20.05.11
10:58
хахаха нищо ми няма - ще се мре, но няма да е от тренировките ;)
22.05.11
12:13
20052011
Както си обещах, така си спазих обещанието - почивах си целия ден. (С изключение на един страничен планк вечерта - не беше коий знае какво)
21052011
Пропуснах Кросфит тренировката, по зависещи от неблагосклонната към мен природа причини и затова имаше само зала:
1.Хиперекстензии
4 х 15
2.Негативни набирания в надхват
2 х 5; 1 х 3
3.Верт. скрипец
3 х 12 @ 25, 30, 35 кг
1 х 10 @ 40 кг
Никакво развитие тук от месеци - трябва да променя стратегията по някакъв начин. На 45 няма да направя повече от 2-3 сигурно
4.Гребане с щанга
3 х 12 @ 20, 25, 30 кг
1 х 8 @ 35 кг
И тук застой
5.Хориз. скрипец
4 х 12 @ 25, 30, 35, 40 кг
Както и тук
6.Машина за чуково дърпане
4 х 12 @ 12.5, 15, 17.5, 18.75 кг
7.Повдигане на щанга за трапец
4 х 15 @ 40 кг
8.Корем
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 22.05.11 21:56.
22.05.11
22:06
22052011
10:10-11:00 - ТРЕНИРОВКА 1
1.Мъртва тяга
2 х 10 @ 20, 25 кг
1 х 6 @ 30 кг
1 х 5 @ 35 кг
2 х 2 @ 40
2 х 1 @ 50, 55 кг
2.Раменна преса с щанга от стоеж
1 х 10 @ 12 кг
5 х 5 @ 20 кг
3.Вертолет
4 х 5 @ 20 кг
4.Разтваряне на ръцете встрани с дъмбели
4 х 10 @ 4 кг
5.Пек бек
4 х 12 @ 10 кг
6.Трицепсово разгъване на горен скрипец
1 х 25 @ 10 кг
1 х 12 @ 15 кг
1 х 6 @ 20 кг
2 х 12 @ 15 кг
7.Френско разгъване
2 х 12 @ 12, 14.5 кг
2 х 8 @ 17 кг
21:00 - ТРЕНИРОВКА 2
3 min скачане на въже - 330 скока
2 km Run
40 сек скачане на въже - 100 скока
Планк - табата - 4 рунда (20/10)
Съкратих последните скокчета, че пак ме заболя далака
На мъртвата и раменната преса що така се подцени? :) И скокчетата забързай :)
23.05.11
12:04
На тягата признавам си, че можех и повече. Раменната преса обаче още ме мъчи. Колкото до скокчетата засега се опитвам да увелича времето през което скачам. Например да достигна едни 15 минути непрекъснато скачане - все още ми идва трудно. Когато успея, ще започна да увеличавам бройките за минута :)
25.05.11
14:36
23052011
скачане на въже 2 мин
бягане 400 м
скачане на въже 5 мин
24052011
1.Лицеви опори
4 х 5
2.Повдигане на щанга от лег
1 х 12 @ 20 кг
1 х 6 @ 25 кг
1 х 3 @ 30 кг
2 х 2 @ 32.5, 35 кг
1 х 1 @ 32.5 кг
3.Кросоувър
1 х 15 @ 10 кг
3 х 12 @ 15 кг
4.Набирания в подхват
1 х 2
4 х 1
5.Бицепс
6.Корем
25052011
1.Клек
2.Лег преса
3.Бедрено разгъване
4.Бедрено сгъване
5.Прасец
За половин час толкова и то доста интензивно и с по-малко килограми, че бързах...
