10.06.11
15:11
Здравейте пичове , аз съм на 18г , 185см 90кила. Имам някаква изградена мускулна маса , но ми се иска да сваля до 80-85 кила , за да може да си личи всичко.
За целта ходя на фитнес -3 пъти седмично, опитвам се да плувам 2пъти седмично и тичам 3 пъти седмично, също така и карам колело в деня , в който ходя на плуване .
Фитнес програмата ми е следната :
Понеделник - Гръб:
Мъртва тяга- 4х15
Чукчета със щанга-4х15-20
Мечка-3х15-20
Чукчета с дъмбел-4х15-20
Гръбни преси-3х 15
Сряда- Гърди и Рамо:
Лежанка- 4х12-15
Бенч преса за горни гърди- 4х12-15
Кросоувър- 3х12-15
Флайс-3х12
Кофички-2-3 х 8
Хибридни Арнолд Преси - 4х12-15
Повдигане на ръце встрани -3х12
Вертолет+Мъртва тяга- 3х12
Петък- Бицеп и Трицепс:
Koфички- 2-3х8
Бицепсово сгъване с щанга 4x12-15
Скотово сгъване 4x12-15
Бицепсово сгъване с дъмбели 4x12-15
Бицепсово сгъване на долен скрипец 3x12 +Бицепсово сгъване с надхват 3x12
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4х12-15
Трицепсови лицеви опори 3х12
Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х12
Корем правя от тези 8 min abs и ги правя в дните , които карам колело и ходя на плуване , отделно и във фитнеса правя по няколко серии. Крака не правя , защото при клякането ме болят капачките, а и самите крака са ми сравнително развита мускулна група.
Та казвайте забележки , идей да се подобри програмата, съвети и т.н Също ако може и да ми препоръчате добавки ( без стероиди) , за да имам енергия за цялото кардио, което се получава и какво точно да ям след плуването . Благодаря предварително :)
Не ставаа програмата за нищо. Обясни как се храниш. Повтореняита са утроени направо.. Крака лиспват.
10.06.11
17:03
До колкото знам релефът идва с изчистването на подкожните мазнини , за което главна роля играе диетата + кардиото не броя на повторенията . За да не изгубиш мускулна маса ( до колкото се може) продължаваш да тренираш с тежести, но все пак най добре да се изкаже някои по опитен :) Поздрави !
-добавки , Л-карнитин се сещам тои помага за изчистването.
Мнението беше редактирано от petar dimitrov на 10.06.11 17:04.
10.06.11
17:38
1. Храненето не е описано. Можеш да се сцепваш от активност и да си хамваш неправилно - все едно си плюеш на труда.
2. Крака не правиш... все едно да не тренираш половината част от тялото си.
3. Толкова повторения не докарват “релеф” ... и аз съм го чувал този мит.
4. За да свалиш килата и да запазиш мускулната маса (донякаде) можеш да пробваш ХИИТ кардио.
казано от petar dimitrov на 10.06.11, 17:03:
До колкото знам релефът идва с изчистването на подкожните мазнини , за което главна роля играе диетата + кардиото не броя на повторенията . За да не изгубиш мускулна маса ( до колкото се може) продължаваш да тренираш с тежести, но все пак най добре да се изкаже някои по опитен :) Поздрави !
-добавки , Л-карнитин се сещам тои помага за изчистването.
Именно.. повторенията 8-10-12 макс..
10.06.11
18:07
Относно храната, гледам да избягвам сладките ,тестените неща и пърженото. Вечер гледам да ям по-малко- салата (домати,краставици + моркови ) и варен ориз/картофи или малко месо. На обяд гледам или месо или риба , а сутринта - овесени ядки + 1-2 варени яйца. Преди вечеря около 4-5 часа гледам да хапвам 100-150гр ядки , а 1-2 часа след закуска плодове.
Крака не правя , защото ме болят капачките на колената , когато ги натоварвам с клекове.
HIIT правя като карам колело - 8-12 мин .
А повторенията ще ги намаля :) Благодаря :)
10.06.11
19:15
На прав път си , като сметнеш калориите които ядеш трябва да са по-малко от тези които гориш. Почни кардио и увеличаваи времето постепено , резултатите ще доидат рано или късно ;)
10.06.11
21:27
ха то да бяха само повторенията....някой сериите погледна ли въобще !?! 18 серии гръб 16 бицепс :Х за момента според мен ще ти е най-добре нещо от сорта на 12 за голяма мускулна група(крака,гърди,гръб)и 9 серии за малка муск.група...
С 2 думи тази програма не става няма да й смогнеш, то и аз няма да й смогна, а най вероятно едва ли има потребител в тозу форум който да й смогне ако не зоби. Прекаленно много повторения, упражнения и странна подредба и избор на упражнения, каква е тази мъртва тяга в тренировка за рамо.
Храната честно казано от поста почти нищо не разбрах освен че хапваш чат пат по 1-2 яйца и малко месо с 2 думи няма белтъчини почти. С такъв режим не се чисти за орелефяване камо ли ще се запази някаква мм.
Щом те болят - значи или не ги загряваш, или има нещо друго? Травма? Вечер много салата и месо, а не картофи и ориз. Каротфи и ориз до 4-5 на обяд. След 18 часа (освен ако нямаш тренировка след това)не яж карбс..
10.06.11
22:38
Е тренирам около 21:00 вечерта. След фитнес пия слаб протеинов шейк от Хербалайф. А за краката ще ги пробвам пак от другата седмица с по-леки тежести.
11.06.11
01:52
Като започнах да ги тренирам и мен ме боляха адски. Лека полека, клек след клек и сега болката е няма. Предпазливост и търпение му е майката.