09.06.11
10:14
Варианта 8-16 ми изглежда по-приемлив. Но все пак ще поизчакам. Що се отнася до зоната - не бих казала, че е кой знае колко по-различен от режима, към който се стремя да съм в момента. Единствената разлика е, че изключвам ориза и картофите, както и жълтъците и променям количествата и съотношенията. А смятането не е чак толкова трудно. Явно съм налучкала правилните дози на протеина и без да чета книгата, защото излизат г/д същите. Добавям и малко повече мазнини. Ще започна да описвам вида на храната (без количествата), защото на някой може да му е интересно какво представлява. А и нищо не пречи да го опитам и да видя как ще действа. Може пък да не е моят режим, но може и да се окаже, че с него ми е добре.
А пък тренировките - за сега уж се чувствам добре. Склонна съм разбира се да добавя или премахна някое упражнение и доста често се случва да променям по нещичко в последния момент :)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 09.06.11 10:15.
Може би съм пропуснала да прочета някъде из предните страници, но всъщтност какво налага промяната на хранителният ти режим ?
казано от diva 97 на 08.06.11, 19:08:
...
Принципно ми се струва че каквото и да обясня ти имаш друга теория...
Не се заяждам, Дива. Наистина ме заинтригува с това за ограничаването на двигателната активност. И да, имам си теория, но не съм непогрешим и държа да знам доводите и опита на инакомислещите.
...пречистване означава изчистване на токсините и шлаките от тялото, промиване на лимфата и т.н. чрез плодове и сокове.
Моите доводи против:
- Лични наблюдения:
Имам няколко колеги и колежки (2-ма от тях тренират активно), които периодично изкарват хранене само на плодове.
Наблюдавам следното:
1. При трениращите:
Видимо намаляване на мускулната маса, спад на жизнеността и енергията, никаква промяна по отношение на изчистване (в смисъл на орелефяване). Обикновено силата и издръжливостта падат значително и им е необходим минимум месец след спиране на плодоядството за възвръщане на старите нива.
2. При нетрениращите:
Общо отслабване и отъняване, запазвайки мекотата, ако мога така да се изразя. Резултатите се задържат около месец, след което постепенно старите форми се завръщат, особено в средната секция.
Размисли: Нямам никаква представа защо го правят, макар да получават един и същ незадоволителен резултат всеки път. Вероятно общото отъняване, грешно приемано като изгаряне на мазнини, се приема като безспорен довод “ЗА”.
- Прочетено:
Хранене само и единствено с плодове (фруктоза) има опасност да доведе до инсулинова резистентност, за хора с по-силна реакция на въглехидрати (рязко вдигане на инсулина, последвано от силен спад, водещ чувство на глад). Тук по-скоро ми се струва приложим нисковъглехидратен режим на хранене за регулиране инсулиновата чувствителност. Липсата на градивен материал (протеин), никога не е добра идея. Освен това, нискомазнинното хранене има доста минуси от гледна точка на хормоналния баланс, както при жените, така и при мъжете.
Когато чистиш токсини и шлаки не е желателно да тренираш , защото дори и при тренировки се освобождават токсини,отпадни продукти на метаболизма, разни хормони и се натоварва нервната система, която измества пречистването в посока възстановяване на тялото от тренировката и става половинчата работа.
Винаги съм бил на мнение, че високите нива на натоварване стимулират обмяната на веществата и изхвърляне на отпадните продукти. Това с ограничаване на натоварването ми звучи някак неестествено... Как ще стимулираш изхвърляне на отпадни продукти, ако двигателя не е на пълни обороти? Убеждението ми е, че тялото ТРЯБВА да е добре натоварено, за да се чувства нормално.
Пък и като тренираш ти трябва храна все пак, която е ограничена при детоксикация. И все пак говорим за малък период от време в който нищо няма да ти стане без тренировки и с по-малко чиста храна
Ако под малък период от време имаш предвид не повече от 24 часа, не виждам проблем да се тренира активно. Получава се нещо като Warrior Diet, доказано работещ режим.