27.05.11
09:48
26052011
7:00 - 7:15
- 3 мин скачане на въже
- 1 км бягане
- 1:30 мин скачане на въже
Тоя далак ме побърква - можех да скачам и още, но се принудих да спра
27052011
07:10 - 07:50
1.Хиперекстензии
4 х 15
2.Вертикален скрипец
2 х 12 @ 30, 35 кг
1 х 10 @ 40 кг
1 х 4 @ 45 кг
3.Гребане с щанга
2 х 12 @ 20, 25 кг
1 х 10 @ 30 кг
1 х 8 @ 35 кг
4.Гребане с дъмбел
4 х 10 @ 12.5 кг
5.Хориз. скрипец
4 х 12 @ 25, 30, 35, 35 кг
6.Повдигане на дъмбели за трапец - тук се изложих с тея малки килограми
4 х 12 @ 12.5 кг /на ръка/
7.Корем
04.06.11
21:12
29052011
Тренировка: Кросфит с групата в “Богоров”
1. Техника
- Турско изправяне (Turkish Get Up) с пудовка.
2. Постове:
- Sledge Hammer - Бой по гума с чук (5 кг)
- Tyre Sled - 50 спринт с влачене на гума, връщане с бутане на гумата.
- Battle Ropes
- Ring Pushups - Лицеви опори на халки
3. Основен Комплекс:
Отборно предизвикателство за време.
100 Pullups
800 m Run
100 Deadlift Sumo High Pull
800 m Run
100 Box Jump (70 cm)
800 m Run
Регламент:
Отбори по 2-ма човека. Първият съотборник започва набиранията, а вторият продължава бройката откъдето е прекъснал първия. Така редувайки се, достигат обща бройка от 100 повт. Съотборникът завършил набиранията почива, а другият пробягва 200 м. После почива, докато първия съотборник избягва своите 200 м, след което схемата се повтаря, като всеки съотборник пробягва общо 2х200 м или общо 800 м на отбор. Завършилият бягането почива, другият съотборник започва хай пул с пудовка, по схемата на набиранията. След 100-те повт хай пул следват отново 800 м бягане, после 100 Box Jumps и за финал - 800 м бягане.
Резултати:
Ива & Absolut Illusion - 20:38 мин (Набирания със скок, моя милост - хай пул с пудовка 16кг, Ива пудовка 8 кг и Сумо тяга вместо хай пул)
Note: Това с бутането на гумата ми стана любимооооооооо (sun)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 04.06.11 21:20.
04.06.11
22:20
И от днес...
06.06.11
21:11
04062011
С групата в “Богоров”
1.Имаше техники, но само гледах (не мога да отговоря защо...)
2. Постове:
- Sledge Hammer - Бой по гума с чук (5 кг) - този чук не мога и не мога да го науча
- Battle Ropes
- Ring Dips - Кофички на халки
- Kipping Pullups - махови налирания
- Палоф преса
3. Първи основен комплекс Tyre Sled - отборно-щафетно състезание.
Два отбора по 5 човека.
3 рунда:
50 м спринт с гума
50 м бутане на гума
Всеки от отбора се изрежда да прави по 50 м спринт, влачейки гума, след което в същия ред - 50 м бутане на гумата. Всеки от отбора спринтира и бута гума по 3 пъти.
Отбори:
1. Григор, Данчо, Михаил, Венци, Стела
2. Трифон, Шон, Мартин, Бранимир, Жулиян
Тук така и не разбрах за колко време успяхме да приключим. Бягането - добре, бутането обаче - няма такова упражнение просто. Предния ден правих крака в залата и не знам от къде събрах сили за тази проклетия Гумата :D
4. Втори основен комплекс:
3 рунда за време.
10 KB Sumo Deadlift
10 KB Sumo Deadlift High Pull
10 KB Swing
10 Box Jump (70 cm)
10 Pushups
Резултат: - 05:45 мин (16 кг, руски суинг, рундове 2 и 3 лицеви от колянна опора)
07.06.11
10:48
Интересноооо...попаднах на един сайт с доста интересни статии относно здравето и здравеопазването като цяло. Направи ми впечатление обаче статията на един човечец - Христо Мермерски. Смятам, че на доста хора ще бъде интересно да я прочетат: ето я. Не я слагам умишлено в отделна тема.
Друго, което реших да опитам следващата седмица е детоксикация. Някой ако е опитвал, може да сподели, ако иска. Представлява, цитирам, следното:
Детоксикация на организма по време на пълнолуние
Детоксикацията е метод, чрез който организмът се пречиства от токсини, натрупани в следствие замърсената околна среда, консерванти и добавки в храната, стрес и пр.
