16.06.11
20:17
Здравейте, неотдавна ви писах за съвет за сваляне на килограми и съветите ви наистина много ми помгнаха.
Но за съжаление преди месец дойдох в Щатите и започнах да качвам и всичко което бях изградила и свалила си го върнах за отрицателно време,че даже и отгоре.Тичам всяка сутрин, поне 3 пъти седмично правя упражнения и нищо.Ям умерено, не се храня с макдоналдс или някакви мазни неща, всичко си е построму.
Моля дайте ми някакъв съвет какво да направя или някакъв много брутален хранителен режим ил диета (без значение дори и да съдържа само едно яйце на ден:),защото това е нещо ужасно и ако не го спра навреме ще се върна в българия с двуместен самолетиен билет.
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.06.11 20:19.
16.06.11
20:20
Привет,
Като за начало ни кажи как се храниш в момента, че си постигнала такъв скок в телосложението.
16.06.11
20:33
Започвам сутринта около 5-6 часа тичам, после хапвам овесени ядки и обезмаслено мляко,към
10:30 , 11:00 хапвам още веднъж яйца, около 1 часа ям пилешко със ориз и за вечеря ям салата или ориз отново.но разстоянието между обяда и
вечерята няма как да го стесня или да вкарам още едно защото ходя на работа.
Махни всякакъв вид въглехидрати от вечерята, а на тяхно място сложи полезни мазнини+протеинова храна. Проблемът не е в теб, а храната тук, в САЩ. Ако внимателно четеш етикетите ще забележиш, че във всичко има sugars/захари и то немалко количество. От там идват и повечето калории, затова и качваш. Не е приятен този момент, но такава е културата тук. Пази се и от corn syrop-a…Направо и аз незнам кое е по-малкото зло, но за щастие аз сладко почти не консумирам.
16.06.11
20:56
моля те ще ми дадеш ли някакъв пример за такива храни, ако си запознат
Ами чети Ingredients на опаковките, аз затова прекарвам толкова много време като отида да пазарувам, понеже преди да купя каквото и да е, чета етикета. Инак вечер можеш да хапваш салата/месо/яйца/сирене/мляко такива неща, но ограничи тестени изделия, пици, пасти, ориз, бобени култури, хляб и т.н. Ако хапваш сладко то задължително да е до 17:00 - 18:00, не по-късно.
И във Франция е подобно - яко захар във всичко.. и по-лошото - глюкозо-фруктозен сироп. Чети етикети...
Аз лично се движа - не съм се залежала или нещо от сорта; като цяло уж внимавам в храната - но във Франция качих килограми. Емоционалният фактор е водещ - в нова, непозната среда - тялото превантивно се предпазва като се “опакова” в мазнини. Поне така си мисля аз и поне такива изводи направих за себе си...
Купувай само сезонни плодове и зеленчуци. Ядки - сурови. Рибата и маслото би трябвало да са читави. И се опитай да се чувстваш добре и да си спокойна - това е най-важното.
16.06.11
22:57
а за отслабване какво по-добре да си взема.Аминокиселини или протеин?
Нито едното, нито другото. Оправи си режима и не се подлъгвай по магически хапчета, вълшебни отвари и т.н. Прочети първо за какво служи едното и после другото. Като си оправиш режима, максимум си вземи един Л-карнитин и един кофеин на таблетки - ще ти струва не повече от 15-20$ общо. Но без корекция в режима, няма да има никакъв смисъл.
Според мен трябва да внимаваш и с млеката. Никога не съм била в Щатите, но от 9 години живея в Анлгия и установих, че киселите им млека са пълен боклук. Бъкани са с нишестета и захар и ако ям нещо такова след това съм адски подута и ми е постоянно тежко на стомаха. От целият избор на млека има само едно, което не предизвиква този ефект.
Казваш, че се храниш умерено и както преди. А как стои въпроса със сладките неща ?
От опит знам, че почти всеки се подлъгва по големите евтини пакети със лакомства, които в България са доста скъпи и консумацията на сладки неща се увеличава?
Предполагам си доста заета с работа и нямаш много време за готвене, но колкото повече свежа непакетирана храна купуваш толкова по добре. Предполагам и там както и в Англия има много голям избор на полуготови храни, които уж са диетични, но моето наблюдение е че колкото по-далеч толкова по- добре :)
Мнението беше редактирано от Rali на 20.06.11 13:56.
18.06.11
17:43
Сега реших да сжеда храната само до ориз и чисто пилешко месо дали е добра идея?Защото наистина имам чуството че ако хапна нешто др ще се взривя.
Пробвай да си купуваш сертифицирани органик продукти. В Щатите би трябвало контрола върху тях да е строг, а и има голямо разнообразие. Така ще избегнеш доста от нежеланите съставки, които присъстват в конвенционалните храни. И все пак е добре да отделяш време и да четеш етикета, а не да разчиташ на съвестта на производителя.
И както ти каза вече Атом, емоционалният фактор също не е за пренебрегване.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.06.11 18:25.
22.06.11
17:48
може да сте прави за емоционалният фактор.Даже бих казала че сте на 100% прави но как да се контролира това?
При мен ако промяна на теглото (независимо в каква посока) е причинена от емоции, то нищо не помага, докато не възстановя вътрешния си баланс.
Това обаче не е причина да се отчайваш и да започваш да се тъпчеш с боклуци, напротив - опитай с правилна храна и правилен двигателен режим да си стабилизираш емоциите. При всички случаи гледай да си купуваш храна от проверени (до колкото е възможно) източници. :)