27.05.11
07:32
Здравейте. На 18 години съм, висок съм 177, тежа 82-3кг. Искам да сваля малко мазнини, главно от корема и бедрата, да си стегна мускулите на корема, ръцете, гърдите и гърба(може и малко мускулна маса да кача, но нека първо се отърва от излишните мазнини) и да придобия никакъв релеф.
Идва лятото, имам свободно време. На фитнес през лятото нямам възможност да ходя, затова мисля да тренирам у дома и навън. Нямам никакви тежести под ръка, но може и да си купя - не е проблем, но за момента нямам тежести.
Значи, аз си съставих една седмична тренировка, но все пак не знам колко е правилна...(не съм сложил серии и повторения, защото все още не знам на колко ще издържа)
Понеделник - Лицеви опори, кофички, коремни преси, набирания + тичане
Вторник - Лицеви опори, кофички, коремни преси, набирания.
Сряда - Лицеви опори, кофички, коремни преси, набирания + тичане
Четвъртък - Само бягане, но може и преди бягане да направя пак от същите упражнения по-горе.
Петък - Лицеви опори, кофички, коремни преси, набирания
Събота - Лицеви опори, кофички, коремни преси, набирания + тичане
Неделя - Лицеви опори, кофички, коремни преси, набирания.
Хранителен режим нямам - избягвам пържените неща, сладкото, не ям хляб, мазни храни, меса с мазнини и газирани напитки. Стремя се да пия по 2 литра вода на ден.
Основното запитване ми е: Каква програма бихте ми препоръчали, ако не тази, която съм дал за пример и дали е нужно от хранителен режи и какъв, ако е нужно?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.05.11 07:39.
27.05.11
09:33
Пробвай първо през ден. Така ще се възстановяваш малко по-добре.
27.05.11
09:37
Само не мога да разбера дали си самоотмъщаваш на това, че не можеш да ходиш на фитнес, самоограничавайки се единствено до бягане, лицеви, кофи, коремни и набирания. Не че това не са хубави упражнения, но все пак...
Вместо да правиш еднакви неща всеки ден смени някой упражнения, може да вкараш и някой кросфит комплекс (в раздела имаше един .pdf пълен с комплекси със собствено тегло), също така може в една раница да сложиш нещо за тежест за да са ти по-трудни упражненията.