Американска храна!

Здравейте, неотдавна ви писах за съвет за сваляне на килограми и съветите ви наистина много ми помгнаха.
Но за съжаление преди месец дойдох в Щатите и започнах да качвам и всичко което бях изградила и свалила си го върнах за отрицателно време,че даже и отгоре.Тичам всяка сутрин, поне 3 пъти седмично правя упражнения и нищо.Ям умерено, не се храня с макдоналдс или някакви мазни неща, всичко си е построму.
Моля дайте ми някакъв съвет какво да направя или някакъв много брутален хранителен режим ил диета (без значение дори и да съдържа само едно яйце на ден:),защото това е нещо ужасно и ако не го спра навреме ще се върна в българия с двуместен самолетиен билет.
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.06.11 20:19.

Привет,

Като за начало ни кажи как се храниш в момента, че си постигнала такъв скок в телосложението.

Започвам сутринта около 5-6 часа тичам, после хапвам овесени ядки и обезмаслено мляко,към
10:30 , 11:00 хапвам още веднъж яйца, около 1 часа ям пилешко със ориз и за вечеря ям салата или ориз отново.но разстоянието между обяда и
вечерята няма как да го стесня или да вкарам още едно защото ходя на работа.

16.06.11
20:49

Махни всякакъв вид въглехидрати от вечерята, а на тяхно място сложи полезни мазнини+протеинова храна. Проблемът не е в теб, а храната тук, в САЩ. Ако внимателно четеш етикетите ще забележиш, че във всичко има sugars/захари и то немалко количество. От там идват и повечето калории, затова и качваш. Не е приятен този момент, но такава е културата тук. Пази се и от corn syrop-a…Направо и аз незнам кое е по-малкото зло, но за щастие аз сладко почти не консумирам.

моля те ще ми дадеш ли някакъв пример за такива храни, ако си запознат

16.06.11
21:23

Ами чети Ingredients на опаковките, аз затова прекарвам толкова много време като отида да пазарувам, понеже преди да купя каквото и да е, чета етикета. Инак вечер можеш да хапваш салата/месо/яйца/сирене/мляко такива неща, но ограничи тестени изделия, пици, пасти, ориз, бобени култури, хляб и т.н. Ако хапваш сладко то задължително да е до 17:00 - 18:00, не по-късно.

16.06.11
22:05

И във Франция е подобно - яко захар във всичко.. и по-лошото - глюкозо-фруктозен сироп. Чети етикети...
Аз лично се движа - не съм се залежала или нещо от сорта; като цяло уж внимавам в храната - но във Франция качих килограми. Емоционалният фактор е водещ - в нова, непозната среда - тялото превантивно се предпазва като се “опакова” в мазнини. Поне така си мисля аз и поне такива изводи направих за себе си...
Купувай само сезонни плодове и зеленчуци. Ядки - сурови. Рибата и маслото би трябвало да са читави. И се опитай да се чувстваш добре и да си спокойна - това е най-важното.

а за отслабване какво по-добре да си взема.Аминокиселини или протеин?

16.06.11
23:13

Нито едното, нито другото. Оправи си режима и не се подлъгвай по магически хапчета, вълшебни отвари и т.н. Прочети първо за какво служи едното и после другото. Като си оправиш режима, максимум си вземи един Л-карнитин и един кофеин на таблетки - ще ти струва не повече от 15-20$ общо. Но без корекция в режима, няма да има никакъв смисъл.

17.06.11
10:39

Според мен трябва да внимаваш и с млеката. Никога не съм била в Щатите, но от 9 години живея в Анлгия и установих, че киселите им млека са пълен боклук. Бъкани са с нишестета и захар и ако ям нещо такова след това съм адски подута и ми е постоянно тежко на стомаха. От целият избор на млека има само едно, което не предизвиква този ефект.
Казваш, че се храниш умерено и както преди. А как стои въпроса със сладките неща ?
От опит знам, че почти всеки се подлъгва по големите евтини пакети със лакомства, които в България са доста скъпи и консумацията на сладки неща се увеличава?
Предполагам си доста заета с работа и нямаш много време за готвене, но колкото повече свежа непакетирана храна купуваш толкова по добре. Предполагам и там както и в Англия има много голям избор на полуготови храни, които уж са диетични, но моето наблюдение е че колкото по-далеч толкова по- добре :)

Мнението беше редактирано от Rali на 20.06.11 13:56.

Сега реших да сжеда храната само до ориз и чисто пилешко месо дали е добра идея?Защото наистина имам чуството че ако хапна нешто др ще се взривя.

18.06.11
18:24

Пробвай да си купуваш сертифицирани органик продукти. В Щатите би трябвало контрола върху тях да е строг, а и има голямо разнообразие. Така ще избегнеш доста от нежеланите съставки, които присъстват в конвенционалните храни. И все пак е добре да отделяш време и да четеш етикета, а не да разчиташ на съвестта на производителя.
И както ти каза вече Атом, емоционалният фактор също не е за пренебрегване.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.06.11 18:25.

може да сте прави за емоционалният фактор.Даже бих казала че сте на 100% прави но как да се контролира това?

22.06.11
18:08

При мен ако промяна на теглото (независимо в каква посока) е причинена от емоции, то нищо не помага, докато не възстановя вътрешния си баланс.
Това обаче не е причина да се отчайваш и да започваш да се тъпчеш с боклуци, напротив - опитай с правилна храна и правилен двигателен режим да си стабилизираш емоциите. При всички случаи гледай да си купуваш храна от проверени (до колкото е възможно) източници. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1