Прилагана системно, детоксикацията подобрява метаболизма, което води до по-правилно усвояване на хранителните вещества.Детоксикацията не е диета!
Чрез нея се влияе косвено, а не пряко върху теглото, т.е. постига се оптимизирането му както при наднормено, така и при поднормено тегло.1. Детоксикация с прясно изцедени сокове
Сутрин на гладно се изпиват 10-15 гр. (1 равна супена лъжица) английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. Английската сол изтегля токсините към червата.
Половин час по-късно започва пиенето на сок от 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута, 4-6 портокала - общо като сок да се получи 2 литра. Сокът се разрежда с 1,5-2 литра минерална вода. Друга храна не се приема. При глад привечер може да се изяде 1 ябълка или 1 портокал.
Органичните киселини в плодовете подкрепят очистването, плодовата захар подкрепя черния дроб, предпазва от хипогликемии и влияе добре на тонуса.
Процедурата се повтаря 3 поредни дни, а на четвъртия се прави захранване. Вместо от цитруси, сокът може да се направи от ябълки. При много силно чувство на глад може да се вземе 1 ч.л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода.
Може също пектин - 1-2 ч.л. пектин с половин ч.л. мед се разбърква на каша. Долива се малко вода и се разбива с ножа на миксера до гъстота на желе. Пектинът набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускорява чистенето.
Държа да отбележа, че няма да го правя това с цел отслабване, но ако наистина помага за пречистване на организма, 3 дена няма да умра ако не ям пилешко и овесени ядки... Само дето трябва да спра тренировките, но и това не е фатално. Тъкмо почивка.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 07.06.11 10:51.
Според мен няма нищо лошо да се направи детоксикация за 3 дни. Както казваш и ти не е болка за умиране, че 3 дни няма да ядеш пиле и овес. Обаче има едно условие и то е да се направи правилно. Според мен трябва да имаш правилната психическа нагласа и през дните на детоксикация да не се тормозиш от факта, че не можеш да се храниш разнообразно. Защото ако тялото ти е под психически стрес, по-добре без детоксикация. Също така няколко дни преди и след детоксикацията трябва да си на по- лека храна, пак за да избегнеш прекалено голям стрес над организма си.
Аз не съм била повече от един ден на плодове, но на мен те не ми влияят добре като цяло.Моята съквартирантка обаче практикува детоксикация по пълнолуние вече 4 или 5 пъти и да ти кажа и при нея нещата не са както трябва. Точно защото тези три дни я затормозяват психически, а и факта, че е натоварена много в работата и играят лоша шега като цяло. Не успява да спази правилото за захранване с лека храна и веднага след дните с плодове посяга към бързите въглехидрати .
Това което се опитвам да кажа е, че трябва да избереш подходящ момент, когато имаш повече време за почивка и ралаксация на тялото като цяло, за да може да извлечеш ползите на детокса :)
Успех :)
казано от Absolut Illusion на 07.06.11, 10:48:
Интересноооо...
Детоксикация на организма по време на пълнолуние
...
Сутрин на гладно се изпиват 10-15 гр. (1 равна супена лъжица) английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. ...
....
Е, те тук ме загуби. Как не си ми наблизо, да ти издърпам ушите.
07.06.11
11:33
Това сладко изглежда супер вкусно! Някой ден може и да си го спретна.
Що се отнася до детокса, Рал, и ти си права. Но си бях наумила да го направя още предното пълнолуние, само дето се сетих на втория ден и беше късно. Може да се каже, че психически съм готова. Момента няма как да го подбера правилно, защото винаги ще се намери нещо, което да ми попречи.
Една приятелка го прави също няколко пъти и беше доста доволна - искаше да свали килограми и действително успя. Случиха се и други неща (положителни), но не съм сигурна дали да ги споменавам, защото може да не се дължат на това
казано от Madboy на 07.06.11, 11:30:
Направо за тая глупост й издъни шамарите...
