20.06.11
17:32
Проблемът ми е следния, имам добре оформени мускули, кокала ми е средно голям, тежа около 65-70 килограма, но физическата ми сила е много малка. По какъв начин мога да я повиша? С някакъв вид упражнения или с някаква диета?
С тренировки за сила- многоставни упражнения с ниски повторения и високи килограми- казано най-генерално. И все пак години, стаж и начин на хранене?
20.06.11
18:16
На 17 години съм, тренирам от около месец по сериозничко преди това само от време на време ходих на лостове, ям каквото ми се яде, не се ограничавам с нищо
С тежки упражнения ;)
За 1 месец не знам какви точно са ти очакванията, затова най-добре да говорим с цифри, да няма объркване.
Лег с широк и тесен хват, клек, тяга, набиране с тежест, кофи с тежест, раменна преса - дай като за начало ориентировъчни работни тежести и може да се дискутира. И пак няма да има много какво де, защото за 1 месец тренировки дори да са ти под обичайните за първи път тежести не е болка за умиране, та ти сега започваш ;)
Според мен за 17 годишен начинаещ 70 килограмов трениращ силата ти тепърва ще расте, нормално е в момента да е малка - никой (айде, почти никой) не се е родил говедо направо, обикновено отнема доста труд, пот и време, най-вече.
Мнението беше редактирано от G33K на 20.06.11 18:37.
20.06.11
23:33
Аз не казвам, че искам за 1 месец да придобия нечовешка сила :Д, а питам просто по-какъв начин се покачва тя... Пределно ясно ми е, че изисква време...
21.06.11
00:02
Въпроса ти е лишен от смисъл.Както всяко нещо и силата идва с практика.Не може още със стъпването в залата да искаш бързи резултати.Здрави тренировки и качествено хранене и нещата ще си дойдат.
21.06.11
00:18
Преди да са те направили инвалид,знай,че в този сайт са малко хората които могат да ти отговорят.На 17 години имаш да правиш грешни упражнения,грешно хранене,напивания,секс без презарватив и всичко това в рамките на един ден,всеки ден.. :) .Така,че докато станеш силен има време.Фитнеса и културизма са обширна тема,трябва да имаш пари и желание.И най-важното да не слушаш батките дето пробват по 15 препарата,за да разберат кой действа...
По-темата,пак накратко:
Мускулните влакна са захванати за костите.В зависимист от това какви сили въздействат на мускулите,влакната се оформят по различен начин там където се захващат за костите.За маса се вдигат 80% от възможните килограми,за сила 100% от възможните килограми,които можеш да вдигнеш.Като имай в предвид,че интензивност над 80% пречи на качването на маса.Когато интензивноста на натоварване мине 85%,мозъка започва да изпраща повече импулси в мускула,за да го стимулира да извърши натоварването.Когато правиш сила и вдигаш,максималното което можеш,мускулната ти маса не нараства,само тренираш нервните клетки(изпържваш ги)за да свикнат на умножените мозъчни импулси.