Помощ за начинаещ.

27.05.05
20:53

значи аз съм на 16 години 176 см и 60 кг и от 2 седмици правя тренировката за вкъщи от сайта по 3 пъти седмично.Обаче я правя без някои упражнения ако може тук да ми ги поясните : набирания от тилен лег(под бюро) - 3 серии по 10-15 повторения , “помпички” от лег (полукофички) - 3 серии по 10-15 повторения , # концентрирано сгъване - 3 серии по 10-15 повторения , от тилен лег с ръцете напред равновесен седеж - 3 серии до отказ . Ами това е от мен да поясня не искам да качвам маса а да стегна тялото си... искам издържливост :)

27.05.05
21:19

:) И аз не се ориентирам от наименованията на тези упражнения.

Но ти защо не опиташ да ходиш да тренираш на открито на лостове

Можеш да правиш в 3 дена 3 различни мускулни групи и ще си си перфектно.
1 ден- лицеви опори, кофички на успоредка
2 ден почивка
3 ден набирания на лост и коремни преси
4 ден почивка
5 бягане/и клякания ако искаш/ и коремни преси

Като правиш по 6 серии от упражненията и ще може да постигнеш това което искаш, даже повече.

п.п. И не се срахувай от мускулите, те не са вредни.  :lol:

M_

27.05.05
21:39

[quote author=“DrugzZ”]значи аз съм на 16 години 176 см и 60 кг и от 2 седмици правя тренировката за вкъщи от сайта по 3 пъти седмично.Обаче я правя без някои упражнения ако може тук да ми ги поясните : набирания от тилен лег(под бюро) - 3 серии по 10-15 повторения , “помпички” от лег (полукофички) - 3 серии по 10-15 повторения , # концентрирано сгъване - 3 серии по 10-15 повторения , от тилен лег с ръцете напред равновесен седеж - 3 серии до отказ . Ами това е от мен да поясня не искам да качвам маса а да стегна тялото си... искам издържливост :)

DrugzZ ще почваш а http://www.m7el.hit.bg/faq.html ето.. виж там си направи някоя програмка  :wink:

27.05.05
23:41

ами как е по добре да прая повече серии по по малко  повторения или обратното

28.05.05
02:54

3-4 серии по 10-15 повторения е добре... особено щом изкаш само орелефяване :)

M_

28.05.05
09:15

От колко време ходиш на фитнес :?: Ако ще почваш е хубаво 1-рвите 2 дена да минеш през сичките уреди  :lol:

28.05.05
10:40

[quote author=“DrugzZ”]значи аз съм на 16 години 176 см и 60 кг и от 2 седмици правя тренировката за вкъщи от сайта по 3 пъти седмично.Обаче я правя без някои упражнения ако може тук да ми ги поясните : набирания от тилен лег(под бюро) - 3 серии по 10-15 повторения , “помпички” от лег (полукофички) - 3 серии по 10-15 повторения , # концентрирано сгъване - 3 серии по 10-15 повторения , от тилен лег с ръцете напред равновесен седеж - 3 серии до отказ . Ами това е от мен да поясня не искам да качвам маса а да стегна тялото си... искам издържливост :)

Абе човек ще направиш революция в терминологията.Аз лично не разбрах какви са тия упражнения.”Набиране толен лег под бюро :shock: Просто не се сещам кое упражнение замества това чудо

28.05.05
11:49

[quote author=”Миле”][quote author=“DrugzZ”]значи аз съм на 16 години 176 см и 60 кг и от 2 седмици правя тренировката за вкъщи от сайта по 3 пъти седмично.Обаче я правя без някои упражнения ако може тук да ми ги поясните : набирания от тилен лег(под бюро) - 3 серии по 10-15 повторения , “помпички” от лег (полукофички) - 3 серии по 10-15 повторения , # концентрирано сгъване - 3 серии по 10-15 повторения , от тилен лег с ръцете напред равновесен седеж - 3 серии до отказ . Ами това е от мен да поясня не искам да качвам маса а да стегна тялото си... искам издържливост :)

Абе човек ще направиш революция в терминологията.Аз лично не разбрах какви са тия упражнения.”Набиране толен лег под бюро :shock: Просто не се сещам кое упражнение замества това чудо

тва съм го копирал от сайта :) .

