Съботно-неделна тренировка в София

Прескочи до:

Всеки може да опита първия път напълно безплатно дали му харесва такъв тип трениране.
Заниманията продължават различно, в зависимост от програмата и колко души са дошли. В понеделник имаше много новодошли и близо 3 часа се проточи всичко от загрявката до края на отборния комплекс. Но пък никой не се оплака. Във вторник тренировката бе около час и половина.
При сформиране на отделните групи вече ще има и по-фиксирано време.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 26.05.11 17:02.

казано от Стоил Петрарков на 26.05.11, 17:10:

казано от Oranje на 26.05.11, 17:01:

Всеки може да опита първия път напълно безплатно дали му харесва такъв тип трениране.

Чудесно :) А впоследствие какви са цените за 1 тренировка/10 тренировки и т.н.? Има ли ограничение във времето за ползването им - ако закупя повече тренировки = примерно да ги използвам в рамките на 3 месеца?

Благодаря!

На всички тези въпроси ще получиш отговор когато всички документи по регистрацията и т.н. са готови. Тогава ще има вече и карти с брой тренировки, бонуси и т.н. и те ще бъдат обявени.

Кросфит тренировки на открито София:

Плануваното за последната тренировка, което променихме заради присъствието на журналиста, ще си го вземем в неделя. Тъй като събота е работен/учебен ден, то няма да правим съботна тренировка. Всеки, който е свободен (както и тези, които нямат възможност да идват на тренировките в София, Плевен или Варна) нека направи кросфит комплекса Синди в събота и да сподели резултатите в съответната тема.

Неделя 29 май от 10.00 в 61 ОУ кв. Надежда:.
Неделя 29 май от 18.00 в 10 СОУ кв. Младост:

Заучаване/затвърждаване на техника: Клек с щангата над главата.
Тестове: 50м бягане и вертикален отскок
Силов блок: Типичен кросфит комплекс, който ще скалираме (където е необходимо). За да вкараме по-голям стимул ще се прави като двубой или трибой, т.е. едновременно от двама или трима един срещу друг. Желаещите, както винаги, ще бъдат снимани с HD качество.
Отборен комплекс: Отборна надпревара.
Бодибилдинг блок: Желаещите да качат малко маса ще имат по 10минути за eccentric less изолиращи упражнения с гумата за избрана от тях група.

В неделя най-вероятно ще се присъединя към вас към 18:30 :)

Тоест ще изпусна кълченето с клека с щанга над глава, без това ще съм жалка картинка :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 27.05.11 11:11.

27.05.11
11:44

Много се радвам, че ще има вечерна тренировка, че иначе щях да я пропусна, а откога чакам да учим тоя клек с щанга над глава. В моя случай ще е само с лоста де, че за другото не съм дорасла  :).

Ако решим да направим този комплекс Синди, но не може да правим по 5 стриктни набирания в една серия с какво друго упражнение бихме могли да заменим набиранията / негативни или ..........?

И може ли по нататък, когато има заучаване/затвърждаване на техника да отделим малко внимание и на мъртвата тяга. Почти всички я имат включена като упражнение в програмите, по които тренират и си мислят че я изпълняват правилно, но още едно повторение не би било излишно.

Аз съм извън групата този уикенд... следващия ще ви преслушам. :D

казано от karpi на 27.05.11, 11:44:

Много се радвам, че ще има вечерна тренировка, че иначе щях да я пропусна, а откога чакам да учим тоя клек с щанга над глава. В моя случай ще е само с лоста де, че за другото не съм дорасла  :).

Ако решим да направим този комплекс Синди, но не може да правим по 5 стриктни набирания в една серия с какво друго упражнение бихме могли да заменим набиранията / негативни или ..........?

И може ли по нататък, когато има заучаване/затвърждаване на техника да отделим малко внимание и на мъртвата тяга. Почти всички я имат включена като упражнение в програмите, по които тренират и си мислят че я изпълняват правилно, но още едно повторение не би било излишно.

Набиранията се скалират с хоризонтални, такива с отскок, с ластик и т.н. Просто си избери вариант, на който може да правиш поне 10 повторения без да стигнеш до отказ.
След като минем клековете ще обърнем внимание и на тягата в различните й варианти. Като през това време ще се суингва повече, за да се научим да използваме задника си: нещо, което все още мнозина не правят. А тягата все пак е упражнение за глутеуси, не за гръб.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.05.11 11:51.

АЧ

27.05.11
11:50

казано от karpi на 27.05.11, 11:44:

Като каза Синди, мисля утре да го направя ;)

27.05.11
14:57

казано от Oranje на 26.05.11, 16:22:

Всеки е добре дошъл да опита дали харесва такъв тип натоварване...

