DC програма

26.05.11
22:51

Здравейте!
На 16 съм, 182 см, 72 кг.
Имам известен опит в залата и тази седмица започнах DC програма за ММ.
Започвам с двудневен сплит за първите 2,3 седмици. Тренирам понеделник, сряда и петък.
Тренировките ми са - едната за гърди, рамо, трицепс, ширина и плътност на гръб. Втората бицепс, предмишница, прасец, задно и предно бедро. И двете тренировки си имат по 3 варианта-а, б, в. Тренирам така - 1а, 2а, 1б, 2б, 1в, 2в.
В понеделник правих тренировка 1а:
полу-лег 4 серии 15/10/6 и накрая три серии пауза-почивка с общо 15 повторения. Тези серии пауза-почивка са примерно: 8 повторения, 15-20 секунди почивка, 4 повторения, почивка 15-20 секунди и 1-2 повторения.
военна преса 3 серии 12/8 повторения и накрая серия пауза-почивка.
френска преса 3 серии 12/8/пауза-почивка серия
набиране с широк хват отпред 4 серии 12/8/6/пауза-почивка серия
гребане с щанга 4 серии 12/10/8/6
Екстремен стречинг след всеки мускул.
следва почивка и тренировка 2а

бицепсово сгъване с щанга 15/10/6/п-п
сгъване в надхват с щанга 12/8/п-п
повдигане на пръсти от седеж 15/15/20
римска мъртва тяга 15/12/10/8
клек 15/12/10/8
След всеки мускул има ексремен стречинг.

В другите варианти някой от упражненията се сменят.

Не съм много опитен и ви моля да ми кажете мнението си за такава програма и ще има ли ефект.
Говорих с културист и той ми каза, че упражненията за всеки мускул в една тренировка са прекалено малко, но моите обяснения за програмата бяха почти никакви, така че ще се радвам да чуя и вас :)

Темата беше редактирана от cigomigo на 26.05.11 22:53.

Н

26.05.11
22:57

Колко време опит по-точно ?

26.05.11
23:01

Около половин година. За този период мисля, че съм усвоил правилната техника на всички упражнения, които изпълнявам а относно храненето - храня се 6 пъти със разнообразна полезна храна. Не взимам никакви добавки. Със стара си програма имам известен напредък 6-7 килограма и понижаване на подкожна мазнина и увеличаване на обиколките. Все пак тя беше 5 тренировъчен сплит, който изпълнявах в 8 дена. Сериите бяха прекалено много и винаги имах ужасни и дълготрайни мускулни трески, а знам че такива мускулни трески не водят до хубаво. Сега пак си имам, но са много по-леки и бързо минават :)

Н

26.05.11
23:18

И аз направих същата грешка 1-вия и 2-рия месец :D Аз ти предлагам 3-дневен сплит ! Нещо класика като 1-гърди бицепс 2- гръб трицепс 3 - крака рамо .

27.05.11
00:08

След 2 седмици с двудневен сплит, започвам тридневен.
Гърди, рамена, трицепс
бицепс, предмишници, ширина и плътност на гърба
прасци, задно и предно бедро

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1