25.05.05
17:33
Здравейте!
Значи на 16 години съм. Висок съм към 170см и съм 63кг.
Преди 2 месеца започнах по-сериозно да се занимавам като преди това бях ходил но с почивки през месец и т.н. Генът си ми е такъв че съм си слаб (такъв е и баща ми) Като започнах началото на април си купи гейнър тогава бях 59кг, качил съм 4кг а в момента пия втори килограм. Искам да ви попитам трябва ли да си купя още нещо или тези показатели са добри, защото ходя в компяния на яки момчета и немога да ги имам за база за сравнение. Също чух че някои добавки помагали за растежа, но на мен метаболизма ми е изключително бърз, защото ям доста но ефект почти кикакъв. И тва е в общи линии. Не съм доволен от себе си от лег тренирам с 55кг, като мога да вдигна 60-65 1 път. Кажете някакъв съвет ако трябва да променя хранителния режим или да купя нещо. За храненето немога да кажа че е изключеително правилно, т.к. съм на даскало и немога да ям постоянно. Благодаря ви предварително.
Поздрави
4 кг са добре(ако са мускули) обаче аз като се наям и като пийна натежавам с толкова сугурно продължавай с геинера и евентуално протеин може за след тренировка проблема е 100 процента в яденето или тренировката (ако го има) я пиши кога и какво ядеш пък може и да измислим нещо :wink:
ами чиста мускулна маса е щото на мен обмяната на веществата е мн бърза и мазнини никога не съм имал. ям сутрин(7 часа) после на училище(към 10), на обяд(към 13-14) след фитнес(19) и вечеря(21-22)
и аз мисля че е от храненето и съм по-склонен да корегирам храненето от колкото да копувам добавки, защото прочетох една тема където пишеше че добавките могат да спрат растежа. иначе ми казаха че ми трябва креатин.
също ако може да ми кажете и нещо за програмата
в момента правя
понеделник - гърди и трицепс
вторник - гръб и бицепс
сряда - рамо, крака
четвъртък - същото като понеделник
петък - същото като вторник
събота и неделя почивам
май не е много правилно, щото като че ли няма време да си почине мускула
1 час преди трен е добре също да хапваш нещо с въглехидрати
прави всяка група по път седмично(малко изглежда но работи) освен може би корем-вкарай корем 2-3 пъти сряда я остави за почивка
сряда:корем+гръб
четвъртък:бицепс+трицепс
петък:почивка
събора:корем+гърди
неделя:крака+рамо
понеделник:почивка
вторник:почивка
аз го правя така важното е да има почижка му големите групи-гърди и гръб примерно
от тези добавки няма да ти спре растежа но си още в началото и и без тах ще трупаш а креатина е най-вредната от нестероидите(не много вредна но най-вредна)така че не го вземай още направи поне 6 месеца и тогава
тук също има много полезна информация
Направи си едно добро меню и всичко ще ти е наред, ще качваш добре с времето всички показатели ще ти се вдигат. Не може да разчиташ само на “добавки”, те са просто като “бонус” не не са и основата.
25.05.05
21:04
Мери се сутрин на гладно след ходене до кенефа !
26.05.05
18:37
Аз имам “Малък” проблем!
Висок сам 173 и сам 63кг.
Тренирам от 5 - 6 месеца. Като започнах бях 58кг.
Вземам СуперМасс 2100. Ся ваканцията смятам да взимам и Креатин+Глутамин!
Ако може да ми препорачате още нешто да кача още килца?
От лег немога да вдигна повече от 50кг. защо така?Малко сам очаян:(
:cry:
ако търсиш килограми отговорът не е в магазина за добавки а в хладилника мухай по 6 пъти на ден през 2 часа и така а за добавки ми може 1 протеинче за след трен
27.05.05
13:34
Не е важно колко дига6, а как изглежда6…... :wink:
[quote author=“cRuSh”]Аз имам “Малък” проблем!
Висок сам 173 и сам 63кг.
Тренирам от 5 - 6 месеца. Като започнах бях 58кг.
Вземам СуперМасс 2100. Ся ваканцията смятам да взимам и Креатин+Глутамин!
Ако може да ми препорачате още нешто да кача още килца?
От лег немога да вдигна повече от 50кг. защо така?Малко сам очаян:(
:cry:
2) Получи повече информация за правилното хранене и набавяне на хран. вещества, защото има вероятност да пропускаш нещо от хранителния си режим, което да те възпрепятства.
Взимай витамини/мулти/ Имаше и някакви омега 3 и 6, които също са важни, но аз не ги разбирам много. Просто взимам рибено масло, ленено семи и пшеничен зародиш, мисля че ги оправям... :)
27.05.05
14:17
off/заглавието на темата е много “естетическо”/
27.05.05
19:21
Ами както вече ви казах аз сам 173 и 63кг
бицепса ми е 33 а гръдния кош 93-94 китка 16,5 предмишница 27
Като се огледам пред огледалото неизглеждам мн зле (поне според мен)
Ся гледам да ям през 2ч. за да кача още маса. Дано да има ефект.
За добавките .... само Протаин достатачно ли е или и дръго да вземам ?
Благодаря и за миналите отговори!
[quote author=“cRuSh”]Ами както вече ви казах аз сам 173 и 63кг
бицепса ми е 33 а гръдния кош 93-94 китка 16,5 предмишница 27
Като се огледам пред огледалото неизглеждам мн зле (поне според мен)
Ся гледам да ям през 2ч. за да кача още маса. Дано да има ефект.
За добавките .... само Протаин достатачно ли е или и дръго да вземам ?
Благодаря и за миналите отговори!
През 2 часа/ако наистина така ядеш/ е преаклено по 5 добре балансирани хранения с качествена храна са добре спорд мен.
КАкто горе каза, диетата е най-важната, протеина е само добавка. Може да опиташ и с гейнер и аминокиселини за “летящ старт”. Обаче това ще са пари на вятъра без Биско въглехидратна диета.