А каква е процедурата?

27.05.11
15:53

Аз ще съм на линия в 10:00, в Надежда, много благодаря, че има и сутрешна тренировка (sun). A Синди съм пробвала преди много време, набиранията скалирани с такива с подскок. Резултатът ми беше умопомрачителен - 5 рунда, като на десетата минута не можех повече и се отказах. Интересно как ще се справя сега, след завидното ми днешно постижение с набиранията :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.05.11 15:54.

казано от badsector на 27.05.11, 14:57:

казано от Oranje на 26.05.11, 16:22:

Всеки е добре дошъл да опита дали харесва такъв тип натоварване...

А каква е процедурата?

Няма такава. Който иска - идва на обявеното място в обявения час. Хубаво е да е с подходящи дрехи и да си носи вода.

Здравейте, ще може ли с един приятел да дойдем на тренировката утре в 10-то СОУ? :)

Мнението беше редактирано от Стефан Бонев на 28.05.11 22:49.

казано от Стефан Бонев на 28.05.11, 22:48:

Здравейте, ще може ли с един приятел да дойдем на тренировката утре в 10-то СОУ? :)

Заповядайте!

28.05.11
23:02

Приятно размазване утре!

Поради работната/учебната събота направихме само неделна тренировка. В събота бе зададен кросфит комплекс (Cindy), който всеки да направи самостоятелно. Неделята: сутринта в Надежда и вечерта в Младост - отново имаше нови хора, а женското присъствие започва да се увеличава и то на доста конкурентно ниво.
Тренировките на двете места бяха идентични. Разлика имаше само в присъствието и на 11-та станция в Младост, защото в Надежда поредната голяма гума я няма, но да видим следващата колко ще издържи. Набирането бе на въже в Младост, с което отначалото се поподърпахме малко, но пък там имаше прекалено много хора и затова не тествахме спринта на 50м.

В блока за заучаване/затвърждаване на движения взехме клек с щангата над главата.

В блока за тестове: вертикален отскок и спринт на 50м (само в Надежда). Повечето бяха увеличили вертикалния си отскок от предния път, когато сме го тествали. (y)

В силовия блок имаше комплекс от типа 21-15-9 повторения от две упражнения. В Надежда повечето избраха първоначално замисления със сумо тяга и хай-пул, като скалираха тежестите. В Младост изборът падна на преден клек и сумо тяга и хай-пул.

И накрая в отборния комплекс: 10 станции в Надежда и 11 в Младост, които се минават в последователност с по 1 минута работа и 1 минута почивка преди следващата. Всичко това в 2 рунда и резултатът се записва като бройки, които са направени за всяка минута.
1. Клек с щангата над главата: 12,5кг за I-ва група и 25кг за II-ра
2. Набиране: хоризонтални или с ластик за I-ва група
3. Лицеви опори: на халки II-ра група
4. Корем: колене към лакти / пръсти към лоста
5. Суинг: 8 или 16кг / 24 кг пудовка
6. Зерчер ходене: 20 / 40кг
7. Напади с диск над главата: 5 / 10кг
8. Чук: 4 / 8кг
9. Бърпи
10. Фермерска разходка: 2х16 / 2х32кг пудовки
11. Обръщане на гума

По-късно ще кача и клипчета.

При хубаво време единия ден от следващия уикенд ще разнообразим тренировките, като ги направим под мотото ”Тренирай като животно! Яж като звяр! Стани машина!” - ще идем сред природата, където ще учим и правим само упражнения носещи името на някакво животно, след което - барбекю. (pizza)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 30.05.11 08:19.

30.05.11
08:24

Юли, дали ще ти е възможно да качиш и резултатите от комплекса?  (blush)

казано от karfi4ka на 30.05.11, 08:24:

Чакам ви с Десо да ми кажете на лична + колко да пиша на вас и - колко на всички останали :D

Ето клипчетата от двата двубоя, а резултатите ще ги въведа по-късно днес.

30.05.11
08:39

казано от Oranje на 30.05.11, 08:26:

Чакам ви с Десо да ми кажете на лична + колко да пиша на вас и - колко на всички останали :D

След дълго взиране в монитора и дълъг мисловен процес...хамстерът тича ли тича....но не успях да схвана  (blush) (blush) (blush)

казано от karfi4ka на 30.05.11, 08:39:

След дълго взиране в монитора и дълъг мисловен процес...хамстерът тича ли тича....но не успях да схвана  (blush) (blush) (blush)

Шегувам се, че чакам ти и Десо да ми кажете с колко да ви увелича бройките, а на другите с колко да им ги намаля :)
Много данни са, а и мисля да пробвам на Ексел да направя табличка и графика с тях с различен цвят за всеки. Затова по-късно през деня ще се опитам да ги въведа и кача тук.

