29.05.05
17:12
Пичове, дайте съвет. Искам да сваля мускулна маса от краката си. Кажете някакви упражнения или принципи, които да следвам. Само не казвайте “не тренирай за крака и те сами ще спаднат”, защото тази маса която имам е от тренировките ми по футбол като малък и си седи колкото и да НЕ тренирам за крака.
Искаш да свалиш мускулно маса от краката ли ?За кво да сваляш бе.Те хората са чудат как да качат ти обратно.Няма нищо лошо да си я имаш.иначе до колкото знам ако претренираш може да сваляш маса.
Щом искаш да сваляш прави клекове 2 пъти в седмицата по около 2 часа и ше свалиш :D
29.05.05
22:57
ако правиш тежки тренировки за крака 2 пъти седмично,а ядеш колкото можеш по-малко ще почнат да намаляват от претренирване и от “глад”-трябва да си набавят хранителни вещества и като не им ги даваш те започват да ги търсят в мазнините,ако нямаш мазнини започват да разгражда мускулната маса.
Да, обаче преди да почнеш да сваляш маса от краката, ще влезеш в болница за сърденчно-съдови и стомашно-чревни проблеми.
Ако искаш да ти се изтънят краката прави повече кардио, но добро кардио, не го докарвай на сприонтове, много бавно много продължително . Проблем ще е обаче как да свалиш от крака повече отколкото от тяло... Нямам много идея.
Но предполагам, че освен мускулна маса имаш и доста висок процент мазнини, ако подходиш сериозно с добра диета и тренировки, ще можеш буквално да си изтъниш краката без да си скапваш тялото.
Можеш да прочетеш повече за диетите и типовете тренировки за да успееш да си простоиш режим и т.н.
Успех!
п.п. И пак ти казвам, недей с претрениране, опасно е.
Мазнините в тялото ми са 5-6%... не е много. Просто имам много силни крака с много мускул по тях. А на спорта с който се занимавам сега изобщо не му трябват крака, а те само ми тежат. Иначе благодаря за съветите. Ако ви хрумне още нещо - свиркайте.
[quote author=“rvakrilov”]Мазнините в тялото ми са 5-6%... не е много. Просто имам много силни крака с много мускул по тях. А на спорта с който се занимавам сега изобщо не му трябват крака, а те само ми тежат. Иначе благодаря за съветите. Ако ви хрумне още нещо - свиркайте.
Какво тренираш?
Защото аз откакто започнах един спорт скарата яко ми спаднаха... НАправо са хилави. Така че не се тревожи, ще си спаднат и естествено, ако и им помогнеш ще си тип-топ. Само не мисли за злобно сваляне на маса, защото това ще ти навреди много
Поздрави от мен
30.05.05
23:58
аз предлагам да дадеш приоритет на останалите мускулни групи и накрая те да догонят краката ти по пропорции и хармония. :wink:
Колко си прав ако знаеш...... :D
Ето как седят нещата при мен: тренирам спортно катерене, при което голямата мускулна маса пречи и ОСОБЕНО ако е в краката, защото те почти не се ползват или по-точно натоварването при тях е не по-голямо от разходка в парка (а често и по-малко). Дори в горната част на тялото не е добре да се гони голям обем на мускула, а по скоро качества като макс. сила и силова (анаеробна) издържливост, с други думи за мен е важно т.нар. strenght-to-weight ratio. Ето пример: тежа 63кг, виск съм 172 и на скрипец за гръб мога да тренирам с около 90-100кг, макар да не съм правил тренировки във фитнес от години. Ръката ми е 32-33см а скотовото спокойно мога да го правя с 40кг. Ето защо не искам обем! Като малък обаче тренирах всякакви спортове със топка, което направи краката ми бая ячки, което сега само ми пречи. Трябва ми сила! А като махна излишни 2-3 кг от краката формата ми за моя спорт драстично ще скочи. Е тва е мойта мъка...
