22.06.11
17:02
казано от lazyfitnessimmigrant на 22.06.11, 16:33:
казано от Dimzata на 22.06.11, 14:15:
Събота и неделя бях на плаж, но не забелязах чак такъв ръст на затлъстелите хора. Даже ми направи впечатление, че много млади момчета и момичета са почнали да се грижат за телата си.
Хората много добре знаят кое е полезно и кое не, не са толкова невежи, колкото ги мислите.
Ти или общуваш с прекалено малко хора, или си в грешка.
Готов съм да се хвана на бас с теб, че ако тръгнем по улицата и спрем 100 човека да изброят 5 храни, съдържащи транс-мазнини, успеваемосттта ще е под 10%.
22.06.11
17:07
Хората много добре знаят кое е полезно и кое не, не са толкова невежи, колкото ги мислите.
Грешиш. Стабилно.
Просто разпитай трябва ли да намалят до 0 мазнините в храната, за да се отслабне... просто пример.
Вижте, явно болшинството семейства в България не съумяват да възпитат правилни хранителни навици у децата си. Може би е и трудно, при положение, че вкъщи го тъпчеш със зеленчуци, а някое бъчве навън млящи Марсове пред очите му :D При наичие на малко повече добра воля държавата също би могла да поеме някакви кампании в тази насока, защото именно възпитаване на навици за хранене у децата са превенция към болестите след години. Но за съжаление това изисква финансов ресурс и няма да стане. Затова (почти) всичко е в ръцете на родителите и евентуално на по-любознателните хлапета.
Аз почнах работа на басейн и като гледам повечето хора са си със фитнес-телца всяко 3-4 момче му личи че ходи на фитнес , а момичетата са бонбончета дебели почти не виждам ,а дневно има по 1000 посетители когато ходя на работа .
22.06.11
17:53
Мисля, че говорим за различни неща. Вие конкретно, аз обобщено. Не знам колко души ще отговорят правилно на Владимир, аз определено няма да съм от тях:). Но ако ги попиташ кое е по-полезно пърженото или задушеното, свежата салата или байганетите, водата или кОлата? Тези отговори няма да обременят никого. Каква ми е ползата да знам в какво се съдържат транс мазнини, като така или иначе ще поръчам пържени, вместо печени картофи, макар да знам, че ми вредят?
Неправилният избор е породен от апатията.
Мнението ми идва от собствените ми наблюдения, и не го натрапвам, това е просто друга гледна точка.Не общувам с много хора, но обичам да наблюдавам живота.
По-скоро съм съгласна с това, което е написал Кольо, защото и аз допреди година бях от тия.:)
Темата е интересна, но се оттеглям за да поработя като нахраня невежите с пържени картофи, цаца и бира:)
22.06.11
17:59
казано от lazyfitnessimmigrant на 22.06.11, 17:53:
... Не знам колко души ще отговорят правилно на Владимир, аз определено няма да съм от тях:)...
... Каква ми е ползата да знам в какво се съдържат транс мазнини...
Ето само тези две изречения доказват, че ти също си от хората, които имат ограничени познания по здравословно хранене.
Ползата ти ще е, че няма да ядеш боклуци, съдържащи транс-мазнини, защото транс-мазнините са един от водещите фактори благоприятстващи съвременното затлъстяване.
Аз ако съм министър на образованието, ще въведа от 1-ви клас предмет “Култура на храненето”.
Минавайки през различните мнения по темата и най-вече тези за поведението на родителите и хранителните навици, на които учат децата си се замислих за нещо, което ми правеше много силно впечатление в първоначалното ми общуване с англичани.
Те нямат навика да споделят храната си така да се каже. Моята приятелка имаше приятел англичанин и в началото на него му беше станно, че ако някой от нас отвори пакет с бисквити, чипс или каквото се сетите ще попита всеки един в обкръжението дали иска.В ресторант ще предложим от нашата храна на околните и ще поискаме да опитаме от тази на другите. Неразбирането беше взаимно.
