Предложения за хранителен режим с цел покачване на мускулната маса?

Прескочи до:

15.06.11
02:29

Здравейте на всички :)!

Прочетох няколко статийки и теми свързани с режимите за покачване на теглото,но обаче така и не намерих подходящ режим.Пише например кои храни какви стойности имат,но трудно мога да избера и да нацеля правилният режим.

Целта е такава,че исакм такъв хранителен режим,който е чист,не съдържа хранителни добавки.Ще съм ви много благодарен ако ми предложите един такъв хранителен режим с цел покачвне на мускулна маса.Аз тренирам футбол,но ще ходя и да се набирам на лостове,кофички,лицеви,коремни,клякания и т.н. (аз се набирам де,но в момента не с програма) и сега искам да си съставя хранителният режим за да има смисъл да правя тези неща и да имам повече енергия.

Може някои от вас например да ми даде неговият хрантеле режим и да видиме дали би могъл да ми помогне.

Темата беше редактирана от Nownownow на 15.06.11 02:31.

15.06.11
04:32

Айде бе, не намери в целия сайт правилен хранителен режим - ВВД, РБД, ВМД каквото и да избереш е приложимо. Важно е да поемаш повече калории, отколкото гориш, от правилните макронутриенти. Никой тук няма да седне и да ти напише яж това и това. За това се плаща по-принцип.
Има над 100 мъжки дневника - ами направи си труда, отвори 3-4, прочети как се хранят момчетата, състави си нещо подобно и го пусни тук за критика и съвети. То мързел мързел ама чак толкова...

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 15.06.11 04:35.

MF

15.06.11
21:26

Верно си е-като те мързи да си изготвиш програма, къде си тръгнал маса да правиш :D

15.06.11
23:29

Да бе ясно.Нещата клонят към мързел,но не е точно така.Ще прегледам повечето дневници денска-утре,обаче като цяло съм забелязал,че повечето хора в форума вкючват в хранителните си режими “хранителни добавки”,а аз напсиах,че това не искам.

Важно е да поемаш повече калории, отколкото гориш, от правилните макронутриенти.

Точно това е,то е ясно,че трябва да се поемат повече калории от колкото се изразходват,но нали целта е да ям правилните и полезните храни.А аз незнам кой са правилните,но ще търся още.

Все пак в същото време ще вярвам и че може да се намери човек,който да помогне повече и да ме насочи горе-долу какво да правя.

Поздрави,Георги :).

Мнението беше редактирано от Nownownow на 15.06.11 23:30.

АЧ

15.06.11
23:48

Аз не съм човека, който спазва хранителни режими, но знам храните, които ще ти помогнат - картофи,ориз,бобени изделия, месо, яица, мляко, сирене,кашкавал, макарони..... ;)

16.06.11
00:36

Благодаря ти Геле!!!
:)
Винаги много помагаш.Но как да се комбинират тези храни,също е от нещата които трябва да си изясня за да мога да ги включа към режим,аз ще се оправя ;p.

АЧ

16.06.11
11:34

Помагам с каквото мога. Ами примерно 1 ден ядеш ориз, др ден картофи, др ден др ядене и така... :) Се пак да ядеш една и съща храна 3-4 дена си е убийство.. :)

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 това ще ти е от полза прочети го,там са написани храните който трябва да са ти в менюто.Никои няма да седне да ти състави режим,седни и се потруди,пусни тема като си съставиш хранителен режим и хората ще ти кажат дали е добре.Успех!

TN

16.06.11
13:46

И ? Да ти кажа моят хранителен режим за ВВД,въпреки,че най-вероятно ОКБ-то ми ще надхвърля твоето с около 1000 калории,че и нагоре?! И в какво ще ти помогне ?! :) А и имам добавки в моят режим,а ти сигурно не искаш “такава химия” :)

Колко си кг / ръст / години / какъв стаж имаш / какво ти е ОКБ-то / какво правиш всекидневно и тн..Важни въпроси ;)

17.06.11
00:40

Благодаря за помоща Митко :)!Наистина е полезно това,което даде,като линк ;). :P
The Next много мерси,че се опитваш да ми помогнеш,но щом режима ти включва “хранителни добавки” мисля,че няма да може да съвпадне с мойте цели ;С.

