10.06.11
11:00
значии мисля скоро да почвам 5х5 за всички групи ето как мисля да изглежда поправете ме кадето греша
Понеделник:
Гръб и рамо-гребане с щанга 5х5 с еднаква тежест,Придарпване на скрипец 5х5 и за рамо раменна преса
Вторник-Гърди-Повдигане на щанга от лег 5х5 и от полу лег пак 5х5
Сряда-почивка
Четвъртък-бицепс,трицепс,предмишница-бицепсово с щанга 5х5,концентрирано 5х5,Избутване на щанга от лег 5х5 и разгъване на дъмбел зад врат така маи се казваше 5х5,предмишница сгъване на дъмбел с гира/щанга
Петък-Крака-имам проблем с коляното така че немога да правя клек и мисля нещата да стоят така-лег преса 5х5,разгъване за отзад и отпред а за прасец калф машина и повдигане на пръсти на лег преса
давайте опреквайте :Д
10.06.11
11:06
Има някои неща, които не са ок. Има включени изолиращи упражнения, които смяташ да тренираш по системата 5х5, а не хич уместно. Има и...всъщност като за начало да попитам, прегледа ли темата “5х5”?
ами прегледах я но клек и тяга нямам възможност да правя клек заради коляното апак тяга заради кръста апък и там неса включени малките групи а аз искам и тях някакви насоки ?
10.06.11
11:37
казано от gogo22 на 10.06.11, 11:34:
ами прегледах я но клек и тяга нямам възможност да правя клек заради коляното апак тяга заради кръста апък и там неса включени малките групи а аз искам и тях някакви насоки ?
Ако беше прегледал темата щеше да прочетеш доста въпроси (и отговори) за как, кога и къде се слагат бицепс, трицепс...
11.06.11
23:52
Чакай малко, искаш помощ, а почваш с арогантното държане. Ти си типичен пример за това, което споменаваш по-горе.
Искам да те питам нещо, откъде имаш проблеми с коляното и кръста или това е поредното оправдание да не правиш клек и тяга, защото програмата се обезмисля без тях. И цялата ти концепция е грешна, 5х5 не се прилага за сплитове, а за цяло тяло или най-малкото двоен сплит.
Аз бих раздели тренировката така:
Понеделник - хоризонтално бутане 5х5 (лежанка)
хоризонтално дърпане 5х5 (гребане с щанга)
Асистиращи за бицепс, трицепс, корем, рамо, крака
Сряда
вертикално бутане - военна преса 5х5
Вертикално дърпане - набирания с тежест 5х5
асистиращи за гърди, ръце, корем, крака
Петък
хоризонтално бутане - полулег - 5х5
хоризонтално дърпане - гребане с щанга - 5х5
асистиращи за гръб, ръце, корем, крака
мерси много човек но това за асистиращите немога да го разбера
Мнението беше редактирано от gogo22 на 12.06.11 00:29.
12.06.11
00:34
Това означава, че първите две са ти важни, след това всичко е по-избор, правиш това от което смяташ, че имаш нужда. За ръцете в единия ден може да вкараш протокол 5х5, както и да има за краката такъв протокол, например лег преса 5х5, но аз бих се придържал към други протоколи като 3-4х8-12, та дори 5х10 или дори 15 повторения.
Например понеделник асистиращи
понеделник - 5х5 бицепсово и 5х5 лег тесен хват , както и 4х10-15 лег преса
сряда - полулег с дъмбели и гребане с дъмбел - пак 3-4х8-12
Петък - лег преса 5х5, бицепс/трицепс - 4х8-12
Корем може да сложиш навсякъде. Аз бих направил така, ако преследвах твоите цели и избягвах краката и исках да наблегна на горната част, макар че без тяга не мога, а клекът си е важен.