Искам бързо и трайно да увелича теглото си с 10-15 кг

DB

03.06.11
13:42

Здравейте! Искам да си покача теглото с 10-15кг, но искам да го направя сравнително бързо и да има траен резултат. Дайте съвет какво да взема, било то добавки или нещо друго. (В момента взимам Nutrex Hemo Rage) На 20 години съм 72кг, храня се по 4 пъти на ден като не спазвам определен режим, но предимно консумирам пилешко, ориз, свинско, телешко, риба-веднъж седмично (сьомга или скумрия на скара), яйца-само белтък хляб и сладко почти не ям. Тренирам 4 пъти в седмицата : 1ви ден-Гърди+Трицепс, 2ри ден-Гръб+Бицепс, 3ти ден-Крака и 4ти ден-Рамо.

Темата беше редактирана от Delqn Botev на 03.06.11 14:19.

03.06.11
13:59

Според мене не трябва да хабиш много енергия и си хапвай повечко наблягай на протеините .Т;)

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51808

Наблегни на Препоръка №4

Има ли медицински проблем, поради който не ядеш мазнини?
Има ли втори(друг) медицински проблем, при който задължително трябва да ядеш много по-малко, отколкото ти е нужно?
Има ли проблем със защитата на личните данни, за да не ни дадеш ръста си? :)
Я още, като съм започнал:
- диапазон на повторенията, с които работиш
- клек, тяга, кофи с тежест, военна преса прав, набиране - тези правиш ли ги?
- какъв процент от упражненията ти са на машини (смит, скрипци) и какъв - с тежки дъмбели и щанги?
- натрупал ли си поне 15кг мускул откакто тренираш, та стигна до нивото, за което е нужно веднъж седмично мускул да се тренира?

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 03.06.11 14:25.

DB

03.06.11
14:25

Нямам никакви медицински проблеми просто избягвам да ям мазнини защото не искам да се омазнявам . Висок  съм 182 см :)

Мнението беше редактирано от Delqn Botev на 03.06.11 14:26.

Програмите за културисти работят за културисти. С програма за културист няма да станеш такъв. Все едно аз да започна да тренирам с програмата на Меси и другата година да вкарвам голове на всеки клуб, срещу който играя с Барса. Просто това е действителността. А и повечето програми по списанията не са истинските на културистите, а просто писани заради статиите. За да работи програма с мускул веднъж седмично трябва да си стигнал нивото да тренираш така мускула, че да му е нужна седмица аз възстановяване. И да имаш подходящата хормонална и хранителна среда. А ти даже и хранителната я нямаш :)
Мазното в тялото не се натрупва само от приетите от храната мазнини. Дори обратното - имаш нужда от мазнини в храната, за да изгориш мазнините от тялото.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 03.06.11 14:32.

03.06.11
14:32

Ако бързо и трайно според теб е период около 1-2 години,значи можеш!

Да можеш да качиш килограми, но трябва да понатрупаш повечко знания за храната, тренировката и почивката. С хъс и постоянство всичко се постига!

TN

03.06.11
15:45

1.Без хранителен режим
2.Неописана тренировка
3.Данни за стаж и кг на базови
4.Лични данни

И под бързо какво имаш в предвид? Както ти казаха ако бързо смяташ 1-2 години,добре,но ако мислиш за 4-5 месеца 15 кг,колко ли от това ще е ММ ?

03.06.11
15:46

Нищо лично , обаче всяка втора тема е със заглавието “Искам за 1 месец да кача 20 кг мускулна маса” ,първо си оправете ХРАНЕНЕТО, тренировките,възстановяването. Не знам какъв отговор очакват авторите на тия теми, някакви специални магии ли, какво...може да си напълниш джобовете с камъни,ще си увеличиш теглото.

Мнението беше редактирано от pull ups на 03.06.11 15:49.

казано от pull ups на 03.06.11, 15:46:

Нищо лично , обаче всяка втора тема е със заглавието “Искам за 1 месец да кача 20 кг мускулна маса” ,първо си оправете ХРАНЕНЕТО, тренировките,възстановяването. Не знам какъв отговор очакват авторите на тия теми, някакви специални магии ли, какво...може да си напълниш джобовете с камъни,ще си увеличиш теглото.

Всъщност авторите доста често са свидетели на такива метаморфози при техни приятели, познати, или просто други хора в залата, които минават от ‘тъмната страна’ на добавките. И (авторите на тези теми) си мислят, че всичко зависи от точната подредба на упражненията, сериите и повторенията...
Отделно си има и генетични чудовища, както и хора, които въобще не внимават какво ядат и си имат преси, качват бързо кила и т.н.  Например един лостаджия каза, че познава бивш борец, който още има преса. И за него изводът беше, че няма значение какво ядеш, щом този бивш борец не внимава какво яде, не тренира, и има преса...
И като съберем надарените генитично и зобещите, то как няма да се замислим за бързия начин, щом при другите работи :)

DB

03.06.11
16:39

За всички далеч съм от мисълта че тези килограми мога да ги кача за 4-5-6 месеца. От сравнително бързо имам предвид период година-година и половина-две. Oranje искам да те питам какво има6 в предвид с това за програмите.

Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език! Моля, не заменяйте буквите с цифри!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.06.11 16:55.

казано от Delqn Botev на 03.06.11, 16:39:

Oranje искам да те питам какво има6 в предвид с това за програмите.

Това е като да може да решиш задачата от картинката. Виждаш, че хората, които могат да я решат решават задачи с косинуси и т.н. И ти тръгваш да правиш същото. Лошото е, че те са стигнали дотук както всички ученици, с изключение на малкото гении - писали са чертички, учили са числата, събиране, таблица за умножение и т.н.
С културизма е същото - минаваш през етапи докато стигнеш до там, че да тренираш мускул веднъж седмично. Освен ако не зобиш или не си генетично надарен. 
Разбира се, по залите е пълно с хора, които правят мускул веднъж седмично. Обикновено това са най-слабите от натуралните.
Преди няколко месеца пуснах тема, в която питах кой по колко кила качва по този начин. Хората бяха много доволни от този начин на трениране, казаха, че качват не с дни, а с часове, и сега чакам есента, когато ще имаме първия Мр. Олимпия...

03.06.11
17:08

Като извод от цялата тема: чети повече специализирани материали относно храненето и тренировките, отколкото да създаваш такива теми, в които не стига че нищо няма да разбереш , но и всички те ебават ;]

DB

03.06.11
17:41

Само едно мога да кажа на всички които се ебават, че и те са тръгнали от някъде. Никой не се е родил научен.

03.06.11
17:50

Точно това се опитвам да ти кажа, чети серизони статии по въпросите ,които те интересуват, а не да искаш мнение от хора,които не познаваш и не знаеш колко “разбират” и не са наясно с подхода ти ;]

Мнението беше редактирано от pull ups на 03.06.11 17:52.

TN

03.06.11
19:44

казано от Oranje на 03.06.11, 16:48:

казано от Delqn Botev на 03.06.11, 16:39:

Oranje искам да те питам какво има6 в предвид с това за програмите.

Това е като да може да решиш задачата от картинката. Виждаш, че хората, които могат да я решат решават задачи с косинуси и т.н. И ти тръгваш да правиш същото. Лошото е, че те са стигнали дотук както всички ученици, с изключение на малкото гении - писали са чертички, учили са числата, събиране, таблица за умножение и т.н.
С културизма е същото - минаваш през етапи докато стигнеш до там, че да тренираш мускул веднъж седмично. Освен ако не зобиш или не си генетично надарен. 
Разбира се, по залите е пълно с хора, които правят мускул веднъж седмично. Обикновено това са най-слабите от натуралните.
Преди няколко месеца пуснах тема, в която питах кой по колко кила качва по този начин. Хората бяха много доволни от този начин на трениране, казаха, че качват не с дни, а с часове, и сега чакам есента, когато ще имаме първия Мр. Олимпия...

Нещо не схванах :D Кое е лошото да тренираме мускул веднъж седмичнo? Тренираш веднъж и както трябва :) Като тренирам примерно гърди в понеделник до сряда-четвъртък не мога да дигна и половината кила,защото горят.Имам и рамена и ...

Ако зобиш е друг въпрос!

03.06.11
21:30

10 килограма за човек трениращ по твоята схема за една година са напълно възможни,всичко зависи от това как точно тренираш и колко ти е храненето,щом искаш да покачваш
Разбира се,много е важно и дали качваш лесно

Колегите толкова много и подробно са изписали,че аз ,за твое поощрение бих добавил любимия ми случай от тази година

СКоро срещнах един мой познат от старата ми зала Славия,в която чат пат ходя заради приятелите,знаете как е....някой ходещи там може и да го познават,Жорко Еротиката :)

Та като го видях чах да получа кардиоарест,не се бяхме засичали от има няма година и половина,сигурен съм че няма 2,и това момче от 70 килограмов юноша беше качил сигурно 40-45 кила,ръка към 50тина,доста солидно изглеждащ

Най тъпото беше че се палеше как бил чист като ранна краставичка,но това е тема на друг разговор

Та,има ли желание,има и начини

TN

03.06.11
22:30

Ще ме извините за оффтопика,но имам въпрос към МОДЕРАТОР - как да изпратя ЛС,като не ми позволява? , искам да питам нещо :)

Мнението беше редактирано от The Next на 03.06.11 22:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1