Изоставащи гърди

01.06.11
22:03

Здравейте. От 4 месеца се занимавам сериозно с фитнес. Имам един проблем, гърдите ми изостават. Имам предвид, че най-бавно се развиват спрямо другите мускулни групи, явно не ги натоварвам достатъчно. Правя по веднъж в седмицата гърди и по 3-4 упражнения(лег,полулег,флайс и преси с дъмбели). Помислих си да започна да тренирам по 2 пъти гърди, но реших да питам първо вас.
Мисълта ми беше да ми препоръчате някакви упражнения или да споделите някакъв съвет. Дано сте ме разбрали. Благодаря предварително :)

01.06.11
22:40

Не е до упражнения брат до ген е ;) може би да има ефект от повече тренировка да се напомпат повече аз не съмн по фитнеса другите ще кажат, ама 4 месеца е супер малко време за което може да се съди дали изобщо гърдите са ти изоставаща муслулна група.Аз имам приятел който ходи 8г вече на фитне и не е спирал огромен е 47-48 ръка и няма грам гърди плосък брат при него си е ген :)

01.06.11
22:45

Изтегли гърдите като първа тренировка за седмицата, така ще акцентираш по-добре върху тях ;)

01.06.11
22:55

ти за 4 месеца няма как да разбереш кое колко ти върви и кво как....потренирай още 1 година и тогава пусни тема за изоставащата ти мускулна група...а и м/у другото от тия 4 упражнения по колко серии правиш ?!?

Ето няколко съветчета от мен:
- сложи тренировката за гърди като първа от сплита. Трябва да си отпочинал добре.
- не прекалявай и не претренирай. С този стаж 3 упражнения ще са ти добре.

Пробвай: лег с щанга, преси с дъмбели от полулег и флайс/кросоувър. Внимавай за техниката. Вдигай с гърдите, а не с рамото и трицепса. Разменяй щанга и дъмбели съответно при лега и при полулега. През 2-3 седмици разменяй и реда на първото и второто упражнение. До 3 месеца ще си дръпнал вече ;)

На мен лично много ми помогнаха Кофичките с широк хват. В началото правех следното - 3х серий кофи с 3 серий флайс с по малко килограми, действаше ми доста добре.

казано от Traiko Mishev на 01.06.11, 22:55:

ти за 4 месеца няма как да разбереш кое колко ти върви и кво как....потренирай още 1 година и тогава пусни тема за изоставащата ти мускулна група...а и м/у другото от тия 4 упражнения по колко серии правиш ?!?

Правя по 3 серий

казано от Ради Хаджирадев на 02.06.11, 00:59:

Ето няколко съветчета от мен:
- сложи тренировката за гърди като първа от сплита. Трябва да си отпочинал добре.
- не прекалявай и не претренирай. С този стаж 3 упражнения ще са ти добре.

Пробвай: лег с щанга, преси с дъмбели от полулег и флайс/кросоувър. Внимавай за техниката. Вдигай с гърдите, а не с рамото и трицепса. Разменяй щанга и дъмбели съответно при лега и при полулега. През 2-3 седмици разменяй и реда на първото и второто упражнение. До 3 месеца ще си дръпнал вече ;)

Мерси братле, ще пробвам. Ако има нещо ще пиша пак :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1