13.06.11
23:05
Момче на 16 съм 1,72 см тегло 64 кг
Ходя на фитнес от три месеца тренирам за мускулна маса обиколката на бицепса ми беше 31 см сега е 34 до края на юни ще съм в града и си продължавам да тренирам за маса , юли съм на село там няма фитнес но има неща които в града по една или друга причина няма-чист въздух мога да бягам и да карам колело където си искам плодове и зеленчуци колкото искам и месо и яйца поне два пъти в седмица имам лост,лежанка с щанга
от 40 кг до 60 кг също и дъмбели с максимална тежест 15 кг. За корема ще бягам, карам колело също ще правя и различни видове упражнения за корем но не искам да губя много мускулна маса за това питам как е по добре да тренирам за мускулна маса или за релеф.Знам че въпроса сигурно звучи глупаво но един приятел ми каза , че е по-добре да правя за релеф в тази ситуация цитирам „така хем може да направиш плочки хем ще и орелефиш останалите мускули”. Моля дайте съвет
13.06.11
23:17
Загубата на мускулна маса зависи от храненето.
13.06.11
23:20
Както казах там ще наблягам на месо,яйца,мляко (предимно белтъци) също плодове и зеленчуци.
13.06.11
23:32
според мен като отидеш на село трябва да тренираш и по двата начина за да иабереш как е най-добре
казано от agentbg agentbg на 13.06.11, 23:32:
според мен като отидеш на село трябва да тренираш и по двата начина за да иабереш как е най-добре
Той там няма да виси 2 години, за да види кое е по - доброто според неговия случай (nhappy2) .. Губенето на мускулна маса зависи от това как се храниш, така е, според ако искаш да ги мечка, трябва да качиш още 5-6 кила без да губиш нищо и тогава да караш колело, сега просто докато не играеш в фитнеса прави упражнения, колкото да се поддържаш.
14.06.11
00:10
казано от Fitnes Mania на 13.06.11, 23:41:
казано от agentbg agentbg на 13.06.11, 23:32:
Той там няма да виси 2 години, за да види кое е по - доброто според неговия случай (nhappy2) .. Губенето на мускулна маса зависи от това как се храниш, така е, според ако искаш да ги мечка, трябва да качиш още 5-6 кила без да губиш нищо и тогава да караш колело, сега просто докато не играеш в фитнеса прави упражнения, колкото да се поддържаш.
Глупости... точно докато си на село можеш да извлечеш максимума от тренировки и хранене.
Можеш да стресираш мускулите по много различни начини имаш нужда от малко фантазия.
Кои е казал че задължително са нужни лостове и дъмбели ?
Месо и яйца 2 пъти седмично? На мен това не ми звучи като “колкото искам”, а като меню в затвора. През другите 5 дни в седмицата какво ще ядеш? Домати и краставици ли само? От тях не очаквай да направиш мускулна маса.
14.06.11
09:27
От тук си избери базови упражнения, които имаш възможност да правиш и ги изпълнявай 2-3 пъти в седмицата. Заедно с прилично ядене загуба на мускул няма да има. Докато стимулираш мускулите тялото ще ги пази ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.06.11 09:27.
19.06.11
00:50
За качване на мускулна маса месо,яйца и зеленчуци ? Епа, трябва да си ги има , ама при качване се набляга на въглехидрати ! на село не би трябвало да са ти проблем - картофи,ориз,боб ^^
Леко офтопик от въпроса на автора но..нужен офтопик според мен :)
А с дъмбели,лост и щанга могат да се правят ужасно много неща ^^ базови,концентрични - от всичко по много ^^ тежестта вече може да е проблем,но импровизирай - направи ги по-интензивни тренировките ако тежестите са ти леки :)