Друг пример , тук хората не се съобразяват с това, че примерно ядат нещо и около тях може да има дете, което да иска от същото. Децата се хранят или на стол или си носят храна от тях, но в повечето от случаите никой не посяга към храната на околните и не реве само защото еди кой си има марс, а в неговата кутия ябълка. Всеки от моите колеги си носи храна от тях си и нокой не се интересува от това какво яде другият. Да може би понякоа се обсъжда рецепта или начин на приготвяне на храна, но в общия случай всеки се храни с това което си е преценил да сложи в кутията си или да купи от някъде.
Защо пиша всичко това, ами сега ми светна лампичката, че просто хората имат някакво възпитание и без значение дали се хранят правилно или не, то те ядат това което сами са решили да сложат в кутията си или пък това което родителите са им приготвили, позволили и т.н. Децата не плачат и не се тръшкат, че еди кой си яде сладолед, а те не. И в повечето случаи има определено време или причина поради, която им се дава да ядат опредлени неща ( сладки, газирани, чипс и т.н.) Те знаят правилата и когато не им е позволено просто не си искат.
Това са лични наблюдения, и ми се искаше да ги споделя, защото ми направи впечатление, че някой казаха, какво да се прави ако детето реве или иска като това на другите. Това ни е проблема на нас, че винаги гледаме в паницата на другите, а не в своята и на това учим и децата си.
С тези си примери, не искам да кажа, че англичаните се хранят с качествена храна и изглеждат добре, а че са възпитани от малки и не се влияят от околните толкова много, колкото нас.
Темата е интересна, но се оттеглям за да поработя като нахраня невежите с пържени картофи, цаца и бира:)
Я кажи по-добре на колко тигана сменяш олиото? :D
Всъщност никой не трябва да е професор по хранене и дори с минимални знания може да прави правилния избор-масло вместо маргарин,плод вместо холидейка :D ,газирана или минерална вода вместо безалкохолно...
Въпросът е,че на повечето не им пука докато не им се вдигне холестерола или нещо от тоя род.
казано от adivnas на 22.06.11, 17:37:
Аз почнах работа на басейн и като гледам повечето хора са си със фитнес-телца всяко 3-4 момче му личи че ходи на фитнес , а момичетата са бонбончета дебели почти не виждам ,а дневно има по 1000 посетители когато ходя на работа .
Това което го написах е вярно с него исках да ви покажа, че във времената в които живеем всичко е въпрос на избор . Всеки знае какво представлява фитнеса дори и да не е влизал, а в частност това са единствените нови спортни съоръжения които се изграждат в нашата страна май. Хора които ще предпочетат колата пред водата и пърженото пред вареното винаге ще има всеки чака ножа да опре до кокала и тогава да каже- Ох. Това не е народопсихология а вродено май във психиката на голям процент от хората като цяло. Не разбирам какво толкова автора са притеснява :D :D :D като отидеш на градсия плаж е логично да е пълно с хипоптами няма да видиш Парис Хилтън я ? Така че недалновидни (тази дума означава човек който не може да предвиди нещата) хора винаги ще има !
ПС : Българинът не затлъстява много света затлъстява като цяло и ми си струва естествено сякаш е някакъв естествен подбор на природата :D :D
Повечето от хората “знаят” това, което им е втълпено по някакъв начин, а не са достигнали до “знанието” си чрез личен опит или някакви стабилни научни познания.
Повечето от хората също така ЗНАЯТ, че Активия е полезна за храносмилането и я купуват едва ли не за лекарство.
ЗНАЯТ че маргарина с фибри е за предпочитане пред кравето масло.
ЗНАЯТ че ако си купят мюсли, извара или какъвто и да било боклук с надпис “Фитнес”, ще отслабнат...