Взе ми думите от устата :D
07.06.11
11:45
Ми то няма да му е трудно... ама докато дойде време за тренката ще е в историята :D Пък и вече съм на път да се откажа! То чак съжалих, че съм го писала :D :D :D
07.06.11
11:51
Всеки път, когато ви се иска да се пречистите, вместо да правите глупости с храната идете на църква и се покайте. Така ще спасите хем тялото си, хем душата си :)
07.06.11
11:55
Тц! Няма спасение там! Отказах се от глада. Това ми е окончателното решение.
07.06.11
12:05
Coach Vic предложи варианта с цикличното хранене. И това смятам да направя утре. Ще пропусна още един ден залата и вечерта може да спретна някое кросфит комплексче, като GI Jane примерно. Щом спомага за пречистване и то, значи е по-добрия вариант пред гладуването. Все пак нямаше да правя детокса с цел отслабване, а с цел именно пречистване.
УАУ :) Има и друг начин за детоксикация - с пръст в гърлото :Д Цикличното е добро ама първите дни ще ти трудно...Предлагам първите дни да пропускаш закуската и да ядеш на обед нещо мазно и протеини и вечер вече си преяждаш там.....
п.с. Тия лунни простотии не мога да ги разбера.....дадс булшит ;)
Мнението беше редактирано от Valleri на 07.06.11 17:29.
07.06.11
18:05
Аааааа чакай, чакай сега. Как няколко дни - аз мислех утре само да пробвам! Дефинирай “първите дни”. Ми то ако ще е за повече, тогава хич и да не пропускам тренировката. Дали ще ми стане нещо, ако тренирам сутринта?! Може да пробвам..
А тая работа с луната и влиянието и върху мен я уточнихме. Няма да я бъде :)
ами първите дни там...2-3 и после пробваш да ядеш на 24 часа... :) Можеш да тренираш и сутрин, ако се налага, но след тренировката отново си остави 1-2 часа или повече и тогава яж...но за мен по-добре е да тренираш следобед.
07.06.11
18:50
Е, следобяд, ама няма как да стане. Само сутрин.
детоксикация може да се прави и с ...храна, дори и с протеини и подобни. Просто има няколко условия
1. чиста храна, най-добре домашна /яйца, риба, пиле/
2. никакви млечни и зърнени
3.повече зелени зеленчуци
4. много вода
5. разделно хранене
6.малко калории като цяло за да не се товари организма
7.малко фитнес и повече разходки на въздух с дихателни и медитативни техники
и това е ...
детоксикацията с плодове може да се превърне в интоксикация поради много причини
Като цяло не мога да разбера тия причиствания...
1. ПОпринцип храната трябва да е такава.
2. Зърнените съкс когато и да е.....за млечните може и да се съглася
3. Тук не виждам смисъл от тая целулоза. Но ок, зеленчуци, които не яде.....:)
4. Водата си е в нормални количества. Няма смисъл от много вода....просто в организма се поддържа един баланс и ако е много, просто ще я изхвърлиш.
5. Не разбрах тук, защо?
6. Малко калории какво означава..отрицателен калориен прием ли?
7. Повече щанги и по-малко аеробика. :) Тук Марин може да обясни, ако иска че ен ми се цитира от книгата.
Детоксикация с зеленчуци също може да се превърне в интоксикация. :)
(bow)
казано от valerious на 08.06.11, 02:32:
Като цяло не мога да разбера тия причиствания...
1. ПОпринцип храната трябва да е такава.
2. Зърнените съкс когато и да е.....за млечните може и да се съглася
3. Тук не виждам смисъл от тая целулоза. Но ок, зеленчуци, които не яде.....:)
4. Водата си е в нормални количества. Няма смисъл от много вода....просто в организма се поддържа един баланс и ако е много, просто ще я изхвърлиш.
5. Не разбрах тук, защо?
6. Малко калории какво означава..отрицателен калориен прием ли?
7. Повече щанги и по-малко аеробика. :) Тук Марин може да обясни, ако иска че ен ми се цитира от книгата.
