11.06.11
11:31
Здравейте,
Имам питане за клека:
значи движението идва главно в сгъването в таза,не толкова в коленете и колкото по-малко преминават те(коленете) напред,толкова по - малко напрежение в/у коленната става,нали?
http://www.youtube.com/watch?v=yha2XAc2qu8
ето на този клип на 3:18 може да видите как таза,задника при слизането му надолу се завърта някакси надолу и навътре,та това проблем ли е?
Мога да избягвам т’ва извъртане ако в долно положение направя и малко повече сгъване напред в коленете,но мога и да не правя толкова сгъване в коленете и си извия така таза.Имам чувството , че тази сгъвка разваля неутралното положение на гръбначния стълб/еректорите и може да създаде проблеми.
11.06.11
11:43
Това до като го гледах ме заболя дисковата херния :D
11.06.11
13:44
техниката с “коленете зад пръстите” е полезна за хора с болки в коленете. според мен е много по-добре да ти минат напред коленете отклкото да ти се завърта таза(да ти се подвива опашката). ако имаш болки в коленете обаче, то преминаването към преден клек често позволява прав гръб и колене зад пръстите.
Точно,въртенето на опашката накрая на клека на клипа.Това опасно ли е питам?
Иначе ако тръгвам с коленете напред усещам доста напрежение в колената,не е болка , но иам чуството че ще почнат да ме болят ако тръгвам с тях.
11.06.11
15:40
не трябва да тръгваш с коленете напред. сгъването идва от таза и коленете едновременно, като коленете минават леко паред(таза отива назад, тялото се навежда). пак казвам - ако те болят коленете не ги пускай напред, и ако трябва намали дълбочината или смени на преден клек.