Иначе 65 кг./1,75 ръст/18 години (тази година ги навърших) / не съм смятал ОКБ-то/Тренирам футбол обикновенно - правя набирания и поредицата домашни тренировки,както и ходя да тичам или тренирам с топка разни упражнения.
Това са отговорите на въпросите ти,БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО!

TN

17.06.11
00:59

казано от Nownownow на 17.06.11, 00:40:

Благодаря за помоща Митко :)!Наистина е полезно това,което даде,като линк ;). :P
The Next много мерси,че се опитваш да ми помогнеш,но щом режима ти включва “хранителни добавки” мисля,че няма да може да съвпадне с мойте цели ;С.

Иначе 65 кг./1,75 ръст/18 години (тази година ги навърших) / не съм смятал ОКБ-то/Тренирам футбол обикновенно - правя набирания и поредицата домашни тренировки,както и ходя да тичам или тренирам с топка разни упражнения.
Това са отговорите на въпросите ти,БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО!

Първо прочети тази тема—> http://www.bb-team.org/articles/909_visoko-vaglehidratna-dieta-vvd , не знам дали ще ти помогне  и колко.Винаги е добре като видиш някой примерен хранителен режим,защото теорията е едно,практиката друго.

За фитнес зала мислил ли си ?! Ако тренираш сериозно футбол ще ти се наложи да стъпиш и във фитнес залата,защото помага доста(за краката говоря поне).

Ако те интересува  моят хранителен режим включва следните добавки : Протеинов концетрат,протеинов казеин,мултивитамин,витамин ц,рибeно масло,декстроза

17.06.11
01:09

Избрах лостове вместо фитнес,защото мисля,че нещата стават макар по-бавни - по-стабилни.Но най-главното е,че избрах този тип тренировки,защото тялото се забавя по-малко от колкото от фитнеса.Мускулите растат по-бавно,но ...

TN

17.06.11
01:28

казано от Nownownow на 17.06.11, 01:09:

Избрах лостове вместо фитнес,защото мисля,че нещата стават макар по-бавни - по-стабилни.Но най-главното е,че избрах този тип тренировки,защото тялото се забавя по-малко от колкото от фитнеса.Мускулите растат по-бавно,но ...

Мхм,грешиш,този мит ,че фитнеса те прави набит и тромав и не можеш си вдигнеш краката вече е доста остарял ;)

Първо за силни крака и глутеуси - клек с щанга
Бърз старт - отскоци (на един крак)
Техника - максимално дълъг разкрач , правилно отласкване от пръстите, силно разгъване на бедрото, високо изнасяне на коляното

Както искаш де,твой си е избора! Но на лостовете крака не се правят да знаеш :)

Мнението беше редактирано от The Next на 17.06.11 01:28.

17.06.11
01:31

Би ли ми казал от къде знаеш тези неща,които изреди туко що?
Стана ми интересно.

TN

17.06.11
01:37

За хранителният режим или за тренировките ?

17.06.11
01:44

За тренировките - какво е нужно да се тренира за добър ефект върху различните качества на тичане.

TN

17.06.11
01:56

казано от Nownownow на 17.06.11, 01:44:

За тренировките - какво е нужно да се тренира за добър ефект върху различните качества на тичане.

Каквото ти казах,простички неща,дават добър резултат ;)

И тези неща съм чел и понеже имам 2 приятеля футболиста,тренират за отбора и ходят на някакви състезания,не ги знам точно какви някви между град-село училище все тая.Да ти кажа това:

Те са в двете противоположности:

Единият е 1.70 и 45-50 кг
Другият е 1.95 и 92 кг
Това когато започнахме

С първият добре,както и да е.По-лесничко.
С вторият се наложиха доста здраве тренировки.Не можеше да тича хич,запъхтяваше се на 50 метра тичане.Прави и кардио,но тренировките за крака му помогнаха повече , стигна 98 кг след 5 месеца и тичаше 100 метра за 10 секунди и 90 стотни.

