
Както каза тпд, фактор за появяването на мускулна треска е липсата на почивка и малкото/неправилното хранене.
ако говори6 за мене ако не си прочел сам написал че имам мускулна треска почти винаги на тия мускули дето сам правил никаде не сам казал на целото тяло :wink: