24.05.05
19:46
Здравейте писах тука преди време и съм изключително доволен от вашите съвети преди 1 месец бях 110 кила и 192 см висок сега сам 118 кила тогава проблема ми беше че неможех да вдигам много, вече нямам проблеми от подобно естество. Но немога да разбера едно защо качвам кила вместо да свалям не взимам никакви медикаменти от рода на фат бърнар и Л-карнетин и темподобни.Всички приятели и роднини ми викат че сам отслабнал доста като ме гледат но като се кача на кантара тои показва друго :lol: увеличих двойно постиженията си при някои мускулни групи като бицепс и рамо (специално за бицепс имам 4 см растеж за 1 мес и половина) но уви килата се трупат хората викат яката си отслабнал пак аз рева кат се кача на кантара. спазвам всички диети на които ме посъветвахте
Та въпросът ми е следния защо качвам вместо да свалям?
24.05.05
19:57
Ми пич , от това което чета си правя извода че си качил значително в мускулна маса , като в същото време си намалил процента на подкожните си мазнини . На това се дължи и визуалния ефект , че си отслабнал , защото мускула придава на тялото много по-стегнат вид отколкото мазнините . Та значи ти си качил в мускулна маса , като едновременно си намалил процента на мазнините си. Ако искаш да сваляш килограми ще е нужно да си на отрицателен калориен пример , което обаче може да доведе до липса на достатъчно енергия , така че ти трябва да решиш какво точно искаш. Според мен за твоя ръст , 100-105 кг биха били оптималния вариант , още повече че си мисля че си около или над 25% мазнини. Все пак не ти знам данните , но ако искаш да изчистиш и да свалиш кг ще е нужно да направиш малък компромис със взривната си сила и да наблегнеш на издържливостта . Успех !
Мога да ти кажа само едно напълно си прав но както казваш ти като постигна отрицателен калориен баланс ,което съм правил започвам да намалявам постиженията и стигам до смешните 40 кила мах на лежанката и започвам да дубя сантиметри и от голяма част въвъ мускула и от мазнините.
Vasilev, радващо е, че ти върви практиката! :lol:
Ще ти кажа само нещо простичко и то е, че мускулната тъкан тежи /ако не бъркам, но мисля, че не/ 4 пъти повече от мазнините.
Демек, ако сложиш 1 кубичен метър мазнини и 1 кубичен метър мускули, мускулите ще тежат 4 пъти повече.
Това е причината човек като захване спорт да се вталява, а килограмите му да растът или да речм не мърдат.
Когато някоя жена ппопита.” Аз ако започна да ходя на витнес, ще смъкна ли килограми?” Отговора в общия случай е: “Не” По гореспоменатата причина. :D
Айде още успехи!
Начи аз получих и други съвети които ми казаха че се развивам идеално вземайки предвид растежа в сантиметри и ми казаха че от програмата и сплита има ефект и да продължавам в същия дух сас хранене и тренировка докато стигна до момент въвъ който ще се орелефя но това ще сане постепенно и всъщност вместо да изгоря мазнините ще ги превъна вав мускул.
[quote author=“Vasilev”]Начи аз получих и други съвети които ми казаха че се развивам идеално вземайки предвид растежа в сантиметри и ми казаха че от програмата и сплита има ефект и да продължавам в същия дух сас хранене и тренировка докато стигна до момент въвъ който ще се орелефя но това ще сане постепенно и всъщност вместо да изгоря мазнините ще ги превъна вав мускул.
