Съботно-неделна тренировка в София

Прескочи до:

24.05.11
08:20

Завиждам ви благородно! Аз пък отивам да се пържа на плажа поради липсата на подобни занимания в района. (sun)

Резюме за двата дни:
Понеделник

- учихме военна преса;
- тествахме лицеви опори (на халки за напредналите);
- в силовия блок правихме 5х5 с нарастваща тежест кофи и между тях по серия набиране в подхват до отказ, като по-начинаещите (I група) правеха изометрии на кофите;
- комплексът бе по 3 рунда от следните три:
тичане напред с гума и 10кг (20кг за II група) / по 10 напада на всеки крак с 5кг диск над главата (10кг за II група) / връщане с тичане назад с гумата
10 лицеви опори (на халки за II група) / 15 удара на ръка с чук 4кг (8кг за II група) / 20 бърпита
suicide run с 4 конуса - първо с фермерска раходка с пудовки 2х8кг (2х16кг за II група) и след това и без тях

Вторник

Получи се промяна в плана и затова правихме само комплекс, но плануваните активности преди него си остават за следващата сбирка. Комплексът бе от 6 станции за средната и долната част на тялото, всяка от които трябва да се направи по 4 пъти с почивка преди следващата станция. Почивката се изразяваше с отиване до определена точка на 30м и връщане обратно. За да е по-”приятна” почивката също бе разделена на 6 отделни вида и всеки трябваше между станциите да си избира и вида на “почивката”, така че да “почива” по 4 пъти от всеки вид:

Станции:
- 20 бърпита;
- 20 суинга с пудовка по избор според нивото;
- по 10 на ръка ренегадски на Данчо;
- 20 секунди Палоф преса - по 10 на ръка;
- 20 повдигания на крака от вис - tuck, knees to elbow или toes to bar в зависимост от нивото;
- по 20 на ръка удара с чук 4кг (8кг за II група)

Почивки:

- suicide run с 4 конуса;
- 2х100м спринт;
- 2х30м тичане напред и назад с гума и 10кг (20кг за II група);
- 2х30м ходещи напади;
- 2х30м обръщане на гума;
- 2х30м Зерчер носене с олимпийския лост (къс олимпийски лост+20кг за II група).

Резултати:
I група

Надя: 1:07:20
Gips: 1:11:00
Иглика: 1:15:00 (без едно обръщане на гума)
Георги: 1:17:23
Иван: 1:20:16 (с добро утро вместо суинг, тъй като още не владее техниката)
Поли: не довърши до края

II група
Олег: 57:19
Митко: 1:05:50 (без едно обръщане на гума)
Десо: 1:15:40
Иван К.: 1:20:14
Илиян М.: 1:28:00
Павел: 1:31:46
Кольо: 1:34:23
Калин: 1:34:30
Никола: 1:36:01
Данчо не завърши всичко, тъй като имаше тренировка и трябваше да си тръгне по-рано, но беше тръгнал с много добро темпо и сигурно съще щеше да завърши под час.

Нови участници, които се представиха на ниво. На Поли и Георги им беше за пръв път да тренират подобно натоварване, но устискаха наравно с другите. Скоро Надя и Иглика ще имат сериозна конкуренция в нейно лице.
Накрая едно лапе дойде и започна да пробва всички уреди, които може да повдигне/премести. Гледай ни е от терасата и решил да се включи. И вече няма търпение да дойде следващата тренировка :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 24.05.11 16:55.

Аз Палов пресата я правих по 20 секунди на ръка, както и ренегадското на Данчо по 20 броя на ръка :D Така е за глухите, но в никакъв случай не ми е утежнило комплекса, просто самото времетраене щеше да ми свали поне 2 минути.

Клипче от днес. Да се види, че едното упражнение е и на fat bar, щото не съм го писал в описанието :)

Утре все пак погледнете вестник 24 часа... ще има материалче за нас.
Скромно, но все се започва от някъде, нали? :)

казано от Кольо Пияндето на 24.05.11, 21:37:

Утре все пак погледнете вестник 24 часа... ще има материалче за нас.
Скромно, но все се започва от някъде, нали? :)

Щом и по вестниците ще ви пишат, значи наистина яко пот се лее! :)

На всички снимки във вестника съм в респектиращата поза ‘амфора’ (с ръце на кръста)! :D

Всъщност материалчето не е малко (цяла страница), има и хубави снимки. Специално ще поздравя автора!

казано от Кольо Пияндето на 25.05.11, 08:32:

На всички снимки във вестника съм в респектиращата поза ‘амфора’ (с ръце на кръста)! :D

Но пък си наречен “здравеняк” ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 25.05.11 08:36.