28.05.05
11:55

За това упражнение и аз съм се чудила, защото го има и в женската програма. Значи обяснено е така...цитирам:
“Набиране от тилен лег - 2 серии по 10-12 повторения. Легнете по гръб под маса/бюро. Хванете се с ръце за плота на масата/бюрото и се придърпвайте нагоре”
Как ще го стигнем този плот с ръце от легнало положение? :roll: Седнали не може, защото ще си ударим главата... :?

28.05.05
12:04

ами аз си го обясних така значи каот седнеш под масата и правиш нещо като набирания

28.05.05
12:04

Абе пича, който е писал програмата малко се е поолял с “фетските” наименования, спор няма, но какво му е сложното на това- “Набиране от тилен лег “. Това е леко упражнение за гръб. /ако не се ориентирайте, мога да направя една бърза схемичка на пейнт :)/

vania, какво значи, как ще го стигнем-ръба на масата? :) Масите у вас с крака над метър и половина ли са?

Дръгзз, това набиране от тилен лег, може да го правиш на успоредка, като овисваш на нея хванат за 2-та поста с гръб към земята и крака/глезени/ качени отгоре на 2-та лоста на успоредката. И така се набираш. Може да го правиш на по-тесни и по-хироки успоредки, като натоварването сам си го определящ. Може да качваш максимално нагоре и да задържаш малко, това според мен е най-добре.

п.п. Обаче пък тук, убийте ме не мога да разбера какви са тези упражнения:

“помпички” от лег (полукофички) - 3 серии по 10-15 повторения , # концентрирано сгъване - 3 серии по 10-15 повторения , от тилен лег с ръцете напред равновесен седеж

Особено последното направи ме хвърли в оркестъра- “от тилен лег с ръцете напред равновесен седеж ”  :lol:  :lol:  Това и концентричното сгъване подозирам, че може да за някакви за корем... евентуално...

Поздрави

28.05.05
12:18

Абе, tpd, ще ме прощаваш, ама ти мерил ли си колко са ти дълги ръцете и колко е висока една кухненска маса или едно стандартно бюро? Ако не си, ходи легни под едно такова, опитай се да го хванеш за ръба на плота, набери се няколко пъти и пак постни, аз съм тук и ще почакам.
Поздрави :)
ПП: а и това масите у вас с крака над метър и половина ли са, аз бих могла да ти отвърна - а твоите ръце над 70см ли са? защото масите са толкова високи.

28.05.05
12:24

[quote author=“vania”]Абе, tpd, ще ме прощаваш, ама ти мерил ли си колко са ти дълги ръцете и колко е висока една кухненска маса или едно стандартно бюро? Ако не си, ходи легни под едно такова, опитай се да го хванеш за ръба на плота, набери се няколко пъти и пак постни, аз съм тук и ще почакам.
Поздрави :)
ПП: а и това масите у вас с крака над метър и половина ли са, аз бих могла да ти отвърна - а твоите ръце метър ли са?

:Dхаха. Еми, че към метър са си, защо?? :) И сега премерих едната ми ръка мерене гори и без рамото си е дълга точно колкото височината на бюрото на което седя.

Сега ще драсна една схема на пейт. :lol:  Един момент. :lol:

28.05.05
12:26

Браво, браво, с 1 метър ръце, сигурно си 2,2 висок, а? :lol:  :lol:  :lol:

28.05.05
12:34

[quote author=“vania”]Браво, браво, с 1 метър ръце, сигурно си 2,2 висок, а? :lol:  :lol:  :lol:

:lol:  :lol: Казах към 1м, но най-вероятно е към 80см, нямам метър да се измяра. :lol:

И сега не се смейте, обаче направих схемичката, много е грозна, обаче мисля, че се схваща идеята. :lol:  :lol:  Като малко кофти съм надраскал и не си личи , но трупа е добре да е изцяло под масата. :lol:

http://i5.photobucket.com/albums/y187/ptd/haha.jpg

И много поздрави Ваня!  :D

28.05.05
12:38

Баш това си е упражнението, tpd, ама на мен мисЛЪТЪ ми беше друга -че на мен масата ми идва малко височка, а ръцете не са ми късички :arrow: това упр. е за мъже, нали?
Благодаря за вниманието и за търпението  8)

30.05.05
11:49

Това са кофички. Полукофички е полудвижението на онова :lol: Викат им и помпички още. А от лег ще рече полу-лицеви опори.

Концентрично

А равновесният седеж е нещо такова

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1