В общи линии ралкамата създава един много съмнителен (всъщност няма място за никакво съмнение ;) ) набор от “знания”...от които всъщност зависи цяла една индустрия :)
Мнението беше редактирано от Margi на 22.06.11 18:31.
веднъж както си вървях и минавам край едно заведение за дюнери, където една баба с момиченце на 5-6 години се оплаква на друга, че внучето и само дюнери иска да яде. бабата знае, че тази храна не е полезна, но все пак я купува и я дава на детето. по същата логика няма да откаже да купи и шоколад, сладолед и др. там нямаше други деца - само бабата с внучето. просто детето мръка и плаче и бабата му дава каквото поиска. и родителите са на същия принцип - за да няма драми дават шоколад и вафли. не мисля, че човек не го интересува здравето му и това как изглежда - просто хората ги мързи да се напрягат с диети и упражнения. някой каза че на градския басеин нямало толкова дебели хора. ако аз бях затлъстяла то щеше да ме е срам да се показвам пред приятелите си по бански. на морето е друго - там никой не те познава. просто се смесваш с тълпата.
22.06.11
18:56
казано от Margaritka на 22.06.11, 18:27:
ЗНАЯТ че маргарина с фибри е за предпочитане пред кравето масло.
ЗНАЯТ че ако си купят мюсли, извара или какъвто и да било боклук с надпис “Фитнес”, ще отслабнат...
Забрави майонезата без холестерол :D
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 22.06.11 18:56.
22.06.11
20:29
Аз пък от 2 седмици ходя на столичния басейн Дианабад с учебниците (хем тен да фащам, хем по-умен да се върна- с един заек, два куршума) и според мен кампанията не трябва да е “НЕ- на ДЖЪНКА”, а по-скоро “НЕ- на допинга” :D :D (makeup)
22.06.11
21:00
Вижте,не очаквах темата да се развие чак до там!Според мен,човек не трябва категорично да отрича така наречените джънк храни,въпросът тук е какво консумират хората всеки ден и най вече в какви количвества
И далеч не е задължително хората да спортуват,има много ангажирани хора,има такива които просто поради болест или 6 деца нямат нито времето,нито възможността,това обаче не ги оправдава да плюскат
А на някой хора работата просто не им го позволява...при мен има един кофражист,пред който предмишницата на Дориан бледнее,човека за да не губи време огъва всичко с ръце,и въпреки че омита огромни количества храна изглежда добре...а предмишницата му е великолепна!По голяма от ръката ми,искренно му завиждам,Попай от плът и кръв
И проблема е далеч по сериозен от това че човек просто иска да си изглежда като морж и да се тъпче....а половинките им?Питате ли ги тях горките какво е всяка вечер да си лягаш в менажерията
Имате ли въобще представа колко “половинки” било то мъже или жени кръшкат именно точно поради разплутост на ответната страна?
И разбира се проблема който вече гледам споменахте 1234245 пъти...а факта че възпитават в този лайфстайл на тъпчене и залежалост децата си?
казано от Dean Petrov на 22.06.11, 21:00:
Вижте,не очаквах темата да се развие чак до там!Според мен,човек не трябва категорично да отрича така наречените джънк храни,въпросът тук е какво консумират хората всеки ден и най вече в какви количвества
И далеч не е задължително хората да спортуват,има много ангажирани хора,има такива които просто поради болест или 6 деца нямат нито времето,нито възможността,това обаче не ги оправдава да плюскат
А на някой хора работата просто не им го позволява...при мен има един кофражист,пред който предмишницата на Дориан бледнее,човека за да не губи време огъва всичко с ръце,и въпреки че омита огромни количества храна изглежда добре...а предмишницата му е великолепна!По голяма от ръката ми,искренно му завиждам,Попай от плът и кръвИ проблема е далеч по сериозен от това че човек просто иска да си изглежда като морж и да се тъпче....а половинките им?Питате ли ги тях горките какво е всяка вечер да си лягаш в менажерията
Имате ли въобще представа колко “половинки” било то мъже или жени кръшкат именно точно поради разплутост на ответната страна?
