12.06.11
21:48
Предложете какво може да се взима през лятото , за да може максимално да се избегне загубата на мускулна маса в горещините (и ако е възможно , тъй като не съм толкова добре информиран , да се качат 1-2 kg).
12.06.11
21:53
Приятелю, хранителните добавки не се делят на летни и зимни...
Каква е връзката между горещините и загубата на мускулна маса?
12.06.11
21:55
Връзката е, че сигурно няма пари за химията(протеина), която иначе върши чудеса и затова ще се загуби мускула.
Ами връзката е ,че принципно лятото е сезон , през който отслабваме ,и например ми се струва неоптимално да се консумира гейнер например (може и да бъркам , но ми се струва ,че няма да има много ефект).
Ще помоля занапред да поствате мнения под формата на съвет , подкрепен с нужната информация и аргументация ,а не подстрекателна критика, защото тя не ми върши работа.
Не претендирам ,че съм компетентен и точно поради тази причина нямам намерение да встъпвам в безпредметни колизии.
Благодаря предварително!
12.06.11
22:12
казано от Kennel на 12.06.11, 22:02:
Не претендирам ,че съм компетентен и точно поради тази причина нямам намерение да встъпвам в безпредметни колизии.
Благодаря предварително!
Ами чети бе човек!
http://www.bb-team.org/hranitelni-dobavki/statii/za/hranitelni-dobavki-101
Сигурно ще ти помогне да не ти се смеят хората на въпросите. Нормално е като влезеш в специализирано издание и изплягаш някоя здрава глупост да ти се смеят хората.
И едно последно жокерче - тук на повечето редовни им е писнало да предъвкват инфото вместо разни “летни” новаци!
12.06.11
22:14
казано от Kennel на 12.06.11, 22:02:
Ами връзката е, че принципно лятото е сезон, през който отслабваме...
Няма такава логика.
Виждам, че много неща не са ти ясни.
Моите препоръки - разгледай раздела за хранене и статиите на сайта, свързани с хранителните режими. Ако хранителният ти режим е неподходящ, добавките са обречена на провал инвестиция. И тъй като не си настроен за дискусия, аз не бих могъл да ти кажа нищо по-полезно от тук нататък.
Благодаря много за мненията.
Целта на форумите като цяло е да се дискутира , аз написах ,че нямам намерение да споря.
Искам да попитам:
Значи ефективността на добавките не зависи от сезона ,така ли ?
12.06.11
22:28
Да , както ти казаха вече
казано от Кольо Пияндето на 12.06.11, 21:53:
Приятелю, хранителните добавки не се делят на летни и зимни...
;)
казано от Kennel на 12.06.11, 22:22:
Благодаря много за мненията.
Целта на форумите като цяло е да се дискутира , аз написах ,че нямам намерение да споря.
Искам да попитам:
Не зависи от сезона, но както сам каза от гейнера ще извлечеш по-големи ползи през зимата, а друг е въпросът дали има смисъл от гейнер. За лятото ти препоръчвам - Глутамин, аминокиселини, протеин и добър хранителен режим увеличи протеина и всичко ще си е наред
Разгледай:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Има много теми във форума просто разтърси и ще си отговориш на въпросите, ако не успееш питай най големия чичо гугъл www.google.bg
казано от Kennel на 12.06.11, 22:22:
Искам да попитам:
Не! Това, че повечето хора отслабват лятото се дължи на занемаряването на хранителния и тренировъчния режим. Което до някъде е нормално, но все пак не оправдава никого. Заради летните жеги на хората им спада малко апетита, пият повече течности, студени безалкохолни и така нататък. Домързява ги в жегите да тренират както преди и пропускат тренировки. Ходят на почивки по морето (демек 2 седмици без фитнес, а само алкохол и дискотеки), а тези които сме си на морето за нас е почти ежедневие :D. При други (като мен) работата се увеличава значително и понякога нямаме възможност да се храним и тренираме на 100%.
Така, че това отслабване лятото и загубата на форма се дължи на странични фактори, които действат на храненето и тренировките. Колкото до хранителните добавки - те са си константа в цялото уравнение.
Изводът е, че ако лятото можеш да спазваш хранбителния и тренировъчния си режим, можеш да вземаш същите добавки както преди това и да имаш съответно същите резултати, каквито би имал и през есента, зимата и пролетта ;)
Момчетата са прави . Важно е да се каже ,че апетита силно спада лятно време ,комбинирано с силните горещини и намаляването на тренировъчната активност ... резултатът е ясен
А относно загубата на мускулна маса , какво може да направиш . Увеличи значително приема на протеин ,ако апетитът е проблем ,помогни си с протеин на прах .Поддържай адекватен тренировъчен режим . Това е ако говорим за мускулна маса .
А щом искаш и да качваш кг. ,сметни си колко калории на ден са ти нужни ,добави още 250 отгоре и не падай под тази цифра.
14.06.11
21:43
казано от BENETTON на 14.06.11, 19:42:
Важно е да се каже, че апетита силно спада лятно време...
Важно е да се уточни, че това изобщо не е общовалидно правило. Аман.
15.06.11
09:26
Лятото нито губя апетит, нито пък тренировъчната ми активност се променя по някакъв начин.
Този особено ще ти свърши идеална работа.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.11 16:55.
15.06.11
20:11
Хах яко 120% , лудият казеин :D