Детоксикация с зеленчуци също може да се превърне в интоксикация. :)
(bow)
1. Храната трябва да е такава за хората, които обичат такава храна
2….консенсус
3.при пречистващи режими целулозата и хлорофила са необходими
4.идеята е точно да изхвърляш
5. при разделно и чисто хранене детоксикацията е по лесна за тялото
6.да, означава ОКБ на долната граница
7.повечето щанги в такъв период травмират нервната система и пречистването отива по дяволите. Или ще се пречистваш или ще тренираш
и последното е вярно, но тук говорихме за плодово-гладни пречиствания и затова наблегнах на това. Малко по различно е заради фруктозата, която товари черния дроб в големи количества, съответно за пречистване и дума не може да става.
Не ти и трябва да ги разбираш пречистванията. Идеята на моя пост беше да разубедя девойката да прави плодово-гладни детоксикации и просто да мине на по лек режим, щом усеща нужда да се пречиства. При повечето жени все някога идва такъв момент, но определено не мисля че това с плодовете е най-добрия вариант за нея
казано от diva 97 на 08.06.11, 08:03:
...
7.повечето щанги в такъв период травмират нервната система и пречистването отива по дяволите. Или ще се пречистваш или ще тренираш
...
Стана ми интересно - обясни по-подробно, моля. Като за начало, започни с дефиниция на “пречистването”, защото имам чувството, че има нужда от изясняване на някои термини.
Абе, Стели, моля те обясни ми, като на глупав човек, защо човек като теб, живеещ здравословно, хранещ се здравословно (с изкушения и прегрешения, които се броят на пръстите на едната ми ръка и то не кой знае какви), трениращ почти постоянно и непрекъснато, се нуждае от пречистване (да се разбира “детоксикация”)? Чета дискусията и наистина, честно, не разбирам. С какво се токсикира, та да се нуждаеш от детоксикация, та ти едва ли не си пример за здравословен начин на живот...
08.06.11
08:43
И аз винаги съм се чудил от какво толкова се замърсяват хората... или съм мно’о проС, или съм замърсен до такава степен, че това е размътило разсъдъка ми. Много хора се пречистват с глад и/или едностранчиво хранене... обяснете, моля. Интересно ми е и по какво се познава, че човек се е пречистил.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.06.11 08:44.
08.06.11
08:52
Леле, заформи се нещо страшно...
Отказах се, бе хора :) Много малко ми трябваше. Всъщност дори не бях сигурна какво точно ще правя, защо и най-вече имам ли нужда. Нито съм се чувствала нещо зле или задръстена (изключвам сладките си прегрешения, но с тях явно не мога да се преборя - по-важното е, че не ми влияят зле, поне не все още). И ей така реших да опитам какво е това чудо. Да си призная изглежда ми страшно да я карам 3 дена на плодове и на сокчета и вярно е, че не си описвам храната, но исках да чуя и странични мнения по въпроса. Всъщност ми трябваха 3 минути да се разубедя (благодарение на Вик) и накрая стигнахме до решението Циклично хранене, което лично на мен ми се видя вчера добър вариант. Казвам вчера, защото днес пропуснах тренировка, сега пропускам закуска и не съм убедена, че до обяд ще издържа без храна. Истината е, че такива гладувания не са за мен. Ако евентуално до обяд се предам и ям, просто ще знам, че това не е моят режим. И утре си влизам в Stela’s режим, защото само за ден и вече ми липсват въглехидратите :D
08.06.11
14:18
До тук с цикличното хранене. Предадох се! И ядох! Много ядох....
Сега чета тази книжка Зоната - зарибих се супер много. Тъкмо стигам вече до същината. Пише, че ми трябвали от 5 до 7 дена, за да започне да действа. Ще проверя дали наистина е така. Пишеше и че при 25% от хората въглехидратите не влияели както при останалите и не се трупали като мазнини. Май влизам в тях, което си е доста добра новина. Но пък не пречи да опитам да променя менюто и да видя дали ще има още по-добри резултати.
Ето един цитат за тези, които са заклети привърженици на кардиото, а заклеймяват щангите:
И наистина, човешкият хормон на растежа е хормонът, който изгаря най-много мазнини в тялото. Така че неговото отделяне от хипофизата е най-значимата хормонална промяна при анаеробната физическа дейност. Тази промяна пък предизвиква две много важни ползи: изгаря мазнини и в същото време позволява изграждането на нова мускулна маса.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 08.06.11 15:07.