казано от Oranje на 25.05.11, 08:36:

Ми... те журналистите все пресилват нещата... (blush)

25.05.11
08:54

казано от Кольо Пияндето на 25.05.11, 08:40:

Виждаме те ние :D :D :D :D

Ето, да надзърнете. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 25.05.11 09:19.

25.05.11
09:09

Страхотни сте :) Карфичка е главно действащо лице по снимките, прекрасно! И аз като Valdis благородно ви завиждам и въздишам отстрани - нооо само засега :)

п.п. Заглавието на статията е просто умопомрачително :D

Тия па...къде видяха паласки?!? :D

Евалата, хора! Евала най-вече на Юли за невероятната инициатива, с която се е захванал! Свалям шапка! (bow)

25.05.11
11:36

казано от Кольо Пияндето на 25.05.11, 08:40:

Е не бъди скромен де. Здравеняк си, то се вижда :).

Хубава статия, но това с паласките най-много ми хареса. Доста ще трябва да се потрудим, за да ги махнем :D.

Мнението беше редактирано от T-X на 25.05.11 11:37.

25.05.11
11:51

Браво на вас, супер сте :) Другият път като съм в България се надявам да мога и аз да се включа :)

25.05.11
11:59

Абе те са си супер, но заглавието е под всякаква критика...направо ми уби желанието да чета статията...то бива плоско, бива, ама това...

25.05.11
12:15

казано от Инис на 25.05.11, 11:59:

Абе те са си супер, но заглавието е под всякаква критика...направо ми уби желанието да чета статията...то бива плоско, бива, ама това...

Да, заглавието е малкооооо заблуждаващо :D :D :D

P&

25.05.11
12:17

Ае стига коментирахте, това е, за да се купува от летните :)

25.05.11
12:26

ЕЕЕ карфичке, на всяка снимка си се бутала, че да се покажеш после на ваще : Д
Иначе прочетох статията от поста на Митко, бих си купил и вестника :)

25.05.11
12:48

казано от valerious на 25.05.11, 12:26:

ЕЕЕ карфичке, на всяка снимка си се бутала, че да се покажеш после на ваще : Д

Значииии, баща ми ми каза, че съм заприличала на мъж, майка ми каза, че би я било срам да покаже статията, предполагам някой друг съм се опитала да пленя :D :D :D

25.05.11
12:53

казано от karfi4ka на 25.05.11, 12:48:

...
Значииии, баща ми ми каза, че съм заприличала на мъж, майка ми каза, че би я било срам да покаже статията...

Сериозно ли?!? (ndolars)

казано от Инис на 25.05.11, 11:59:

За да бъде актуално и впечатляващо едно заглавие в пресата, от него трябва да се лее кръв и/или семенна течност. Това са ми казвали няколкото мои познати, работещи в тази сфера. Е, метафорично казано от нашето заглавие трябва да се лее лой (поради липса на споменатите други телесни течности)... :D

25.05.11
13:08

казано от Vic на 25.05.11, 12:53:

...
Значииии, баща ми ми каза, че съм заприличала на мъж, майка ми каза, че би я било срам да покаже статията...

Сериозно ли?!? (ndolars)

За съжаление... :D :D :D Но специално за статията не знам какво е имала предвид, предполагам е свързано с недоумението как може жена да млати гума с чук :D :D :D

казано от ProXxX на 25.05.11, 09:14:

Евалата, хора! Евала най-вече на Юли за невероятната инициатива, с която се е захванал! Свалям шапка! (bow)

Подкрепям с две ръце казаното от ProXxX.
Юли заслужава уважението ни и дано има повече хора като него!

25.05.11
13:17

казано от karfi4ka на 25.05.11, 13:08:

...

Сериозно ли?!? (ndolars)

За съжаление... :D :D :D Но специално за статията не знам какво е имала предвид, предполагам е свързано с недоумението как може жена да млати гума с чук :D :D :D

Ъх... Е, аз пък само такива жени признавам ;)
А щом си се захванала с чука, вярвам не се трогваш от мненията на хората, за които той не е за жени, нали?

П.П. Между другото, за техниката на чука - на клипчето изглежда, че повече сила използваш да отведеш чука назад и над главата, отколкото за самия удар. Използвай цялото тяло. Вероятно Юли ви оставя да посвикнете с движението, преди да доизпипате техниката. Ако ти се падне сгоден случай, опитай цепене на дърва с брадва - техниката е същата.

