04.06.11
16:57
Здравейте! :)
Иска ми се да знам какво е вашето мнение по отношение на компотите?Смятате ли,че са що-годе здравословни на фона на останалите консервирани напитки като се има предвид количеството захар в тях? :P
Темата беше редактирана от Яни Станчева на 04.06.11 16:58.
04.06.11
17:23
На мен много повече ми харесват, от колкото другите напитки по магазините и заведенията :)
Според мен са едни празни никому ненужни калории.Ако обичаш плодове,поне ги яж пресни.
Много неща са що годе здравословни при подходящия фон. На фона на подбрана група мъже аз съм умен, красив и богат.
Понеже има диабетик в семейството ми част от компотите, които варим са без захар. За мен не е голяма разликата, но ако държиш на сладкия вкус и те тревожи захарта използвай подсладител. В случай, че не си правиш компотите сама - знай, че повечето хора слагат една чаена чаша захар в един буркан.
Ако са алтернатива на газираните бълвочи и “натуралните” сокове по магазините - определено съм ЗА.
04.06.11
21:58
Не са.
04.06.11
22:18
Да,аз знам че съдържат доста захар.
Обаче ако в дневното ти меню не присъства друга захар,мисля че можеш да си утолиш жаждата :D Пък и аз като пийна малко и хапна някой друг плод от него не ми се яде никакво друго сладко,даже и сладолед.И някак си ми е по-спокойно и по-леко на организма,поне така си мисля.А и предпочитам това да ми е “утоляването на жаждата” за сладко,от колкото шоколади или други захарни изделия...Не е ли така? :? :S
04.06.11
22:19
Щом ти доставя удоволствие, не се лишавай от него ;)
казано от Яни Станчева на 04.06.11, 22:18:
А и предпочитам това да ми е “утоляването на жаждата” за сладко,от колкото шоколади или други захарни изделия...Не е ли така? :? :S
По-добре е, но пак не е добре :D Най-добре става с месо, просто добре - с яйца ;) Ако след тях пак имаш “жажда за сладко” (абсурдно е съществуването на такова понятие, по дяволите) значи не си си взела достатъчно.
Иначе, честно казано между:
- сок от кутия
- кола или еквивалентно
- отвара от термично обработена вода със захар, в която плуват неща, които някога са били плодове (по-известна като компот)
разлика ми е много трудно да видя.
Може би защото не понасям вкуса, който захарта налага когато се приложи към каквото и да е, или може би защото не ми се размишлява по темата “кое от злетата е по-зле и кое е най-зле” - не знам точно.
Със сигурност обаче е добре човек да не си прави илюзии. Всеки има свободата да си преценява кога какво да яде, просто е добре да няма заблуждения, че компота примерно бил по-добре от натуралните сокове - все една тояга е.
Плодове, лишени от хранителни качества с добавена захар. Не виждам какво им е хубавото. Бих приела варианта единствено ако е плод, който не мога да си набавя в прясно състояние, а ми е вкусен ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.06.11 23:00.
04.06.11
23:05
Преди бях чул, че компотите довеждали до ракови заболявания. Това .. . вярно ли е ?