:x ТИ си феномен!! :) :) :) Кога го започна това циклично, че да преядеш....Какво стана, как стана....?! :Д Трябва воля момиче...казах ти че първия ден ще ти е трудно, втория още повече...ама се стегни малко, не може да сменяш режими ей така...зоната, ала бала, детоксикация....ОК - няма значение какво е...започни го и го изкарай до край. И стига с тия срокове - До еди колко си време ще подейства и айде да чакаме ся.....същото е за програмите - някакъв билдърски сплит и айде ся 3 месеца ще го пробваме да видим какво ще стане...съветваме те - клек, тяга, лежанка, олимпийски....ок, ама ги слагаш като някакво допълнение към билдърския сплит, пълен с скрипци и бицепсово сгъване...ами не става. Такъв обем тренировки само Теран може да прави :Д ;) Поуспокой се малко, хвани ся кросфита..САМО КРОСФИТА...не кросфит с бицепс, както правят и моите мили малки приятели от Плевен....и това е. И като казвам кросфит, не означава всеки ден кардио с тичане и бърпита, а и тежки щанги......после да не кажеш - ей това кросфита голяма тъпотия.....Запознай се с целия арсенал упражнения, разтягане и комплекси. :)
Чал! :П
08.06.11
17:58
Дотук с цикличното означава, че му слагам край, защото не издържах дори и ден. А преяждането далеч не означава, че е от него. Просто си ядох, както всеки друг ден на обяд, но в малко по-големи количества :) Воля за неядене нямам. Точка. ;) А пък зоната поинтересува ли се какво е? Аз мисля, че си струва човек да опита и ми се вижда доста по-разумен вариант пред войнското хранене. Ей ти две различни мнения, но водещи сигурно до един и същ резултат.
Вие ме съветвате
казано от valerious на 08.06.11, 16:57:
... - клек, тяга, лежанка, олимпийски....
и аз ви слушам - всичките ги има в програмата, но се опитвам да ги съчетая и присъединя към сплит, защото моментното ми желание е такова. И далеч тези упражнения, които казваш не са допълнение към сплита, а точно обратното. Когато тренираш обаче, има още един момент освен вдигането на щангите и това е психическата нагласа. => колкото и да се опитвам насила да тренирам само с по 3 упражнения на тренировка и то базови няма да се получи. Не го усещам така и оттам и резултатите вместо да се подобряват ще се влошават. За момента кросфита се вписва перфектно в сплита ми. Не усещам преумора, а напротив. По незнаен за мен начин се допълват. Вярно - само веднъж седмично е, но ако имаше възможност щяха и да са повече. Предпочитам да го тренирам с някой, който е по-наясно от мен, а не самосиндикално да си правя комплексчета. В тази връзка държа да отбележа, че ако имаше зала за Кросфит, щях да съм и първия редовен посетител! И кросфита не е тъпотия - точно на мен пък нямаш право да го кажеш това, при положение, че ме познаваш доста по-добре... 8-)
казано от Кольо Пияндето на 08.06.11, 08:43:
И аз винаги съм се чудил от какво толкова се замърсяват хората... или съм мно’о проС, или съм замърсен до такава степен, че това е размътило разсъдъка ми. Много хора се пречистват с глад и/или едностранчиво хранене... обяснете, моля. Интересно ми е и по какво се познава, че човек се е пречистил.
Малко извън тамата на дневника, но все пак да обясня. ;)
Кольо, хората се замърсяват, да. По-голямата част съвременни хора живеят в условия, които подпомагат този процес; храната, която консумираме също съвсем не е естествена и съдържа повече “замърсители”, отколкото хранителни вещества. Всички те са субстанции, които не се включват в метаболизма, някои от тях се изхвърлят от организма, но голяма част от тях не могат да бъдат отделени и остават като отлагания в различни части и органи на тялото. Както е разумно да се досетим, когато приемането на тези вещества е по-голямо от отделянето им, става натрупване, и организма започва по-трудно да усвоява истинските хранителни вещества от това което ядем, имунната система отслабва, и ако положението излезе извън контрол, се появяват болести. Няма как да “усетиш” ако си се пречистил, единственото усещане е здраве :)
С глад не знам дали се прочистват въпросните натрупвания, но със сигурност 24 часа въздържание от храна дават почивка на храносмилателната система и я тонизират.
