Съвети и мнения относно тренировка за ММ

07.06.11
17:42

Здравейте на всички! От около 7 месеца тренирам по следната програма :

Понеделник :
повдигане на щанга от лег - 3х8
повдигане на дъмбели от полулег - 3х8
кофички на успоредка с тежест  - 3х8
crossover с кабели / пек дек - 3х8 (редувам ги през седмица)
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3х8
чуково сгъване с дъмбели 3х8
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж - 3х8
Корем

Сряда:
Придърпване на вертикален скрипец с обратен широк хват пред лице - 3х8
“Мечка” на машина / гребане с дъмбел  / придърпване към гърди,на машина - 3х8 (редувам ги през седмица)
Пулоувър с дъмбел - 3х8
shrugs с лост - 3х8
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х8
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 3х8
разгъване с дъмбел зад глава от седеж - 3х8
Корем

Петък/Събота:
Клек - 3х8
Напади -3х8
Повдигане на пръсти на лег преса - 3х8
Раменни преси от седеж с дъмбели - 3х8
Разтвор встрани на машина - 3х8
Повдигане ръцете напред с долен кабел на скрипец - 3х8
Корем

Тренировката определено ми допада, дава ми нужното натоварване.
Започнах обаче работа, и работните ми дни са малко специфични ; 3 дни работя,3 дни почивам,3 дни работя, 3 дни почивам и т.н.
Тренирах 2 седмици тези 3 тренировки една след друга през 3те си почивни дни, и след това 3те работни дни почивах.Въпреки че тренирах 3 поредни дни,не се преуморявах.Но все пак знам(или поне съм чувал :) ), че е хубаво програмите да се сменят/променят/модифицират след определен период от време. Въпросът ми към вас е : нужно ли е да променям тренировката,или може да си продължавам по тази? И също така : добра ли е тази тренировка с цел покачване на мускулна маса? Времето когато тренирах по нея качвах ММ, само че бавно.Не че бързам за някъде,де :) “Стаж” в залата имам вече към година и половина.
Очаквам вашите съвети и препоръки. Благодаря предварително.

П.С. : На 23.5 години съм , 70кг.

Здравей,

Храненето покачва масата, затова е хубаво да го видим и него. Напълно ли си ограничен да тренираш само през почивните ти дни?

07.06.11
23:38

Абсолютно...Работното ми време е от 08:00 до 22:00 :D
Колкото до храненето...От известно време почнах да се старая да се храня правилно...Или поне така си мисля,хахаха
Примерно закуска към 9:00- купа овесени ядки,след това към 10:30-11:00 един домашно приготввен сандвич с шунка,сирене,домати
Към 13:00 - 2 пържоли със салата+ябълка/и. към 18:00 - 4-5 яйца. около 20:00 - купа леща или фасул (такова се вечеря на работа).И вече като се прибера към 22:30 тъй като съм отново гладен - извара с кисело мляко или извара+зеленчуци. Това е през работните ми дни. Почвните-в зависимост от това какво има сготвено вкъщи и от други фактори,но се доближава до гореописаните храни. Метаболизмът ми е добър, бързо огладнявам. Не ям разни сладки десертчета и т.нар. junk foods. Мисля,че това е що годе подробно описание на храната ми :)
За момента добавки не приемам, но предполагам, че това скоро ще се промени :)

Предлагам, за да не коментираме примерен ден, примерни промени по тренировките и примери, какво би могло да стане по-добре, да направиш свой дневник във форума, в който да опишеш поне 2-3 седмици как протичат и така нагледно да се подобрява режимът. Иначе твърде теоретично ще подходим сега.

09.06.11
00:34

Хора,честно да ви кажа,нито иммам особено време да следя и да водя дневник пък и не ми се занимава осоено :)
В общи линии въпросът ми беше дали мможе да тренирам 3 поредни дни по тази програма и самата тя по себе си дали е/би била ефективна за ММ ?
И ако имате някакви мнения-да ги споделите:)
Благодаря предварително! Следват 3 работни дни,чак неделя ще се тренира :(

П.С. : Днес към тренировката за крака добавих и избутване на лег преса. Също така клека го правих не 3х8 ами 5х5 и доста ми допадна. Мисля и лежанката да я направя 5х5,както и в тренировката за гръб да сложа тяга,която също да е 5х5 :)

09.06.11
00:37

Ако не ти пречи да тренираш гръб, след като предния ден си правил бицепс, или раменете, след като предния ден си товарил трицепса, продължавай по тази. Само че за гръб ми се струва слаба тренировката, само две упражнения (пуловера не е баш за гръб, а последното е за трапец).

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.06.11 00:38.

09.06.11
00:54

казано от Петко К на 09.06.11, 00:37:

Ако не ти пречи да тренираш гръб, след като предния ден си правил бицепс, или раменете, след като предния ден си товарил трицепса, продължавай по тази. Само че за гръб ми се струва слаба тренировката, само две упражнения (пуловера не е баш за гръб, а последното е за трапец).

Aми досега два пъти съм ги изреждал така тренировките,3 поредни дни,и на следващите дни съм се чувствал ок и готов за следващата трен:) Иначе приемам съвет относно как да понатоваря гръбната тренировка :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1