17.06.11
02:01

Техника - максимално дълъг разкрач

Можеш ли да ми кажеш за бързият старт,защо така мислиш?
Какво искаш да кажеш с “дълъг разкрач”,какъв тип разкрач немога да разбера?

Извинявай ако те затруднявам.Благодаря за помоща.

TN

17.06.11
02:13

казано от Nownownow на 17.06.11, 02:01:

Техника - максимално дълъг разкрач

Можеш ли да ми кажеш за бързият старт,защо така мислиш?
Какво искаш да кажеш с “дълъг разкрач”,какъв тип разкрач немога да разбера?

Извинявай ако те затруднявам.Благодаря за помоща.

Има бавни и бързи влакна.Добре е в една тренировка да съчетаваш и двете.

Дългият разкрач при тичането.Прост пример:

Разкрач преди тренировка: 2.30
Разкрач след тренировка (тоест няколко месеца) - 2.40-2.45

Това са примерни числа само! Най-добре ще е да пробваш и да видиш сам :)

ПП: Нямате ли някакъв треньор,нещо?! Фитнес зала,то вече едното върви с другото..

17.06.11
02:18

Разкрач - под вид нещо подобно на стойка на женски шпагат или настрани краката разделечени като мъжки шпагат?

TN

17.06.11
02:23

казано от Nownownow на 17.06.11, 02:18:

Разкрач - под вид нещо подобно на стойка на женски шпагат или настрани краката разделечени като мъжки шпагат?

Под разкрача се има в предвид не шпагати и подобни ;) А разкрача който правиш по време на бягане,ако разбираш :)

17.06.11
02:25

Да де последователнота в която се движат краката и стойката в която се намират мисля,че са подобни на женският шпагат.
Искаш да кажеш,че колкото по-големи стъпки правиш,толкова по-добра ти е футболната техника с краката?

TN

17.06.11
02:31

казано от Nownownow на 17.06.11, 02:25:

Да де последователнота в която се движат краката и стойката в която се намират мисля,че са подобни на женският шпагат.
Искаш да кажеш,че колкото по-големи стъпки правиш,толкова по-добра ти е футболната техника с краката?

Подобявя! Футболната техника с краката ? Не бе,момче :) Ясно и просто - БЪРЗИНА

Говорим за техниката при тичането,консултирай се с треньора си и кажи това дето ти казах за тренировките! Трябва да видиш резултати 100%  :) За няколко месеца.

Мнението беше редактирано от The Next на 17.06.11 02:32.

17.06.11
02:40

Окси :).
Аз в уличната тренировка не търся да правя краката по-големи или нещо подобно.
Правя повдигания на пръсти за прасец,сега мисля да включа и клякания (но се притеснявам малко,защото на някои места пише,че дупето е ставало по-голямо от тях,дали е вярно според вас),предполагам това е достатъчно ако правя упражненията често и сериозно.По повече.

TN

17.06.11
02:43

Ако ще правиш подобни тренировки за 10 годишни затлъстели момичета остави,кво ще клякаш със собственото си тегло ли ? Повдигане на прасци ги прави на един крак и вземи няква раница нещо да добавиш 30-40 кила и ги правиш бавно 20 повторения..

Клековете трябва да ги правиш с кила,прави за силова екплозивност,така или иначе ти трябва.

17.06.11
02:49

Повдиганията на пръсти ги правя обикновенно на един крак :).Понякой път държа камък например 20-30 килограма.
Кляканията с раница не съм се замислял,но - ДОБРА ИДЕЯ,тенкс.

