19.06.11
19:04
Здравейте, поддържам форма с основно с бягане 3-4 пъти седмично. Половината от седмицата започнах да прекарвам на къмпинг и това стана проблем. Опитах да тичам по брега, но има голям наклон, пясъкът е много мек, потъвам, ужас, не е приятно. Явно ще трябва да опитам и на пясъка, но имам опасения, че не е много добре за ставите. В Бургас обаче, виждам повече хора да тичат по плажа, отколкото по брега. Ще се радвам ако споделите информация и опит.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.06.11 09:42.
19.06.11
20:48
http://www.google.bg/#sclient=psy&hl=bg&site;=&source=hp&q=бягане+по+плажа&aq=f&aqi;=&aql;=&oq;=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=1b6b5401026385c0&biw=1024&bih=575
19.06.11
20:56
Забивай палците в пясъка и натискай .. не мога да ти го обясня като хората :D
19.06.11
23:56
@anonymous, питах Гугъл преди да пусна темата. Първият линк не се отваря, останалите варират от “много е полезно” до “супер травмиращо”. Благодаря все пак:)
@Rasengan94, мисля, че те разбирам, но аз смятам да тичам по сухия пясък, с маратонки...евентуално. Не съм първа младост и се пазя от принципа “едно оправям, друго развалям” :). По брега не ми се получава, почти отвесен е.
20.06.11
00:44
От моя опит прекарах 8 месеца на работа на морето и тичах 5 дни в седмицата на плажа. Ставах рано по изгрев и тичах бос. Имаше наклон естествено, но аз тичах там кадето вълната среща пясъка (някак си по-твърдо за балансиране).
20.06.11
07:54
Най-добре тичай на равен и стабилен терен. Тичането по пясък колкото и да е готино да го гледаш по филмите е доста опасно за крака от глезена на долу. В краен случай продължавай да тичаш по брега. Там поне е по-твърд пясъка в сравнение с другата част на плажа.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.06.11 07:54.
20.06.11
08:13
казано от lazyfitnessimmigrant на 19.06.11, 19:04:
В Бургас обаче, виждам повече хора да тичат по плажа, отколкото по брега.
Без никакъв опит да злорадствам, тези хора имаха ли вид на опитни бегачи? Защото от такива, при все морски хора, съм получавал съвети, че тичане по плажната ивица има успех, само ако е на самия бряг, т.е. на мокрия пясък.
В пясък бих се пробвал само в случаи на някакви интервални отсечки, но не и за крос.
Най-добре е да се тича, край плажа, почти винаги покрай плажната ивица има път или пътека. Рискът от контузии когато се тича върху пясък е огромен, а когато прибавим и наклона към морето се получава една не особенно приятна и ефективна трениовка.
20.06.11
09:45
@Димитър Михайлов, честно казано имат вид на спортисти. На много ядосани спортисти:) Но все пак са рядкост, болшинството си тичат на крайбрежната.
Благодаря ви за мненията. Там където плажувам няма плажна алея, диво е. Иначе в Бургас си тичам по алеята, отлично ми се отразява.
Накратко казано- сухият пясък отпада. Ще се опитам да харесам и бягането по брега, по-близо до водата, все ще има начин.
20.06.11
11:05
Тичането по ивицата на плажа където се разбиват вълните и има съвсем плитка вода е най-полезно. Заздравява глезените, а хладката вода действа освежаващо !