Програма за тийнейджър на 15 години - въпроси

04.06.11
19:02

Здравейте вече тренирам 2 месеца по програма която не съм я намерил тук..

По тази програма -
1-ви ден-  •гърди и рамо
2-ри ден-  •бицепс и трицепс
3-ти ден-  •почивка
4-ти ден-  •гръб, трапец и може би врат зависи от настроението
5-ти ден-  •гърди и рамо
6-ти ден-  •почивка
7-ми ден-  •бицепс и трицепс  и така нататък..
      - • предимно правя 3-4 серии - до 8 повторения

Не правех крака - Висок съм макс 1,68см. като почнах бях някъде 55кг сега съм 61кг ръцете след фитнес са ми вече 34см напомпани :D  
• пих креатин монохидрат 2 месеца сега почивам 1 месец
вече почивам - 6 дена
• предимно се храня от 5-6 пъти на ден -  Високо въглехидратна диета (ВВД) (ориз, картофи и тн.)
• бях пуснал тема в форума отностно протеин но някой хора от форума ми казаха, че няма да стигна до никъде с тази програма..

И реших да мина на тази програма  Качвайте маса веднага след 4-тата седмица но гледам, че е за напълно начинаещи, а пък аз незнам към какви приспадам да повторя вече 2 месеца тренирам.. :D
или трябва да избера друга програма ..

Вие какво бихте ме посъветвали да тренирам по-предишната програма или да мина на друга

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.06.11 08:57.

04.06.11
19:19

Трябва да избереш от тук програма за начинаещ.Да започнеш от началото всичко.

04.06.11
21:22

други предложения :(

TN

04.06.11
21:26

Забележка 1: Тренираш 2 пъти мускулните групи? А си начинаещ?
Забележка 2:Не тренираш крака? Ако искаш да покачиш маса (гледам ти и режима е ВВД) ТРЯБВА да тренираш крака,спомага и в развитието на горната част на тялото!
Забележка 3: Креатин с няколко месеца стаж в залата?

Въпрос: Искаш нова програма ли?

04.06.11
21:56

Бих искал да попитам кое ще бъде по-добро за моето развитие да сменя програма или да продължа с тази..

TN

04.06.11
22:01

Смени я.

04.06.11
22:58

В момента аз съм по тази програма (сам съм я измилял, за това при мене работи, нядявам се и при тебе да е така :) )
Понеделник-почивка
Вторник-гърди (и малко трицепс защото ми изостава)
Сряда-почивка
Четвъртак-гръб и рамо
Петък-почивка
Събота-ръце
Неделя-почивка
Крака правя в някой от дните в почивка... кога ми е кеф, НО ги тренирам сериозно ;)
Ако искаш пробвай я

06.06.11
18:38

Ако подходя по тази програма-  http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa   след колко време ще трябва да я сменя  или да ми препоръчате някоя доказана програма -  тренирам от 2 месеца

20.06.11
00:17

Може ли да напишете някоя от програмите който стават за мен -  Тренирам от 2 месеца взимал съм креатин монохидрат, още 1 седмица и ще почвам 2-ри път -  да ми препоръчате някой програма бях чел някъде, че чрез приемането на креатин монохидрат креатиновите депа в тренираните мускули могат да бъдат презаредени, и така да повишите интензивността на своите тренировки и да изисквате много повече от мускулите си.

20.06.11
10:11

На такива малоумници трябва да забранят да взимат добавки въобще.Тренирал от 2 месеца и пие креатин,после ще пуска теми и ще пита защо не може да качва и програмите не му действат...Направо банвайте такива идиоти,не само да пълнят сайта с безполезни теми.

10

20.06.11
14:49

казано от Deuce на 20.06.11, 10:11:

На такива малоумници трябва да забранят да взимат добавки въобще.Тренирал от 2 месеца и пие креатин,после ще пуска теми и ще пита защо не може да качва и програмите не му действат...Направо банвайте такива идиоти,не само да пълнят сайта с безполезни теми.

Казваш го сякаш зоби, хаха. Както виждаш за 2 месеца има сравнително добър напредък, кво му пречи креатина ? “ше си изхаби куршумите” - друг път..
по темата:
Почни 5х5, едни 2 месеца по нея ше ти се отразят екстра. Само внимавай с килата на тягата, че при тоя стаж едва ли знаеш дори техниката :) успех.

Мнението беше редактирано от 100il на 20.06.11 14:49.

20.06.11
15:55

Че ще ги изхаби е ясно, но нека да взима, никой не му пречи. Не че ще има ефект де.

20.06.11
19:04

казано от Dique на 20.06.11, 14:49:

казано от Deuce на 20.06.11, 10:11:

Казваш го сякаш зоби, хаха. Както виждаш за 2 месеца има сравнително добър напредък, кво му пречи креатина ? “ше си изхаби куршумите” - друг път..

Според теб какво са тези 6 кг,които е качил.Да не са мускул?2 месеца тренировки е пълна нула,сигурен съм,че пичът дори не знае основни неща за спорта,камо ли пък за добавките.А това за куршумите-от собствен опит ли го казваш?Защото аз знам как съм усещал креатин при 5-6 месеца стаж и как при стаж ок.2 години и нещо-Разликата е огромна!Мога да пиша и още,но няма смисъл да се хабя,всяка втора тема е такава,а и честно казано ми е на дедовия какво ще прави авторът.Начинът на мислене на такива хора е един и същ-търсят прякия път до целта...А това,че днес взима креатин не означава,че след година няма да почне да зоби метан.И пак ще си изглежда като преди-всяка зала е пълна с такива хора.Единствения начин да прогресира е като започне всичко отначало с много акъл и нарастващи от четене знания.Дали ще го направи си е негов избор.
Peace.