Когато правя повдигания на няколко пъти съм се чудил,как е по-добре да ги правя - бавно всяко отделно повдигане или бързо,колкото се може повече.Нормално при по-бързото повдигани се правят повече бройки до отказ.

И пак тъпи въпроси,но питам,защото като правя нещо обичам да съм добре информиран и да знам,че това което правя си стурва,защото е еди какво си ...

Защо реши,че бавното повдигане на пръстите е за предпочитане?
Когато клякам колкото се може по-бързо (експлозивно) дали наистина краката ще ми стават по-експлозивни?
Ако правя повдигания на пръстите бързо,няма ли и там да се получава експлозивност?

TN

17.06.11
02:56

Ако ги правиш на един крак с тежест добре,не знам колко повторения изкарваш? Ако правиш експлозивно трябват около 15-20 повторения на серия,трябва ти обаче пълно движение,не само да си повдигаш петите ;) Тоест вземаш нещо като дъска нещо да те дигне над земята и после правиш пълно движение от горе до долу , за предпочитане е бързо! Но и бавно да е няма огромен проблем при това упражнение! Клековете трябва да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с тежест! 15-20 бързи с променящи килограми,но да знаеш,че стреет фитнеса няма ти е много удобен за да тренираш,освен ако не правиш клековете до отказ и то с по-големи тежести-ХОРА,ама като ги знам лостаджиите по 60-70 кг на 1.80-1.85 .. ще стане доста extreme..

17.06.11
03:01

ще стане доста extreme.. - Хахаха ;D : D ;d.

Разбрах те братле.Благодаря ти,че си пописа с мене и сподели каквото можа.Много съм ти благодарен и така.Ще продължавам да чета,да практикувам и да се опитвам да намеря по-добри начини за целите ми.Ако търсиш помощ за нещо,обърни се към мен,ако мога ще ти помогна,някой ден ехм :).

17.06.11
12:28

Според мен трябва да каже до какви пари. Щото така веднага мога да ти предложа по 1 кг месо телешко без мазнини, 1 кг ориз несварен ,зеленчуци и плодове на воля.

17.06.11
17:07

Добре тогава нека да те попитам първо - колко стурва горе-долу един хранителен режим с колкото се може най-подходящите микро компоненти и колкото се може най-полезните,колко струва този режим да кажеме за 1 месец?

От 150лв. до “+” безкрайност.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.06.11 17:18.

17.06.11
17:23

Един  ми беше казал 500 лева горе-долу :Д.

Аз се храня сравнително добре за около 150-200лв. на месец, но и цената на продуктите е определяща за мен, което пък е компромис и с качеството. Липсва ми и голямо разнообразие. Та...може и със 150лв., може и с 500, може и с 1000. :)

17.06.11
18:16

Вярно ли е,че дупето расте от кляканията?
Доказателства има ли за това дали расте или за това,че не ... ?

17.06.11
18:22

Ако клякаш до долу е нормално. Глутеусите вземат голямо участие ;)

TN

17.06.11
18:26

Моят режим (ВВД) изчислявах едно по едно всичко и ми излезна 400 лева,обаче си е доста добре изпипан , ако ме разбираш.За теб с 200-250 лева,ще стане,но пък може и 1000 лева да даваш,зависи ;d

17.06.11
18:27

Ако не се кляка до долу не се ли получава пак растеж в дупето,тогава?Макар и по-малък.

TN

17.06.11
18:32

Ε,че ти кво искаш? Да имаш като дупето на някоя манекенка ли бе ? :D

17.06.11
18:33

Абе искам малко дупе.Повечето момичета такова харесват.А и незнам какво пречи да ми е по-малко,дали по-малко или по-голямо надали ще има много разлика за това дали ще ми помага за футбола.

АЧ

17.06.11
21:28

А като се кляка докато краката станат успоредни на земята (не до долу), дупето се изолирва по-малко а ?

17.06.11
21:58

Ясно,че се изолирва,но става ли по-голямо дупето в този случай - като са успоредни крака-земята.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1