За/против домашния компот?

04.06.11
16:57

Здравейте! :)
Иска ми се да знам какво е вашето мнение по отношение на компотите?Смятате ли,че са що-годе здравословни на фона на останалите консервирани напитки  като се има предвид количеството захар в тях? :P

Темата беше редактирана от Яни Станчева на 04.06.11 16:58.

АЧ

04.06.11
17:23

На мен много повече ми харесват, от колкото другите напитки по магазините и заведенията :)

04.06.11
18:26

Според мен са едни празни никому ненужни калории.Ако обичаш плодове,поне ги яж пресни.

04.06.11
18:39

Много неща са що годе здравословни при подходящия фон. На фона на подбрана група мъже аз съм умен, красив и богат.
Понеже има диабетик в семейството ми част от компотите, които варим са без захар. За мен не е голяма разликата, но ако държиш на сладкия вкус и те тревожи захарта използвай подсладител. В случай, че не си правиш компотите сама - знай, че повечето хора слагат една чаена чаша захар в един буркан.

04.06.11
19:51

Ако са алтернатива на газираните бълвочи и “натуралните” сокове по магазините - определено съм ЗА.

MF

04.06.11
21:58

Не са.

04.06.11
22:18

Да,аз знам че съдържат доста захар.
Обаче ако в дневното ти меню не присъства друга захар,мисля че можеш да си утолиш жаждата :D Пък и аз като пийна малко и хапна някой друг плод  от него не ми се яде никакво друго сладко,даже и сладолед.И някак си ми е по-спокойно и по-леко на организма,поне така си мисля.А и предпочитам това да ми е “утоляването на жаждата” за сладко,от колкото шоколади или други захарни изделия...Не е ли така? :? :S

АЧ

04.06.11
22:19

Щом ти доставя удоволствие, не се лишавай от него ;)

04.06.11
22:57

казано от Яни Станчева на 04.06.11, 22:18:

А и предпочитам това да ми е “утоляването на жаждата” за сладко,от колкото шоколади или други захарни изделия...Не е ли така? :? :S

По-добре е, но пак не е добре :D Най-добре става с месо, просто добре - с яйца ;) Ако след тях пак имаш “жажда за сладко” (абсурдно е съществуването на такова понятие, по дяволите) значи не си си взела достатъчно.

Иначе, честно казано между:
- сок от кутия
- кола или еквивалентно
- отвара от термично обработена вода със захар, в която плуват неща, които някога са били плодове (по-известна като компот)
разлика ми е много трудно да видя.
Може би защото не понасям вкуса, който захарта налага когато се приложи към каквото и да е, или може би защото не ми се размишлява по темата “кое от злетата е по-зле и кое е най-зле” - не знам точно.

Със сигурност обаче е добре човек да не си прави илюзии. Всеки има свободата да си преценява кога какво да яде, просто е добре да няма заблуждения, че компота примерно бил по-добре от натуралните сокове - все една тояга е.

04.06.11
22:59

Плодове, лишени от хранителни качества с добавена захар. Не виждам какво им е хубавото. Бих приела варианта единствено ако е плод, който не мога да си набавя в прясно състояние, а ми е вкусен ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 04.06.11 23:00.

АЧ

04.06.11
23:05

Преди бях чул, че компотите довеждали до ракови заболявания. Това .. . вярно ли е ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1