:lol: :lol: Пич, горе съм написал, мускула е тъкан! Мазнината няма ФИЗИЧЕСКА възможност да се ПРЕВЪРНЕ в мускул, тъй като тя не е тъкан. /май са вещество или... :?/ Във всички слуаи, обаче не може да се говори за ПРЕВРЪЩАНЕ. :)
Но иначе явно си на прав път и наистина още време ти трябва за да разграждаш мазнини и да си барнеш релефа. Но НВД май е задължително... а? :)
25.05.05
11:08
Vasilev я постни програмата по коята тренираш 8)
ПП: постни и генетичния код :lol:
[quote author=“Voltmachine”]Vasilev я постни програмата по коята тренираш 8)
Програмата няма да е достатъчна, ще ти трябва и генетичния му код. :wink:
/off Мазнината си е тъкан - мастна тъкан, бива два вида - кафява и бяла мастна тъкан. Спада към съединителната тъкан ;] off/
/off Мазнината си е тъкан - мастна тъкан, бива два вида - кафява и бяла мастна тъкан. Спада към съединителната тъкан ;] off/
Явно съм в грешка... някаква, но при всички случаи са коренно различни, мазнината и мускула, не може да се “превръщат” от ведно в друго, както 100% от неграмотниците твърдят.
Да, за това си напълно прав. Двата вида тъкани са изградени от крайно диференцирали клетки, които не могат да се диференцират в други (т.е. те са крайно специализирани, не могат да преминават в други видове тъкани). Имат и съвсем различни функции - съкратителна и резервна/защитна.
[quote author=“tpd”]Vasilev, радващо е, че ти върви практиката! :lol:
Ще ти кажа само нещо простичко и то е, че мускулната тъкан тежи /ако не бъркам, но мисля, че не/ 4 пъти повече от мазнините.
Демек, ако сложиш 1 кубичен метър мазнини и 1 кубичен метър мускули, мускулите ще тежат 4 пъти повече.
По обем 1 килограм мускули е точно толкова,колкото и 1 килограм мазнини(а не 4 пъти повече :wink: )
[quote author=“MiRaCuLiX”] По обем 1 килограм мускули е точно толкова,колкото и 1 килограм мазнини(а не 4 пъти повече :wink: )
Помисли отново... :wink:
26.05.05
12:18
Пичове, спорите за глупости.
А на Vasilev мога да кажа само, че е постигнал за месец това, дето другите го постигат за години (ако е вярно). Браво - браво!!! Продължавай така - към края на лятото сигурно ще си към 150 кила муслули.
Не бих казал че е сакътлък,ами съвсем нормално нещо.Просто мисля че си качил мускули за сметка на мазнини.Направо идеален вариант.Като ти гледам данните си си почти мезоморф и реакцията на организма ти е абсолютно адекватна
зарежи тези кантари и сантиметри!
вземи си едно голямо огледало с хубава светлина около него и по него си следи прогреса :)
ако виждаш че ти се намаляват мазнините и ти се увеличават обемите само трябва да се радваш
26.05.05
14:40
[quote author=“xtasss”]зарежи тези кантари и сантиметри!
вземи си едно голямо огледало с хубава светлина около него и по него си следи прогреса :)
ако виждаш че ти се намаляват мазнините и ти се увеличават обемите само трябва да се радваш
Хах и аз сам на това мнение.. 8)
Дадохте ми криле бе хора само остана едно да ви питам добре ли е да зимам Фат бърнър и Л-карнитин а и още нещо добре лие да ям 4ерен хляб или и него да спръ напълно
[quote author=“Vasilev”]Дадохте ми криле бе хора само остана едно да ви питам добре ли е да зимам Фат бърнър и Л-карнитин а и още нещо добре лие да ям 4ерен хляб или и него да спръ напълно
Пълнозърнестия качествен хляб, както и храхам са перфектни според мен като източник на фъглехидрати, ако ти идват в повече и не са ти нужни може да го намалиш, но мисля, че е грешно да се спира хляба. Цаката е в разделното хранене и в количеството и качеството на храната.
Фет бърнари според мен не е добре да се взимат, но това си е лично мое мнеие. Това което се постига с тях, може при дорадиета да се постигне и без.
Много поздрави и успех!
Ахам и аз съм на същото мнение като теб относно хляба ама просто да питам само ако мойе6 да ми кайе6 горе долу количество хляб на едно ядене 3 или 4 филийки :lol: че тряя поне малко да го ограни4а щтот на едно ядене има няма 7 или 8 филийки ги нямам за нищо. То тва мойто туловище има нужда от леб :lol: ма няма да стане нищо ако почна да си огаждам на капризите.
10х предварително