Въпрос за 4-ри дневен сплит

25.05.11
16:45

Здравейте,
от доста време използвам следния сплит:
1. гърди
2. Гръб
3. почивка
4.крака/рамо
5. ръце
6. почивка
7. почивка

Но от 2 седмици направих малка промяна
1.гърди+предно и средно рамо
2.почивка
3.гръб + задно рамо
4.почивка
5.крака
6.ръце.
7.почивка

Проблемът ми е в деня за гърди и предно и средно рамо. Имам чувството че претренирам рамената доста.
На раменните преси намалих тежестта с цели 20кг. (от 70 на 50) и пак ми е голям зор. Направо супер неефективно го чувствам натоварването в рамената. Когато ги правих с крака доста по-сериозно усещах.
Упражненията не мисля че са много за килограмите и добавките  които ползвам
1. лег 4х8
2. полулег с дъмбел 4х8
3 кофи 3х12
4. пекдек/флайс 3х12
5.раменни преси 4х10
6. разтваряне в страни 3х10

Как бихте ме посъветвали да комбинирам мускулните групи за максимален ефект , дали да не сложа средно рамо при краката ?

Темата беше редактирана от Caleb на 25.05.11 16:51.

25.05.11
17:49

Да тренираш крака с рамо не е много добре. И аз преди тренирах гърдите с предно и средно рамо и неможех да натовара достатъчно рамото. Сега тренирам по следния сплит : Ден 1 - Гърди, бицепс и предмишница, Ден 2 Крака, Ден 3 - ПОЧИВКА , Ден 4 Гръб, Ден 5 рамо, трапец и трицепс, ден 6 ПОЧИВКА и след това започвам наново с ден 1, ден 2 ... т.е. тренировъчния ми сплит е 2:1 2 дена тренирам 1 почивам. Прасец и корем правя през ден. Ако искаш пробвай така. Но може рамото и трапеца да ги тренираш сами, а гърба с трицепс, гърдите с бицепс, или гърдите с трицепс, а гърба с бицепс ... варианти много, но според мен не е добре да тренираш рамото с краката и гърдите. Но все пак ти си решаваш накрая ;)

хм... гърди+предно и средно рамо не е лоша идея ! и аз смятах, че така рамото страда но се оказа друго ( поне при мен де ) след като свърша с гърдите рамото го правя в изнасяне и разтваряне в страни с дъмбели ( без раменни преси ) реално след тренировката за гърди ( още повече твоята включва и кофички ) рамото ти си е вдигнало тежкото и едни изолиращи упражнения за предно ( изнасяне ) и средно ( разтваряне ) просто довършват започнатото :) иначе колегата също ти даде добра идея

25.05.11
19:32

Ако сменя раменните преси с изнасянето за предно наистина малко ще “олекотя” тренировката,
но не ми се иска да се лишавам от основно упражнение като раменните преси.
Ще карам няколко седмици така да видя дали ще свикна на тази програма, ако не се връщам на стария изпитан сплит :)

ДА факт е, че раменните преси са си ‘’бест’’ за рамената и лично мое любимо упражнение... затова и аз съм много разколебан как да тренирам... общо взето прецени целите си... ако търсиш сила - просто сила навсякъде трябва да сложиш раменните преси в тренировката за рамене което значи, че гърди и рамене отпада като вариант... ако търсиш обем, хипертрофия и въобще трениране с повече повторения тогава може и да ги замениш...

27.05.11
16:30

A добра идея ли ще е ако средното рамо го махна от ден 1 и отиде при ръцете ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1