Програма - Бицепс и трицепс

07.06.11
22:10

Здравейте :) имам малко допитване.Значи за лятото няма да имам възможност да тренирам пълноценно.Ако имам късмет ще си намеря 2 гирички и 1 лост за тренировката.Няма да мога всички мускулни групи да тренирам и затова ми се иска да наблегна на бицепс и трицепс.Един приятел като мен нямаше възможност във фитнес да тренира и тренираше гърди и бицепс 3-4 месеца ама всеки ден и резултата наистина е доста добър - 36 см.Мисълта ми е какво ще ме посъветвате?Да тренирам ли към 2-3 месеца само трицепс и бицепс по 3-4-5-6 пъти седмично или да ги тренирам 1 най- много 2 пъти?

07.06.11
22:15

С гирички и лост можеш да правиш цяло тяло.

07.06.11
22:38

А защо точно тези два малки мускула си избрал ? Изостават ли ти или ? Не ми се струва че е добре да ги тренираш 3-4-5 пъти седмично, най-много 2 пъти... Понеделник и Четвъртък

08.06.11
19:29

Ами тренирам приблизително от 9 месеца и взех да се оформям и за мен са много важни те :) и смятам да наблегна на тях.Два дни седмично Понеделник и четвъртък.Ще може ли да ми кажете програма за цялото тяло с 2 гирички и крив лост?

TN

08.06.11
19:34

Ами ако е само за бицепс и трицепс:

Сгъване с щанга
Концентрирано
Чукове

Френски
Kick back
Успоредка(намери си една,по принцип трябва да има,аз някой път като искам се хващам в кухнята от двата края и почвам няколко повторения,като скучая :D )

тея гирички май са доста леки така, че пробвай стрийт фитнес, кросфит комплекси с собственото тегло и тренирай бицепс, трицепс с тея гирички :) общо взето като нямаш набор от много тежести трябва да играеш за време

08.06.11
19:41

казано от The Next на 08.06.11, 19:34:

Ами ако е само за бицепс и трицепс:

Сгъване с щанга
Концентрирано
Чукове

Френски
Kick back
Успоредка(намери си една,по принцип трябва да има,аз някой път като искам се хващам в кухнята от двата края и почвам няколко повторения,като скучая :D )

Какво ще рече чукове и френски кик бек?

08.06.11
19:42

За бицепс и трицепс са ти казали, за гърди,гръб слагаш тия гирички в една раница и правиш лицеви и набирания. Важно е да си креативен.

08.06.11
19:45

Благодаря :) иначе повече от 2 пъти седмично ще е излишно да тренирам ръцете нали?Аз се притеснявам да не стане обратния ефект. Смисъл като тренирам ръцете и вместо да расте обиколката да намалява .. , защото мускула се поти и така .. какво мислите?

казано от Емко Iliev на 08.06.11, 19:45:

Благодаря :) иначе повече от 2 пъти седмично ще е излишно да тренирам ръцете нали?Аз се притеснявам да не стане обратния ефект. Смисъл като тренирам ръцете и вместо да расте обиколката да намалява .. , защото мускула се поти и така .. какво мислите?

не разбрах само ‘’ защото мускула се поти и така’’ да приемем че мускула може да се поти какви са според теб последиците от един ‘’изпотен’’ мускул

08.06.11
19:47

Мускула се ПОТИ хаха, да излишно е, при положение,че ще ги натоварваш и ако правиш лицеви и набирания.

TN

08.06.11
21:14

Зависи от теб само! От твоят хранителен режим и как се възстановяваш!

Упражненията:

Kick back- http://www.youtube.com/watch?v=0UIZLA5yhiA
Чукове - http://www.youtube.com/watch?v=xUqGUsPW9Ak&feature=related
Френско - http://www.youtube.com/watch?v=gbYV-HmzOFQ

08.06.11
22:17

Чувал съм, че: когато правиш повече упражнения и серии и мускула се пренатоварва и се поти и вместо да расте се смалява.Вярно ли е?

TN

08.06.11
22:21

казано от Емко Iliev на 08.06.11, 22:17:

Чувал съм, че: когато правиш повече упражнения и серии и мускула се пренатоварва и се поти и вместо да расте се смалява.Вярно ли е?

Това,че се поти няма нищо общо! Вярно е,че ако претренираш имаш обратни резултати,това обаче става с 2.5-3 часа здрави тренировки и то почти всекидневни,правил съм я тая глупост,споделям ти не само казаното от “някой си там” , плюс това имаш застой в силата,дори може да падне! Общо взето лоша работа!

08.06.11
22:31

Значи мога примерно от 2 до 3 пъти да тренирам ръце седмично и да се появяват резултати без да стане обратен ефект нали?

Въпросът не е КОЛКО ЧЕСТО, а КАК!

DE

08.06.11
22:39

Честно да ти кажа и аз нямам възможност лятото да тренирам,но комшията ми дава 2х20 дъмбели и мога да ти кажа,че става супер тренировка ;) 2 стола ей ти я лежанката и флайса,раменни преси,гребане,френски преси,бицепсовите,клекове,тяга тези последните 2 килограмите са малко,но са достатъчни да натоварят прилично с по 15 повторения да речем :)

TN

08.06.11
23:49

казано от Емко Iliev на 08.06.11, 22:31:

Значи мога примерно от 2 до 3 пъти да тренирам ръце седмично и да се появяват резултати без да стане обратен ефект нали?

2 пъти ги сложи! С по 3-4χ8-10 упражненията и 1 мин почивка между сериите и ЯЖ!

09.06.11
19:05

казано от Емко Iliev на 08.06.11, 22:31:

Да, тренирай ги 2 пъти, но ако правиш лицеви и набирания ще има по - голям ефект !

10.06.11
20:18

С щанга и 2 гири може спокоино да тренираш и рамото според мен , Рамена преса и разтваряне в страни .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1