Нямам опит с гладувания. Чел съм за ефекта на “ловеца” при гладуване, ако си спомням правилно - при неколкодневен глад, настъпва краткотраен период с чувство на рязко подобрение на състоянието (ясно зрение, подобрен слух, чувство за сила и лекота), което изследователите свързват с идеята да се мобилизираш и да успееш най-сетне да уловиш някоя антилопа и да се нахраниш, преди да рухнеш от изтощение.
Моята идея за детоксикация е по-скоро свързана с палео режим - месо, яйца, риба, зеленчуци, ядки и плодове във възможно най-чист вид, без млечни и зърнени, бобови и т.н. Правил съм го в продължание малко повече от месец и бях много доволен от резултатите по отношение на сила, издръжливост и визия. За съжаление, твърде много обичам млечни, за да го практикувам целогодишно.
Въпрос, малко встрани от темата:
Прави ли ви впечатление, че основно жените са привлечени от идеята за “детоксикация” и “изгаряне” на мазнини с глад? Откъде това залитане към всяка статия, обещаваща бързи резултати на чайчета и четвърт ябълка на ден? Къде е логиката да се подложиш на нещо толкова психически натоварващо, неефективно и в болшинството случаи обречено на провал начинание, само и само да не си размърдаш д-то? Какъв е тоя криворазбран идеал, издигащ слабото и непригодното в модел за подражание? Това наложено от медиите ли е или има по-различно обяснение?
казано от Vic на 09.06.11, 10:50:
.
Прави ли ви впечатление, че основно жените са привлечени от идеята за “детоксикация” и “изгаряне” на мазнини с глад? Откъде това залитане към всяка статия, обещаваща бързи резултати на чайчета и четвърт ябълка на ден? Къде е логиката да се подложиш на нещо толкова психически натоварващо, неефективно и в болшинството случаи обречено на провал начинание, само и само да не си размърдаш д-то? Какъв е тоя криворазбран идеал, издигащ слабото и непригодното в модел за подражание? Това наложено от медиите ли е или има по-различно обяснение?
Много интересни въпроси, които може би е добре да се публикуват в отделна тема :) И аз си ги задавам отдавна и ми е интересно да разбера мнението на потребителите в този форум.
09.06.11
11:11
@ ralista: не - не съм писала причини. Прочетох книгата и ми допадна като расъждения, а и като режим. Идеята за намаляване на въглехидратите ми хареса най-много. Описано е действието на В,М и П с достатъчна яснота. Друг плюс - можеш да си позволяваш дори сладки, просто заместваш в блоковете количествата. Малко по стриктен е откъм часове, но не е фатално, ако изпуснеш определено хранене. Направих проучване на резултатите, които цитира авторът, когато е приложил режима при плувци. Първо, че постиженията им скачат доста внушително, второ - действително заемат челни места на Олимпиадата през въпросната година.
Вик, явно имаме различни разбирания под думата “детоксикация” - може и да бъркам, но това, което описваш, ми се струва, че е пречистване за отслабване. Това, което аз визирах в първия си пост преди да стане такъв спор (че чак се и пренесе в отделна тема :D ) беше вътрешно пречистване от Е-та, храни и т.н. Никога не бих започнала да гладувам, за да отслабна!! Нека да има разграничение. И в крайна сметка се отказах. :)
Отслабването става с правилен подбор на храна, съчетана с тренировки.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 09.06.11 11:12.
казано от Vic на 09.06.11, 10:50:
...
Принципно ми се струва че каквото и да обясня ти имаш друга теория...Не се заяждам, Дива. Наистина ме заинтригува с това за ограничаването на двигателната активност. И да, имам си теория, но не съм непогрешим и държа да знам доводите и опита на инакомислещите.
...пречистване означава изчистване на токсините и шлаките от тялото, промиване на лимфата и т.н. чрез плодове и сокове.
Моите доводи против:
- Лични наблюдения:
Имам няколко колеги и колежки (2-ма от тях тренират активно), които периодично изкарват хранене само на плодове.Наблюдавам следното:
1. При трениращите:
Видимо намаляване на мускулната маса, спад на жизнеността и енергията, никаква промяна по отношение на изчистване (в смисъл на орелефяване). Обикновено силата и издръжливостта падат значително и им е необходим минимум месец след спиране на плодоядството за възвръщане на старите нива.2. При нетрениращите:
Общо отслабване и отъняване, запазвайки мекотата, ако мога така да се изразя. Резултатите се задържат около месец, след което постепенно старите форми се завръщат, особено в средната секция.Размисли: Нямам никаква представа защо го правят, макар да получават един и същ незадоволителен резултат всеки път. Вероятно общото отъняване, грешно приемано като изгаряне на мазнини, се приема като безспорен довод “ЗА”.