[quote author=“rvakrilov”]Ето как седят нещата при мен: тренирам спортно катерене, при което голямата мускулна маса пречи и ОСОБЕНО ако е в краката, защото те почти не се ползват или по-точно натоварването при тях е не по-голямо от разходка в парка (а често и по-малко). Дори в горната част на тялото не е добре да се гони голям обем на мускула, а по скоро качества като макс. сила и силова (анаеробна) издържливост, с други думи за мен е важно т.нар. strenght-to-weight ratio. Ето пример: тежа 63кг, виск съм 172 и на скрипец за гръб мога да тренирам с около 90-100кг, макар да не съм правил тренировки във фитнес от години. Ръката ми е 32-33см а скотовото спокойно мога да го правя с 40кг. Ето защо не искам обем! Като малък обаче тренирах всякакви спортове със топка, което направи краката ми бая ячки, което сега само ми пречи. Трябва ми сила! А като махна излишни 2-3 кг от краката формата ми за моя спорт драстично ще скочи. Е тва е мойта мъка...
Хм... с това спортно катерене и ти уби коча с лопатата! :D Браво, много готин спорт.
И си прав за масата... пък и щом си 63кг, висуално ме съмнява да ти са ти обемни краката... но тегло може да имат определено.
Но големия проблеми при теб струва ми се е, че не може туко така да свалиш от някъде, без да се скапеш цялостно. Примерно идеята за претренирането е апсурдна.
Единствения ти шанс е с тренировки , съчетани, нещо средно между сила и релеф, мисля, че генетиката ти ще ти позволява. Примерно работи за сила на горна част от тялото и прави и кардио с краката. По-дълги кросове с умерено темпо, клонящо към супер бавно и умерено бързи крачки. Идеята ми е, че ако правиш мощно маратонско бягане, ще ти спадне много яко силата барабар с масата/имам в предвид и горната част на тялото/, което е още по-неприятно според мен.
Прецени и успех от мен.
Това с претренирането знам, че е глупаво, не съм си и помислял за нещо такова. :roll:
Проблемът е, че кардиото при мен е нож с две остриета. Действа ми перфектно за възстановяване между тренировките (успявам да възстановя от 2 до 3 пъти по-бързо с кардио в почивните дни, отколкото без), действа ми много добре и на обема (обема физическо натоварване), както и помага на издържливостта. Дойде ли момента за максимална сила обаче нещата не си пасват много-много. От личен опит разбрах, а и по книгите го пише, че кардио повече от 25-30 мин действа много зле на катеренето, защото се губи експлозивност (естествено, за сметка на издържливостта). И така аз съм пред дилемата дали да бягам 20-25мин, което няма да ми помогне да сваля кила (поне ще е много по-трудно) или да си правя качествено кардио, с риск обаче да стопя и без това оскъдната си мускулатура на горната част и да загубя максимална сила. Аз и за това пуснах тази тема тук - за да видя дали няма някакъв друг начин освен добре изпитаното кардио. Та така...
Мерси и поздрави
Не ги цепи така вариантите. :)
Прави 25 минути кардио и си направи една свястна диета. Чисто и просто разделно хранене му е майката. :idea:
31.05.05
17:53
rvakrilov,
има отговор на твоят въпрос,но тренировъчната програма ще трябва да ти я направи някой,който е в час с конкретните ти физически данни и възможности и е достатъчно компетентен в тази сфера.Каква например е била силовата тренировка на Христо Марков???Да е лек на кг и в същото време да има взривността необходима за тройният скок :wink:/знам от запознати,че е правил клекове с доста кг/ Във всеки случай не е решение на проблема едно гладуване,продължително кардио и загуба на сила и маса :lol:
31.05.05
23:29
е незнам какво исакте ама това кардио мога да кажа че само ще направи краката му по яки!!!! и то много по яки .... още по големи абе човека ви казва че е тренирал футбол е футбола е близък до кардиото и краката са му големи ! нали ? а ако бяга при бягане се сваля много бързо и същевремноо краката пак заякват и стават обемни ако се приемат нужните количества протеин!!! това мога да го кажа тъй като има стадион до нас аз бягам почти всеки ден и сички пичове дето бягат така имат прасец двоен на ръката им + бедра на културисти а нагоре куцат яко ... абе прай си сметката няма такова животно сваляне на мускулна маса от 1 група само ;)