30.05.11
22:00
ще постигна ли задоволителни резултати за обема на краката ако тичам и карам колело ,без да ги тренирам във фитнеса?
Какво значи “задоволителни”? Задоволителни за кой?
Ако може да си го помислиш че може да стане дори, значи най-вероятно отговорът за теб ще е да ;)
Ако искаш обем-спринтове.Не бягай повече от 20-30 минути,защото ще изгориш мускули.
Като караш колело, доколкото знам изгаряш повече мазнини отколкото мускул.30 минути каране на колело е достатъчно.
30.05.11
23:03
Възможно е + това прави и клек със собствено тегло :)
Краката на победителката как ти се струват? Задоволителни са като обем, а 8-| Направени са с колоездене. Но едва ли с 30 минути ;)
31.05.11
00:21
казано от master93 на 31.05.11, 00:19:
а какво ви е мнението за тичане по стълби?
Много добро ;) Бедрата са камък после :)
А как тичате по стъпалата? През едно или с подтичване на всяко? Аз след малко ще тичам по стъпала, но бедрата ми никога не стават на камък, дори след 4 000 стъпала. Само прасците ми отиват на кино след слизането на стъпалата.
Според теб тази кака, която и без това си има набити и къси крака по природа, дали не ги тренира и в залата?
А тази отляво, като явно е атлет от същата класа, защо няма такива баджаци???
Мнението беше редактирано от Станимир на 31.05.11 14:28.
Да, някои колоездачи тренират и в залата. Доста автори спорят обаче за ползата на упражненията с тежести за крака (клекове, напади и всякакви). Но тук говорим за обратното: колоезденето като начин за натрупване на обем в краката. Добре, аз ще дам пример с моите крака. Тренирам ги много малко в зала: около 2-3 месеца в годината само. Снимка:
казано от Anelia на 31.05.11, 08:33:
А как тичате по стъпалата? През едно или с подтичване на всяко? Аз след малко ще тичам по стъпала, но бедрата ми никога не стават на камък, дори след 4 000 стъпала. Само прасците ми отиват на кино след слизането на стъпалата.
да това е интересен въпрос
а и къде по точно тичане на тея стълби? в някой блок ли? :d
Не, на открито правя кардиото. Над Шумен има един паметник, до който водят 1340 стъпала. 3 пъти качване са си 4000 стъпала. Е, днес ги качих само веднъж, рекордът ми засега е 3 пъти един след друг. Ако имаше кой да ме смъква с кола до долу, може и повече, но слизането ми е болезнено за коленете.
Аз съм достигнала до извода, че ако ги качвам през едно стават по-скоро като напади и се товарят бедрата. По едно по едно се товари сърцето повече и по-малко мускулите. Но някой ако е забелязал нещо друго, може да сподели.
eми супер ,но за съжаление не съм от шумен
за София знаете ли подобно място??
На всеки стадион може да се получи интервална тренировка. Нагоре стълбите, после веднага надолу, после пак нагоре и така докато капнеш :D
31.05.11
22:15
Като казахте стадион, колко метра е права и колко е общата обиколка ?