- Прочетено:
Хранене само и единствено с плодове (фруктоза) има опасност да доведе до инсулинова резистентност, за хора с по-силна реакция на въглехидрати (рязко вдигане на инсулина, последвано от силен спад, водещ чувство на глад). Тук по-скоро ми се струва приложим нисковъглехидратен режим на хранене за регулиране инсулиновата чувствителност. Липсата на градивен материал (протеин), никога не е добра идея. Освен това, нискомазнинното хранене има доста минуси от гледна точка на хормоналния баланс, както при жените, така и при мъжете.казано от diva 97 на 08.06.11, 19:08:
Когато чистиш токсини и шлаки не е желателно да тренираш , защото дори и при тренировки се освобождават токсини,отпадни продукти на метаболизма, разни хормони и се натоварва нервната система, която измества пречистването в посока възстановяване на тялото от тренировката и става половинчата работа.
Винаги съм бил на мнение, че високите нива на натоварване стимулират обмяната на веществата и изхвърляне на отпадните продукти. Това с ограничаване на натоварването ми звучи някак неестествено... Как ще стимулираш изхвърляне на отпадни продукти, ако двигателя не е на пълни обороти? Убеждението ми е, че тялото ТРЯБВА да е добре натоварено, за да се чувства нормално.
Пък и като тренираш ти трябва храна все пак, която е ограничена при детоксикация. И все пак говорим за малък период от време в който нищо няма да ти стане без тренировки и с по-малко чиста храна
Ако под малък период от време имаш предвид не повече от 24 часа, не виждам проблем да се тренира активно. Получава се нещо като Warrior Diet, доказано работещ режим.
Нямам опит с гладувания. Чел съм за ефекта на “ловеца” при гладуване, ако си спомням правилно - при неколкодневен глад, настъпва краткотраен период с чувство на рязко подобрение на състоянието (ясно зрение, подобрен слух, чувство за сила и лекота), което изследователите свързват с идеята да се мобилизираш и да успееш най-сетне да уловиш някоя антилопа и да се нахраниш, преди да рухнеш от изтощение.
Моята идея за детоксикация е по-скоро свързана с палео режим - месо, яйца, риба, зеленчуци, ядки и плодове във възможно най-чист вид, без млечни и зърнени, бобови и т.н. Правил съм го в продължание малко повече от месец и бях много доволен от резултатите по отношение на сила, издръжливост и визия. За съжаление, твърде много обичам млечни, за да го практикувам целогодишно.
казаното до дотук е точно това което описах в пост № 826 от предната страница. Аз не подкрепям плодови гладувания, както и Дюкани и подобни моно-режими, защото мисля че са крайни и вредни. Цикличното хранеене е прекрасно, особено за лятото и аз го практикувам с удоволствие всяка година,както и в момента, но ... и то не е за всеки
казано от Limka на 09.06.11, 09:27:
П.П. зоната е добър режим, според мен, обаче, доста рестриктивен от към калории. Също така не те насочва към яденето на качествена храна. Също така тия сметки много стимулират прекомерно контролиране, което пък те откъсва от нуждите на тялото.
заради това се отказах!
казано от Limka на 09.06.11, 09:27:
....
Сега...за тия сплитове...не те разбирам. ти имаш мнг силова издържливост - доказват го добрите ти резултати на комплексите. Умееш да си нагаждаш дишането към натоварването. Със сплит ще тренираш общо взето това отново (поне като ти гледам повторенията и килата на тренировките). Според мен да поработиш за сила и техника на базови и не толкова базови движения...И малко експлозивност, може би? Те тези неща никак не изключват другите ти, по-суетни, цели :)
...
Ей, Лимче :)
Това може ли да го напишеш още няколко пъти?
Напълно съм съгласна, Illusion, че трябва да поработиш за сила.
10.06.11
09:22
09062011
ДЕН 1
Началото на Зоната...
