Физическа сила

Проблемът ми е следния, имам добре оформени мускули, кокала ми е средно голям, тежа около 65-70 килограма, но физическата ми сила е много малка. По какъв начин мога да я повиша? С някакъв вид упражнения или с някаква диета?

20.06.11
18:08

С тренировки за сила- многоставни упражнения с ниски повторения и високи килограми- казано най-генерално. И все пак години, стаж и начин на хранене?

На 17 години съм, тренирам от около месец по сериозничко преди това само от време на време ходих на лостове, ям каквото ми се яде, не се ограничавам с нищо

20.06.11
18:37

С тежки упражнения ;)
За 1 месец не знам какви точно са ти очакванията, затова най-добре да говорим с цифри, да няма объркване.
Лег с широк и тесен хват, клек, тяга, набиране с тежест, кофи с тежест, раменна преса - дай като за начало ориентировъчни работни тежести и може да се дискутира. И пак няма да има много какво де, защото за 1 месец тренировки дори да са ти под обичайните за първи път тежести не е болка за умиране, та ти сега започваш ;)
Според мен за 17 годишен начинаещ 70 килограмов трениращ силата ти тепърва ще расте, нормално е в момента да е малка - никой (айде, почти никой) не се е родил говедо направо, обикновено отнема доста труд, пот и време, най-вече.

Мнението беше редактирано от G33K на 20.06.11 18:37.

Аз не казвам, че искам за 1 месец да придобия нечовешка сила :Д, а питам просто по-какъв начин се покачва тя... Пределно ясно ми е, че изисква време...

21.06.11
00:02

Въпроса ти е лишен от смисъл.Както всяко нещо и силата идва с практика.Не може още със стъпването в залата да искаш бързи резултати.Здрави тренировки и качествено хранене и нещата ще си дойдат.

21.06.11
00:18

Преди да са те направили инвалид,знай,че в този сайт са малко хората които могат да ти отговорят.На 17 години имаш да правиш грешни упражнения,грешно хранене,напивания,секс без презарватив и всичко това в рамките на един ден,всеки ден.. :) .Така,че докато станеш силен има време.Фитнеса и културизма са обширна тема,трябва да имаш пари и желание.И най-важното да не слушаш батките дето пробват по 15 препарата,за да разберат кой действа...
По-темата,пак накратко:
Мускулните влакна са захванати за костите.В зависимист от това какви сили въздействат на мускулите,влакната се оформят по различен начин там където се захващат за костите.За маса се вдигат 80% от възможните килограми,за сила 100% от възможните килограми,които можеш да вдигнеш.Като имай в предвид,че интензивност над 80% пречи на качването на маса.Когато интензивноста на натоварване мине 85%,мозъка започва да изпраща повече импулси в мускула,за да го стимулира да извърши натоварването.Когато правиш сила и вдигаш,максималното което можеш,мускулната ти маса не нараства,само тренираш нервните клетки(изпържваш ги)за да свикнат на умножените мозъчни импулси.

Тази статия ще ти даде някои насоки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1