Нито един от методите за прочистване обаче не е препоръчителен без консултация със специалист и без негово наблюдение.
ПП: Сега забелязах че има цяла тема по въпроса, извинявам се за спама :)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.06.11 18:42.
казано от Vic на 08.06.11, 08:20:
казано от diva 97 на 08.06.11, 08:03:
...
...Стана ми интересно - обясни по-подробно, моля. Като за начало, започни с дефиниция на “пречистването”, защото имам чувството, че има нужда от изясняване на някои термини.
Принципно ми се струва че каквото и да обясня ти имаш друга теория, което не е лошо, но щом говорим за Мермерски и плодови гладувания, пречистване означава изчистване на токсините и шлаките от тялото, промиване на лимфата и т.н. чрез плодове и сокове. Същото изчистване на токсините и шлаките може да се получи с това което аз описах по-горе. Когато чистиш токсини и шлаки не е желателно да тренираш , защото дори и при тренировки се освобождават токсини,отпадни продукти на метаболизма, разни хормони и се натоварва нервната система, която измества пречистването в посока възстановяване на тялото от тренировката и става половинчата работа. Пък и като тренираш ти трябва храна все пак, която е ограничена при детоксикация. И все пак говорим за малък период от време в който нищо няма да ти стане без тренировки и с по-малко чиста храна
Илюжън, възпитана съм да отговарям на въпроси като ме питат, затова пиша. Иначе се извинявам за локумите и се радвам че не започна да гладуваш.
08.06.11
21:55
Не, не ми пречи да коментирате и тук. Само искам да направя едно уточнение. Въпросния детокс няма общо с проф. Мермерски. Не съм му чела книгите, но ми се струва, че неговите възгледи са коренно различни. Пречистването е на д-р Михайлов.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 08.06.11 21:56.
Не го усещам така и оттам и резултатите вместо да се подобряват ще се влошават.
ДОбре, знам че си наясно с психологията....но в случая ти пречи малко. Добре, какъв е тоя сплит....откъде е това желание за много упражнения и разбирането че колкото повече толкова повече...Това е насадено от някъде..или пък собствено разбиране, но не можеш ли да го пребориш и да пробваш.
Кои резултати ще се влошават??? Как така го реши? Само заради психическата нагласа ли? Не го мисли толкова в дълбочина ами действай :Д:Д С И-краткото всичко е наред :Д:Д
Ей, Стеле, аз верно от дъжд на вятър влизам тук вече (поради разбираеми др. вълнения), ама..ти..много скучаеш...
Детоксове с англ. сол??? Поне с глад и плодове да беше...
Цикличното хранене не предполага всеки ден да гладуваш и много добър междинен вариант на пречистване. Ако не можеш да издържаш 24 ч. без храна, пробвай вариант 8-16, т.е. 8 ч. ядеш, 16 ч. в денонощие гладуваш. И това не всеки ден, а 2-3 дни в седмицата. Постига се лесно като просто пропуснеш закуската и изтеглиш обяда една идея по-късно - към 14ч вместо 12ч, примерно. 24 часов пост се препоръчва венъж седмично.
Сега...за тия сплитове...не те разбирам. ти имаш мнг силова издържливост - доказват го добрите ти резултати на комплексите. Умееш да си нагаждаш дишането към натоварването. Със сплит ще тренираш общо взето това отново (поне като ти гледам повторенията и килата на тренировките). Според мен да поработиш за сила и техника на базови и не толкова базови движения...И малко експлозивност, може би? Те тези неща никак не изключват другите ти, по-суетни, цели :)
П.П. зоната е добър режим, според мен, обаче, доста рестриктивен от към калории. Също така не те насочва към яденето на качествена храна. Също така тия сметки много стимулират прекомерно контролиране, което пък те откъсва от нуждите на тялото.
Мнението беше редактирано от Limka на 09.06.11 09:31.