05:10 - кафе
06:50 - 07:50 - ТРЕНИРОВКА
08:40 - овесена питка: 6 белтъка, 1 к.ч. овес.ядки или 3 препълнени с.л.; 1 с.л. лен.семе, зехтин и канела
13:40 - 100-120 гр пилешко филе, салата домати и краставици (ок. 600 г) със зехтин
18:20 - 4 белтъка; 1 филия с масло
21:00 - и тука тотално се изложих. Имах излизане с приятели и стана тя каквато стана. Винце, фъстъчки, печено-варени картофки.. и нещо дето не бях яла от сигурно 3 години - 15тина пържени рибки цаца.
H2O - 2,5 l + разни чайчета
Добавки: Мултивитамини
Впечатления от режима: да видимммм - премахнах самотния жълтък дето се мъдреше сутринта. Добавих и зехтин и питката стана доста вкусна - някак по мекичка. До обяд изядох само 2 шок. бонбона и то не защото ми се ядяха (странно как така), а защото бяха последните в кутията и исках да я изхвърля, че ми се пречкаше. Обяда - ами според режима реших въглените да са под формата на домати и краставици. Да, обаче пише 1 голям, че бил 1 блок, т.е. с 9 гр В, взех два големи и то стана повече от половин килограм салатата. Чудех се как ще я изям, но се справих. Към 17:00 вече приритвах от глад, но нямах нищо подръка и изчаках да се прибера.
Наистина идва малко натоварващо да се смята постоянно кое колко е, но предполагам, че ще ми трябват няколко дни да му свикна и ще приготвям дозите по навик. Тоя овес пише, че ставал, но не бил точно от добрите въглехидрати, но аз си свикнах с него и затова ще си ям питката.
Толкова за сега.
казано от Absolut Illusion на 10.06.11, 09:22:
...
Началото на Зоната...
...
Хайде да прегрешиш малко и да не изхвърляш жълтъците, става ли? Не за друго, ами губиш ценни витамини и мазнини така... Няколко жълтъка няма да ти разбият схемата.
10.06.11
09:32
Стана зоната на здрача направо :D :D
Странното е, че г-н Сиърс отрича жълтъците, но не се обосновава защо. А аз толкова да ги обичам. Мога да си ги включа към следобедното ядене или да си правя любимия омлет вечер - така хем белтъци ще има, хем мазнини.
отрича ги защото не се отразяват добре на онези хормони които трябва да са в норма нуклео... какви бяха
10.06.11
14:02
Аз накрая като се откажа от нея...........
Стели, отказа ли се от Зоната?
Мнението беше редактирано от T-X на 13.06.11 22:28.
13.06.11
22:34
Зоната отиде по дяволите. Хареса ми режима, но ще го оставя за есента и зимата. Просто сега не му е времето.
А и съм в ПМС и кошмара е пълен! Затова се самонаказвам тука с разни бърпита! :D
15.06.11
10:22
Нали съм пристрастена към сладкото вчера си спретнах един скромен десерт. Дори не знаех какво ще се получи, защото слагах каквото имах подръка, а то беше следното: накиснах овесени ядки в 1 чаша кафе да поомекнат малко. Смесих ги с 3 белтъка, какао, малко масло и малко кафява захар Muscovado и всичко това го метнах във фурната да се позапече. Държа да отбележа, че стана превъзходно! Малко въглехидратна бомба, но със сигурност е за предпочитане пред бисквитите и вафлите от магазина.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 17.06.11 11:13.
20.06.11
20:19
Интересен прогрес на Death by Burpees:
16112010 - 8 минути + 7 повторения
19062011 - 13 минути + 10 повторения (след друг комплекс)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 20.06.11 20:19.
21.06.11
14:47
казано от Delfin Dimitrov на 21.06.11, 13:56:
...
За сладкото да кажа мисли, как опропастяваш една седмица труд в залата, басейна или бягането с едно ядене на тортички...
Срам ме хвана като прочетох това. Но ми мина бързо. (grin) Взех обаче важно и съдбоносно решение - изядена бисквитка или вафличка - 20 бърпита. до тук за днес се падат 140. ще го почна от утре Може пък да ми мине желанието накрая (или да заобичам бърпитата). Имам обаче един въпрос - интересувал ли се е някой колко калории горят примерно 10 бройки? Питам чисто информативно :)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 21.06.11 14:49.