30.05.11
08:48

казано от Oranje на 30.05.11, 08:43:

казано от karfi4ka на 30.05.11, 08:39:

Шегувам се, че чакам ти и Десо да ми кажете с колко да ви увелича бройките, а на другите с колко да им ги намаля :)

Да, да, това разбрах, но не разбрах с какво аз си спечелих подобна чийтърска слава и защо съм в приравнена с тоя измамник, не съм така красива като него :D :D :D Това си е удар по моята непрестанно апелираща за честност личност :D

казано от Oranje на 30.05.11, 08:43:

Много данни са, а и мисля да пробвам на Ексел да направя табличка и графика с тях с различен цвят за всеки. Затова по-късно през деня ще се опитам да ги въведа и кача тук.

Eхааа, ще сме модерни, с графика :D А, аз само се чудех, не че бързам за някъде :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.05.11 09:20.

30.05.11
09:52

Добра тренировка направихме вчера.Само ме е яд че не пробвахме да направим комплекса с 40 кила и преден клек, както сте го правили в Младост.
И на мен вчера ми хрумна този вариант, но беше малко късно, защото Калин вече го бе направил с овърхеад-а.

Резултатите на I група от отборния комплекс. Без някои, които не са записани.

30.05.11
12:58

Хаха Карфичка да не е направила световен рекорд на фермерската?
Първия път 16, а втория 15 обиколки :D
Тука явно се чийт-ва.Ще подам контестация :P

Мнението беше редактирано от Илиян М. на 30.05.11 12:59.

30.05.11
13:02

казано от Oranje на 30.05.11, 12:43:

Резултатите на I група от отборния комплекс. Без някои, които не са записани.

За да не си затвърди някой впечатлението, че съм чийтър, съм длъжна да отбележа, чеее фермерските ми разходки бяхаа само по 3 на рунд :D А бърпитата ми в първия рунд мисля, че бяха 16 :D

Едит: ОП, Илиян ме изпревари :D После иди разправяй, че нямаш сестра :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.05.11 13:05.

Ще внимавам как се шегувам вече, явно другото ми аз се ръководи от шегите. :D

Страхотна тренировка стана! :) А аз май от клековете с щанга над глава, имам много приятна мускулна треска на средното рамо. :)

Мнението беше редактирано от Стефан Бонев на 30.05.11 19:13.

Ето резултатите на всички, които са си ги казали/записали.

31.05.11
10:01

Игличке, тия 50 метра на ръце ли ги бяга за 10сек.:)))))))

31.05.11
10:12

казано от slavko на 31.05.11, 10:01:

Не...на една ръка ги бягах ;)

казано от slavko на 31.05.11, 10:01:

Нали за това я правим кросфитърка - не само да прави по много кофи, но да може и с много големи тежести да прави кофи, както и да е по-бърза и т.н. ;)

31.05.11
10:17

ще се прекръстя, като видя жена да прави 5+ бройки кофи с 10+ кг.:)))...

Игилка има данни за машина...виждам следващата Кристи Клевър в нея:)

P&

31.05.11
15:09

Един въпрос. Верикалният отскок как го измервате ?

Мнението беше редактирано от picco ' на 31.05.11 15:10.

казано от picco ’ на 31.05.11, 15:09:

Един въпрос. Верикалният отскок как го измервате ?

От стоеж приклякаш и отскачаш. Измерва от докъдето си докоснал с най-дългия си пръст до същия този пръст при протегната нагоре ръка. За маркиране се използва обикновен тебешир.

P&

31.05.11
15:18

Тогава са добри постиженията. Аз мислех, че скачате със засилка.

казано от slavko на 31.05.11, 10:17:

ще се прекръстя, като видя жена да прави 5+ бройки кофи с 10+ кг.:)))...

мислил ли си на какво ще се прекръстиш?

31.05.11
17:15

на Тома неверни:)

АЧ

31.05.11
21:34

Каката ни разби :)

31.05.11
21:42

казано от slavko на 31.05.11, 10:17:

Игилка има данни за машина...виждам следващата Кристи Клевър в нея:)

Надявам се ИСКРЕНО да визираш постиженията й. И...все пак...ако цената е такава, чудя се дали да не заложа...на...розови гирички :D :D :D :D :D :D

02.06.11
00:26

в съботно-вечерната тренировка ни пишете още двама тази седмица. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1