Фитнес след операция

11.06.11
14:25

Здравейте. На 25 години съм ....  тежа (вече) 110 кг и съм 190 см. висок.
Преди 3 месеца ми отстраниха жлъчния мехур - лапароскопски, като ми казаха, че трябва поне 2-3 месеца да се пазя и да не вдигам тежко .... а да не говорим за диетата, която трябва да е поне 6 месеца.
Искам да започна с фитнеса, но ми казаха, че трябва да се пазя и да не се претоварвам с много килограми и тн.
Преди операцията тежах 120 кг. и с тези 10 по-малко съм добре, но искам да започна да спортувам. Карам доста велосипед .... но не ми е достатъчен.
Можете ли да ми препоръчате някоя програма, която няма толкова силово натоварване. Може би нещо с повече пътека, степер и колело.
Макар че видимо съм отслабнал съм си доста пухкав и искам поне да се оформя ....дори и малко да е.
За добавки ... сигурно не може и да става дума поне на този етап не искам да рискувам все още.

ами като са ти казали да не вдигаш тежко, не вдигай тежко. вдигай според възможностите си или по-скоро - под възможностите си. предвид че не си спортувал не ти е нужно да се товариш. хурурга ти трябва да ти каже дали можеш да тренираш.

11.06.11
19:16

Повече кардио тренировки ми каза....

от там нататък ти сам поемаш риска с всяко друго упражнение :)

започни леко и постепенно увеличавай. нека целта ти не е да се натоварваш а да се движиш.

11.06.11
21:16

Окей.... мерси много

Хехе... все 1 чета за мене преди мене.
Претърпях същата операция преди 1 година когато бях на 25 във ВМА. Та ето какво стана след това...
Веднага като ме изписаха започнах да се движа - просто ходене (макар че беше зима). След 2 седмици лек джогинг 3 мин леко тичане, 3 мин ходене. След 4 седмици - кръгови 3 дни в седмицата само с лостове без тежести и т.н. постепенно засилвах нещата. Но това е при мене... и аз имах проблеми с теглото също. “Слушай” тялото си и имай търпение!
Успех!

12.06.11
09:29

Хмм и аз бях опериран във ВМА ... и слава богу...  може би ще пробвам това, което си правил и ти.
Аз започнах преди месец и половина с велосипеда като в началото при изкачване на някой баир след това ме срязваше доста силно на оперираното... сега вече  всичко е ок ... колкото и да се напрягам няма проблеми. Ще започна с леките тренировки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1