21.06.11
14:52
Добре, че ще лекуваш глада за сладко с бърпита. А не някое друго нещо, като примерно по 20 бърпита всеки път като ти се приспи... Пък знам ли, там, където си чела, че гладът за сладко не е сигнал за нещо нередно в храненето ни, а е лошо нещо в 100% от случаите, може да си прочела и, че сънят е лошо нещо.
Хората сме създадени с голяма доза ирония - вместо да се слушаме от какво имаме нужда ние гледаме как да се унищожим по-бързо :)
21.06.11
14:58
То при мен не е точно глад, а по-скоро мисъл, че съм гладна за сладко, а действително не е така. Дори се хващам на няколко пъти, че купувам по навик, а не водена от пристъпи за гореспоменатите. Може и в храната да ми е грешката както казваш - нещо, което силно ме съмнява.
А за самоунищожението не си прав :) Поне що се отнася до мен
21.06.11
15:19
М-да. Важно е да правим разлика между глад и апетит. :)
А според Интернет правенето на 1мин. бърпита гори 10 калории за човек около 75кг. Вече променливи като активно и пасивно тегло, интензивност и т.н. променят нещата.
10 калории за 1 минута бърпети ми се струва малко :D като знам за какво става на въпрос
21.06.11
15:41
Гледали ли сте последното (засега) продължение на Индиана Джоунс? Там лошата героиня искаше да знае всичко. Е, научи го, но какво й струваше това?
Блажени са тези, които не знаят и не искат да знаят всичко. Ако кача най-яката мацка до мен в най-яката кола и поемем към най-якия плаж следвайки залеза точно последното, което ще ме интересува е колко грама гориво ми гори колата на минута, колко струва километър от магистралата, за колко време е била построена, колко мили в час са километрите в час, с които се движа и т.н.
Вместо да се наслаждавате на тренирането и на храната, вие се задълбавате в сметки. Които няма как да се проверят колко са верни, нито има за какво реално да послужат.
21.06.11
15:57
Ехххх, аз попитах от чисто любопитство, а не защото имам намерение да правя бърпита до припадък :D Научих се да не се тормозя заради прегрешенията си и стана чудо - резултатите започнаха да се появяват. По-горното ми решение беше спонтанно (вдъхновено от наказанията в кросфитърския раздел) и къде на шега, къде наистина. Започна и да ми харесва да си правя бърпита ей така - за кеф ;)
А да, и ако трябва да продължа в същия ред на мисли - как ще разбереш коя е най-яката кола и най-яката мацка, т.е. според чии критерии? Въобще нещата са много индивидуални. И ако на мен ми прави кеф да ям сладко и последвалите тренировки също ми доставят удоволствие, значи това е моя критерии за наслада ;)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 21.06.11 16:04.
а да наливаш от пусто в празно...как ти звучи...
аз така правих едно време...викам си...е сега ще се насвиня...а утре тялото ще плаща цената=ще се прекърша от трениране и няма да ям нищо цял ден...е такива криви сметчици си правих...които все не излизаха...
опитах доста неща...хранене, трениране, възстановяване, жени, коли, наркотици...и след 13-14 години спортуване, гооооре долу поналучквам вече нещата...и то с помощта на Юли, Ефо, Вик, Лимка и още няколко човека...
за цикличното можеш да се консултираш с Марин(Freelancer)...той ще ти помогне много...вервай ми!!!
Не можеш да искаш да тренираш супер интензивно и да гониш резултати с 3 ябълки на ден...ще грохнеш...
Няма как да си релефна и силна с овесени ядки, сладолед, кроасан...и т.н.
Спри да се луташ непрестанно...съсредоточи се върху някакъв хранителен и спортен режим...спазвай го 2 месеца стриктно, слушай тялото си и тогава променяй хранене, трениране, пиене, спане и др.
На някой хора им е кеф да пият една чаша с вода и два стръка мента на ден...изглеждат като Мис и мистър Освиенцим, ама са доволни...
21.06.11
16:56
При цялото ми уважение, но с някой неща не мога да се съглася с теб!!