20.06.11
19:38

Ок, а нещо протеин или нещо аминота, витамини няма проблем да взимам нали ?!

И ако може да дадете някоя програма, ако може ?!
А иначе спрях креатина от 1 месец почти.. вече съм 62 кг. но някак с креатина изглеждах по-голям :D  
тва е от водата доколкото знам..  и нещо преди 2 тренировки ходих с някакви измислени упражнения към 5-6 за бицепс :D
и аз се чуда защо, но някак сега ми изглеждат още по-малки ръцете .. след употребата на “креатина”..

Мнението беше редактирано от tonique на 20.06.11 19:43.

20.06.11
19:50

Приятел,ти какво очакваш.На твое място бих постъпил така:
Отделям 2-3 седмици за научаване на основните упражнения само с лоста.
После започвам някаква програма за цялото тяло с добра техника и малки килограми.След 1 месец започвам да увеличавам тежестите с 2.5 кг на всяко упражнение в седмицата/2 пъти седмично.И така докато мога,без да развалям техниката.После караш още по същата програм до 5-6 месеца.После почни 5х5.Храната-чети в сайта и постепенно я оправяй.Купи си един протеин(матрица най-добре,за да е по-универсален) и едни мултивитамини.Междувременно чети много и не си давай парите за добавки,а за качествена храна.Като натрупаш 1.5 години стаж,може да си вземеш един креатин евентуално.
Поздрави
п.п.Прегледай темата за програмата на Джо Уидър-за начинаещи е добре,даже може да изкараш целия курс ;)

Приятелю, ти май не разбираш какво ти се казва... или?
Приемането на хранителни добавки в твоя случай НЕ определя резултатите, които ще постигнеш (след много време ще научиш кога и как действат те). В момента най-доброто и най-ефективното, което можеш да направиш, е да изградиш един правилен подходящ хранителен режим, да се научиш да тренираш правилно (като количество и естество на натоварването, техника на изпълнение) и да си почиваш правилно. ОК, вземи си витамини... останалото, обаче, не ти е необходимо (поне в момента и още доста време) и ще представлява излишен разход на средства. Ти си знаеш - нито протеинът, нито аминокиселините ще ти навредят при правилна употреба, но... търсиш съвет все пак. Този, който получаваш, не ти харесва или не ти се иска да е най-подходящия, нали? Е, съжалявам, но това е най-доброто, което можеш да направиш.

Колкото до програма - хайде първо огледай програмите на сайта, включително тези за начинаещи (тъй като ти на практика си такъв).

TN

20.06.11
20:31

Казаха ти го,креатина не е няква магия дето ти помпи мускулите,той е за сила и така трябва да се възприема! И само си гориш козовете като слагаш тоя креатин,а сигурно буташ по 30 от лег.

20.06.11
21:40

Дам тогава ще почна с програмата  - Тримесечен курс на Joe Weider за начинаещи
До преди малко четох за креатина при младите бодибилдъри или по-точно спортисти.

Моля без нападки :D и още няколко сайта пишеше, че дава само плюсове..
А попринцип напр. ако си го пия 2 месеца -1 месец почивка и продължавам да го пия така напр. 1 година - ще имам ли някакви проблеми с развитието след спирането както каза  -Deuce-

Джери Брейнъм

Двадесет 16-годишни футболиста от Спокейн, Вашингтон, били разделени на две основни групи. Едната група приемала големи количества протеини и въглехидрати и като добавка ежедневно приемали по 10 г креатин. Другата група се хранела както пожелае, но отново като добавка пиела 10 креатин. Две подгрупи, една от които била на високопротеинова високовъглехидратна диета, а другата ядяла каквото поиска, изобщо не пиели креатин.

Всички групи следвали следната тренировъчна програма - два дни тренировка и един ден почивка.
След 26 седмици тийнейджърите на креатин, които ядели много протеини и много въглехидрати, отчели 20% подобрение по различни показатели на физическото представяне, включително бързина, сила и пъргавост. Те също така имали повече мускулна маса и по-малко мазнини. Никой не отчел признаци на странични ефекти от креатина. Това изследване показва, че употребата на креатин, съчетана с правилно хранене, предлага на тийнейджърите значителни преимущества, свързани със спортното представяне и състава на тялото без странични ефекти.

20.06.11
21:49

Тия статии си ги чел точно или в блога на фитнес1 или в силата и други сайтове,продаващи хран.добавки.Какво очакваш да напишат-не взимайте креатин докато не навършите 18 ли?!Хората са си търговци,нормално е да си лансират продуктите и да печелят от такива лапетии като теб.За 20 лв не се става здравеняк,брат,ако беше така досега всеки нормален човек щеше да е звяр!Смисълът на спорта е много по-различен.
п.п.Обзалагам се,че креатина,който си взимал е тоя половинкилограмовия на сайтек,нали?Как ни промиха мозъците не е истина просто...

04.07.11
16:53

Днес пробвах тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa
защото гледам на Джо Уидър-за начинаещи, няма май толкова употребяващи я :D

Не усетих чак толкова голямо напомпване както при предишната (двуразово) май се казваше ..
или това е частта от програмата (за начинаещи) да не се претоварваме или ?!.
мисля да разгледам из интернет ако има някоя двуразова към 4 пъти в седмицата ще има ли ефект ?!

04.07.11
17:28

Хахахахаха петразово се казва.Пиши горе в търсачката “кръгова програма” и карай половин година по нея :)

04.07.11
21:17

са ше провера в търсачката. А иначе лошо ли е | ако нямам мускулна треска | нямам сигурно повече от 2 месеца, а тренирам от 3 месеца сериозно. преди години не го бройме на 15 години съм.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1