25.05.11
13:21

казано от Vic на 25.05.11, 13:17:

казано от karfi4ka на 25.05.11, 13:08:

...

Сериозно ли?!? (ndolars)

Ъх... Е, аз пък само такива жени признавам ;)
А щом си се захванала с чука, вярвам не се трогваш от мненията на хората, за които той не е за жени, нали?

П.П. Между другото, за техниката на чука - на клипчето изглежда, че повече сила използваш да отведеш чука назад и над главата, отколкото за самия удар. Използвай цялото тяло. Вероятно Юли ви оставя да посвикнете с движението, преди да доизпипате техниката. Ако ти се падне сгоден случай, опитай цепене на дърва с брадва - техниката е същата.

Vic, ще отговоря тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47889/P400#p-629367 за да не спамя темата :)

Досега четох вестника. Доста пленяващо. Даже се спънах два пъти и замалко да се утрепам, защото четох в движение. Та...заглавието е смехотворно, но пък привлича погледа (което е целта на медиите).

По-важното е, че статията е една прилична реклама на кросфита като спорт. Дано на хората им стане любопитно и да се запалят. :)

Btw…karfi4kе, яко тяга даваш на централната снимка! Браво! На мен ми харесваш, за вашите - (punch) :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.05.11 13:51.

казано от ProXxX на 25.05.11, 13:42:

По-важното е, че статията е една прилична реклама на кросфита като спорт. Дано на хората им стане любопитно и да се запалят.

Точно това беше идеята... ;)

26.05.11
12:22

Добре, че пишете тук, и че е Facebook, че да види човек бурните ви медийни изяви :-) Не за друго де, просто вестници не чета от години. Заглавието е умопомрачително, но все пак се зачетох. Браво!

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.05.11 12:23.

26.05.11
13:36

Много приятно ме изненада статията, като я видях тази сутрин :) . Страшно много се радвам, че познавам такива хора :) :) .

26.05.11
14:18

Хм, предизвикахте ме да изчета цялата тема и пак се върна добре познатото желание да се включа в такива забавления :-))
Само, че не видях някъде да сте писали събота-неделя да тренирате? Все понеделник и вторник мярках до сега.
Запад ще рече Надежда явно... така и не разбрах как от Люлин да се добера до Надежда, явно има още да проучвам тази мистерия :-) Дали може да дадете малко по-точни координати?

Не си чела изобщо внимателно :D

26.05.11
14:29

То е от вълнение :P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.05.11 14:33.

Само тази седмица тренирахме в понеделник и вторник, защото бяха почивни дни.
Иначе от Люлин се мяташ на метрото и финишираш в Младост, на 36.8 метра от двора на 10-то СОУ... :)

казано от Innocence на 26.05.11, 14:18:

Хм, предизвикахте ме да изчета цялата тема и пак се върна добре познатото желание да се включа в такива забавления :-))
Само, че не видях някъде да сте писали събота-неделя да тренирате? Все понеделник и вторник мярках до сега.
Запад ще рече Надежда явно... така и не разбрах как от Люлин да се добера до Надежда, явно има още да проучвам тази мистерия :-) Дали може да дадете малко по-точни координати?

От Люлин пресичаш кръстовището на Сливница, минаваш покрай Практикер, в тунела...и чак докато стигнеш Ломско шосе, където завиваш надясно. След около 100м си при училището.
В Надежда ще правим тренировки сутринта, а в Младост - вечерта. Събота и неделя докато завърши учебната година, после и през седмицата, когато няма да пречим на учениците.

26.05.11
14:41

Супер сте, благодаря за напътствията. Остава да видя как да натъкмя програмата и кога и къде да се включа :-) Това в Надежда кое училище се води?

казано от Innocence на 26.05.11, 14:41:

Това в Надежда кое училище се води?

61 ОУ.

26.05.11
14:55

казано от Oranje на 26.05.11, 14:45:

казано от Innocence на 26.05.11, 14:41:

Това в Надежда кое училище се води?

61 ОУ.

Благодаря :-) Ще гледам още тази неделя да се класирам поне за едно от местата.

26.05.11
16:14

Привет :) Приемате ли новобранци?

казано от Иван Вазов на 26.05.11, 16:14:

Привет :) Приемате ли новобранци?

Всеки е добре дошъл да опита дали харесва такъв тип натоварване.
А за новобранците като цяло във фитнеса - всеки път се учи някое от основните упражнения. Затова има и разделяне на групи, а като се напълнят с достатъчно на брой членове ще се разделят и в различни часове от другите.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1