Първо, не се е случвало да се освиня и после да се претрепя от тренировки. Имаше период, в който наистина имаше драми, които всички чели дневника ми помнят, но и те отминаха.
Цикличното може и да ми хареса, но не му е сега времето.
Далеч не мисля и че се лутам. Имам си изграден режим - и хранителен, и тренировъчен. Отделен е въпросът, че на някой не му харесва билдерския метод - е, да, но на мен ми допада и за момента ме устройва. Хранителния режим си е един и същ. Изкушенията се вместват между него, но НЕ го заместват.
И да попитам – кога си чел в дневника ден, изкаран на ябълки и глад??
Бе може и да нямаш, има ли значение...
Доволна ли си от режима си на трениране и хранене...в смисъл...имаш ли някаква цел...какво значи да си “във форма”...
Поста на Юли е уникален!
21.06.11
22:54
Преиначаваш ми думите и ги тълкуваш по свой си начин. “може и да нямам” - има значение разбира се дали имам или не, защото за да кажеш нещо значи си го прочел/ видял/ чул някъде, а ти не си. Защото от поста ти излиза, че “ми тя я кара на сокчета и вода и иска да слабее”, а това изобщо не е вярно!
И отново ми приписваш думи, които не съм употребявала. Не съм казвала никога, че съм “във форма”. Казах, че се чувствам добре и удовлетворена от режима си.
Няма нужда от такава остра реакция, Стели...които пише тук на тази тема иска само да помогне. И щом се е зародила тая дискусия значи има за какво. Ако не искаш съвети, така кажи...
Ще може ли само едно определение за: “Да си удовлетворен от режима си и тренировките?”
22.06.11
08:42
Хехехе, Валери, не моята реакция е остра. Разбирам че плевенската група се подкрепяте, но не ми се навлиза в излишни спорове. Whatever…...
По въпроса, който задаваш - ти когато тренираш силово и правиш кросфит комплекси как се чувстваш? Предполагам това ти харесва и за дадения момент те удовлетворява. Не можеш да се опитваш да вкараш всички трениращи в твоите представи за това кое как е. Но един ден ще го осъзнаеш - това че хората сме различни (I hope so). ОК - съгласна съм, че форума е взаимопомощ и никога не съм отказвала такава, когато някой го е направил, но да твърдим за някой нещо, което не сме видели или прочели е меко казано грубо и в една или друга степен показва до колко дадения човек чете дневника.
Edit: поредна поправка - спора и аз не разбрах защо се зароди. Просто исках да знам едно бърпи колко калории гори - ЧИСТО ИНФОРМАТИВНО (стана ми интересно просто), а НЕ с цел отслабване!! ;)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 22.06.11 08:52.
не искам да подхранвам спора излишно, но и аз не съм съгласна с някои мнения тук.
1. не разбирам защо се опитвате да я накарате да се чувства виновна, че яде сладко. нещо от типа “толкова тренираш, а с една вафла разрушаваш всичко”. то пък ако един трениращ и спазващ режим човек не може да си позволи 5 сладоледа през лятото, то тогава към какво се стремим - да се изтезаваме душевно ли? има толкова изкушения навсякъде, че ако искаш да се откажеш от тях то трябва да станеш отшелник.
2. няма нищо лошо човек да променя храната и тренировките, да експериментира иначе как ще открие кое работи при него и кое не.
3. абсолют винаги се е съобразявала със съветите, които и давате. просто кажете какво мислите и тя ще си вземе решение. то затова е този дневник за въпроси и мнения. а не за да нападате и да се заяждате.
Аз като почна да нападам, се разбира...Стели е готина и си ме кефи...това е начина, по който аз говоря и се изразявам...
т.2 на Роберта е резонна...и аз говоря за същото...
22.06.11
11:37
Стели,
видях един твой пост сутринта .. ”пък аз си търся скатано плажче да не ми гледат мазнотиите” - погледнах дневника ти, видях една снимка- еми не е нормално това нещо, Дива писа на едно момиче да търси помощ, според мен тук почти всички момичета са за помощ- животът наистина е кратък...Какъв е смисълът от толкова съвети- Оранже е обяснил по хиляди начини, че храната е само гориво, че живота трябва да се живее, и какъв е резултатът- всички продължавате да чистите някакви неща, как една не каза-
АЗ СЕ ХАРЕСВАМ МНОГО . Защо никой не работи върху самочувствието си? И тази мания за слабост? На всичкото отгоре мъжете не харесват много слаби жени, обаче не мога да си обясня защо жените искат да са много слаби?
