06.06.11
17:56
Ткам, след отсъствие от фитнеса започнах отново преди месец. Бях на кръгова, дрън дрън.
Сега искам да започна тренировка за цялото тяло(може би), предимно с базови упражнения, но не знам точно как да ги съчетая.
Тренировката искам да ми е 3пъти седмично. Упражненията, които искам да са в нея са;
Лежанка; кофички; набирания;гребане; раменни преси; обръщане с изтласкване; тяга; преден клек;
2 дни в седмицата правя спринтове и кросчета. За мен на 16 години, 170 см, 80 килограма - имам излишни килца, но съм набит.
Как ще предположите да съчетая упражненията.
Благодаря. :)
п.п 4-5 серии, по 3-4-5 повторения. Така мисля да процедирам. Изкажете мнение все пак.
Темата беше редактирана от Chucky B на 07.06.11 16:21.
06.06.11
18:23
Като разделиш обръщането с изтласкване в 2 упражнения имаш точно 2 двойки от по 4 упражнения, които идеално ще си паснат в комплекс. Т.е. получаваш 2 whole body комплекса, които да въртиш през тренировка ;)
казано от Oranje на 06.06.11, 18:23:
Като разделиш обръщането с изтласкване в 2 упражнения имаш точно 2 двойки от по 4 упражнения, които идеално ще си паснат в комплекс. Т.е. получаваш 2 whole body комплекса, които да въртиш през тренировка ;)
Дай малко светлина. Кои 4 упражнения да избера?
06.06.11
18:55
казано от Chucky B на 06.06.11, 18:47:
казано от Oranje на 06.06.11, 18:23:
Дай малко светлина. Кои 4 упражнения да избера?
кофички - Б; набирания - А;гребане - Б; раменни преси - А; обръщане - Б; изтласкване - Б; тяга - А; преден клек - А
Тренировка А:
Набирания
Раменни преси
Тяга
Преден клек
Тренировка Б
Кофички
Гребане
Обръщане
Изтласкване
Много объркно ги пишеш схемите, поне за мен де. Нещо такова ли искаше да кажеш. И не виждам лежанката, аз мисля, че е добре да се сложи в Б ако е така схемата. За мен е много важна. :D
Айде бе, к’во стана с тоя форум. Преди щяхте да се избиете кой да отговори сега .. Oranje отговори, но не мога да му схвана начина на писане. :D
Ако е така както съм написал, дайте 1 харесване, дайте някъв знак. :D
07.06.11
18:08
Да, правилно си схванал. Упражненията с буква “А” и упражненията с буква “Б” формират две различни тренировки за цялото тяло, които да редуваш през ден.
А лежанка не виждам смисъл да добавяш. Юли споменава думата комплекс, и ако разбирам правилно идеята му, означава скачане от упражнение на упражнение без или с минимална почивка. Избраните 4 упражнения са достатъчни, за да ти вземат здравето. :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.06.11 18:10.
казано от ProXxX на 07.06.11, 18:08:
Да, правилно си схванал. Упражненията с буква “А” и упражненията с буква “Б” формират две различни тренировки за цялото тяло, които да редуваш през ден.
А лежанка не виждам смисъл да добавяш. Юли споменава думата комплекс, и ако разбирам правилно идеята му, означава скачане от упражнение на упражнение без или с минимална почивка. Избраните 4 упражнения са достатъчни, за да ти вземат здравето. :D
Шит, мразя този тип трениране. Може би да разнообразявам на 3-4 седмично по веднъж така, но за постоянно не ми допада.
Утре ще тренирам, ще видя как е натоварването с по 30-40 секунди почивки между сериите, тежки повторения, пък както усетя натоварването. Ако не е точно кааааааакто желая ще добавя още 1-2 упражнения.
Мнението беше редактирано от Chucky B на 07.06.11 18:54.
Още един двоен пост, шит! Ама трябва някакси да се прочете темата. :Д
ДНес направих тренировка Б, като за първо упражнение добавих лежанка.
Адски съм доволен от тренировката, 20 минути след нея, още тече пот от мен.
Почнах с лежанка 6-7 серии на 70 килограма, но се улях с повторенията 7-8-9.
След това кофички 6-7 серии до отказ, разбирайте 10-12 повторения.
Гребане 5-6 серии на 80 килограма по 4-5 повторения.
Обръщане 5-6 серии на 60 кг, пак в диапазон 4-5.
И накрая изтласкване 2-3 серии на 40 кила. Без силица останах.
А някакси имам чуство, че гърба е пренебрегнат. Само с 3 упражнения седмично, ще може ли да расте както трябва.
Все пак не целя само сила, а и хипертрофия.
Ако някой може да даде някое изледване или аргумент нещо, ала-бала, при кой тип трениране има повече мускулна хипетрофия нека напише едно мнение. Тренировките с по 4 серии и 8-10 повторения или тея от типа по горе.
Благодаря! :)