16.06.11
23:51
Здравейте писал съм няколко пъти в форума и от ваши съвети изготвих едно хранително режимче на основа НВД.Така програмата ми е 4 дена-понeделник-сряда-петък-неделя 3х12.За около 2 седмици свалих 4 кг и от там не мърдам а увеличавам кг и напрежението скача.Ям предимно 3 пъти пилешко месо картофи(1 голям картоф) ориз (купичка 200 гр) шопска салата мюсли кис мляко 3 филии хляб яйца .Къде бъркам че не мога да се стопя.Целта ми е да запазя мускулите а да сваля мазното.Моля прочел съм целия форум ама не мога да разбера къде бъркам.Да не би да тренирам грешно или пък много ям и не тренирам или и трите.Така свалих 105,7 на 102,2 и до там а съм 180 поне до 90 кг.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.06.11 09:43.
3х12 няма да ти свърши много работа като искаш да сваляш. По-интензивни ги прави тренировките - вместо 3х12 с леки кила, пробвай 12х3 с тежко! В суперсерии с асистиращи упражнения и/или упражнения за антагонистите мускули. Ако имаш сили и топки, прави високоинтензивно интервално кардио.
Ако храната, която приемаш не е в точно сметнати количества като калоричност, както е описано в темата за НВД, ще се наложи да посмяташ малко. Ако мазнините са ти малко, може да си много под калорийният баланс и вместо да гори мазнини, тялото да минава в спестовен режим и да се запасява с такива. Като с водата е - ако няма вода, тялото задържа. Ако има прием на вода, тялото я отделя.
Режимът ти е нискокалоричен, но не и нисковъглехидратен. Най-ефективният режим за запазване на мускули и махане на мазнини е високомазнинният нисковъглехидратен режим, където общо мазнините са над 50% от приетата енергия, въглехидратите <5%, протеинът - около 30%.
17.06.11
01:07
17.06.11
03:39
17.06.11
09:37
От това от което си написал разбирам че си с бавничък метаболизъм,а и качваш лесно....решението е само глад и HIT,но умерен,спокоино,ти нямаш такава мускулатура която да стопиш драматично....диетата ти е добра,но махни въглените,сега е топло и би било лесно да приемаш по малко храна
17.06.11
09:46
Много въглехидрат приемаш.
Разбирам че си нов от това което си писал... Нещата няма да станат като щракване с пръсти и хоп - 4 кила на доло. Минава време докато организма си свърши работата. Ако смъкващ 3 до 4 кила на месец е перфектно... Тия дето скачат на откачените диети после за приличват на празни чували.
Та моя съвет - хапвай си и нещата лека-полека ще станат. Повече движения + почивка.
17.06.11
13:49
казано от Dean Petrov на 17.06.11, 09:37:
От това от което си написал разбирам че си с бавничък метаболизъм,а и качваш лесно....решението е само глад и HIT,но умерен,спокоино,ти нямаш такава мускулатура която да стопиш драматично....диетата ти е добра,но махни въглените,сега е топло и би било лесно да приемаш по малко храна
Той метаболизма може да го променим ние,нали се сещаш ;)
Според мен също са ти доста въглехидратите, а явно нямаш много търпение да свалиш кила, затова гледай да ги намалиш малко и вечер ги изключи по възможност. Ако си гладен си хапни месце, може и по мазничко. Аз примерно честичко си пека пилешки крилца на фурна и някой път ако огладнея преди лягане хапвам по 1-2 крилца, хем са мазнички хем имат и протеинче. (Това е ако ми е свършила изварата)
казано от Bodybuilding xD на 16.06.11, 23:51:
Здравейте писал съм няколко пъти в форума и от ваши съвети изготвих едно хранително режимче на основа НВД.Така програмата ми е 4 дена-понeделник-сряда-петък-неделя 3х12.За около 2 седмици свалих 4 кг и от там не мърдам а увеличавам кг и напрежението скача.Ям предимно 3 пъти пилешко месо картофи(1 голям картоф) ориз (купичка 200 гр) шопска салата мюсли кис мляко 3 филии хляб яйца .Къде бъркам че не мога да се стопя.Целта ми е да запазя мускулите а да сваля мазното.Моля прочел съм целия форум ама не мога да разбера къде бъркам.Да не би да тренирам грешно или пък много ям и не тренирам или и трите.Така свалих 105,7 на 102,2 и до там а съм 180 поне до 90 кг.
Картофи - въглехидрати
Ориз - въглехидрати
Мюсли - въглехидрати
3 филии хляб - въглехидрати
Щом ще топиш намали въглехидратите, поне хляба отрежи и увеличи приема на протеин(с месо, яйца, мляко..., както ти е на душата, но най-добре месо). Съфорумниците горе са ти препоръчали ВМ-НВД и аз също мисля, че ще е доста по-подходяща от сегашната ти диета. Ако нямаш кардио в тренировките вкарай, но интензивно кардио. Сезона сега е благоприятен за отслабване, така че успех. ;)
17.06.11
17:08
Момчета да не си помислите че това ми е на всяко хранене Сутрин мюсли с кисело мляко на обяд пиле филе и ориз или картоф+ салата и тренировка след това вечера 19:30 20:00 филе и салата Въглехидратите ги приемам само до 1-рвата час на деня.