Стели, пожелавам ти някакъв такъв икспириънс, какъвто е описал прекрасния Оранже!
22.06.11
11:48
Но аз не искам да съм слаба. Харесвам си всеки един от 62та килограма по мен. Дори и още някой да има няма да го върна, стига да отиде на правилното място. Относно коментара ми в другата тема - всеки си има недостатъците. Силно се съмнявам да има човек на 100 % доволен от себе си. Всъщност ако започна да се харесвам, ще спра и да се развивам. Винаги искам повече и повече. Не важи само за тялото. И в живота в доста голяма степен съм така. Не мога да се примиря с постигнатото, защото винаги има какво повече да достигна. И нямам крайна цел. Просто стигам едната и си поставям нова. А за мен това е начина да достигна до опита за който говориш.
И пак да отбележа за всички, че явно някой не е разбрал - НЕ ЦЕЛЯ И НЕ ИСКАМ ДА ОТСЛАБВАМ!!!
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 22.06.11 23:45.
22.06.11
16:05
Айде сега и да заприлича малко на дневник...
Отбелязвам си 3 единички днес на тягата с 60 кг. С почивки между тях не повече от минута. Иска ми се да опитам 1-1-1-1-1-1-1, но все не остава време. Трябва да се падне или събота или неделя, за да мога.
Така да ми се иска и на лега да мога да подобря, но нещо ме е страх сама с 40 кг. Максимума е две единици на 37,5 кг. Засега. Освен да си викна другарче...
Клека няма да го описвам, че там положението е трагично. Хич не го обичам и не мърдам от 40 кг. За срамотиите. Той лега ми е по-добър :D :D
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 22.06.11 16:19.
Абе вие за какво точно спорите?!? Прочетох почти всичко, пък не успях да разбера.... пък може проблема да е в моя телевизор (dull)
Мнението беше редактирано от x_3_mar на 23.06.11 00:25.
23.06.11
08:48
И аз не разбрах... Твоят телевизор излъчва перфектно :P Някой реши, че съм обявила гладна стачка, незнайно от къде, ама колкото и да обяснявам, че не съм - смисъл няма :D
казано от Absolut Illusion на 22.06.11, 16:05:
Иска ми се да опитам 1-1-1-1-1-1-1
И аз съм се наточила, да видим кога ще се случи :D
казано от Absolut Illusion на 22.06.11, 16:05:
Освен да си викна другарче...
Взимай другар! Ти ми каза да го направя, сега аз ти казвам :D :D :D Взимай другар! ‘Щото си е чист страх, не защото не можеш :D Съдя по себе си ;)
26.06.11
18:24
Вчера по принуда бях на полуциклично хранене. Е, честно, не мога да разбере какво го прехвалват всички толкова.
Станах си аз в 6:00, излязох в 7:00, като планирах да не ям нищо преди Кросфита (който беше в 10:00), но поради странични ангажименти, закъснях с половин час. Та минах и оттам набързо (мнооого набързо), поради друга работа и успях да ям чак в 14:00 и то кисело мляко и кроасан. И се почна ходенето по мъките 4 часа. Стана 19:00, а аз бях примряла от глад вече и се натъпках с едни въглехидратииии - не си е работа - Фафлички :)
И се наядох мъжката едва в 22:00.
Извод: едва ли някога ще мина умишлено на циклично. Ми че то си е живо мъчение да не яде човек цял ден и истинско изпитание за психиката.
P.S. Въпреки бързането ми - мноооооооого яка тренировка в Богоров (Кросфит). Дори и за краткото време, през което я минах, но другата седмица се надявам да съм на 100% там.
26.06.11
18:35
26062011
Ето как изглеждаше деня в цифри:
06:30 - кафе
10:30 - ТРЕНИРОВКА 1
Кросфит
13:30 - кис. мляко; кроасан
14:30 - ТРЕНИРОВКА 2
Бутане на Пунто
19:00 - ТРЕНИРОВКА 3
Носене на газова бутилка 30 кг - 500 м