И разбира се проблема който вече гледам споменахте 1234245 пъти...а факта че възпитават в този лайфстайл на тъпчене и залежалост децата си?
Ами както казах всеки има глава на раменете си и си носи последствията за каквото и да е.
23.06.11
00:07
Браво, Деане! Подкрепям последното напълно! Особено за кръшкането си адски прав (както и за всичко де)
п.с.
Тая предмишница дето Дорианската бледнеела до нея ме заинтригува, я дай фотос :D
А бе що за оправдания са това, нямало време, как няма как всички намираме време за тренировки, за да можем да поддържаме фигурата си и да я правим по-добра. Да аз също сега ходя на училище от 08:00 до 14:00, от 17:00 до 22:30 сам на работа и от 23:00 до 24:00 намирам време да тренирам, през почивните дни от 08:00 до 13:00 работа от 17:00 до 22:30 работа и пак не се оплаквам, отивам изморен не изморен хфащам железата.. Има ли желание има и начин, няма ли желание търсим причини !
Съфорумници, не оплаквайте какво е в България...елате да видите що чудо е в Америка :D :D :D Инак от мойте наблюдения, в родината ни, всичко е в крайност. Или мега нацепените батки - зоб до гроб, който спира умира и няма силна химия, а слаб черен дроб - или вариант 2 - супер свинете майки, с които не можеш да се разминеш ни в магазина, ни в градския транспорт, да не говорим в маршрутка :D
Аз се чудя на нещо друго, защо 95% от дебеланките и шишковците, които съм срещал из моя житейски опит, имат голямо самочувствие...не, не голямо,а гигантско, по-голямо от самите тях ?
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 23.06.11 01:21.
23.06.11
11:13
Майонеза Краси с фибри :D :D :D
23.06.11
22:14
казано от Владимир8507 на 22.06.11, 17:59:
... Не знам колко души ще отговорят правилно на Владимир, аз определено няма да съм от тях:)...
... Каква ми е ползата да знам в какво се съдържат транс мазнини...Ето само тези две изречения доказват, че ти също си от хората, които имат ограничени познания по здравословно хранене.
Ползата ти ще е, че няма да ядеш боклуци, съдържащи транс-мазнини, защото транс-мазнините са един от водещите фактори благоприятстващи съвременното затлъстяване.Аз ако съм министър на образованието, ще въведа от 1-ви клас предмет “Култура на храненето”.
Мисля, че няма да имаш никакъв проблем да влезеш в политиката и да станеш министър. Чудесно си ми извадил думите от контекста. Но тъй като идеята за учебният предмет ми допада, бих гласувала са теб.
А моите познания за храненето са достатъчни, за да храня себе си и семейството си разумно. Все пак да докажат, че се хранят здравословно, могат само тези, които си отглеждат храната сами. За нас остава да се взираме в съдържанието и да се надяваме, че не са ни спестили нещо важно.
И още нещо- много интересни и полезни неща си открих в този форум, упражнения, съвети и прочие, но най-ми се набиват в очи непознати за мен, но сигурно здравословни неща като “креатин”, “бърнър”, “окси”, прокси, мокси...,които не растат нито на дърво, нито на кокал.
Съжалявам, ако измествам темата, но не приемам да ми се вменява, че трябва да знам 10 продукта съдържащи транс мазнини, за да имам здравословна диета.
Този проблем не е от вчера. Помня, преди 7-8 години изнасяхме доклади на една научна конференция и моята тема беше нещо от сорта “Заболяване на децата в училищна и предучилищна възраст”. Изследването което проведохме беше в едно от столичните училища и резултатите бяха много неприятни. Повече от половината бяха с някаква степен затлъстяване, повече от 1/3 с гръбначни изкривявания, няколко имаха диабет....
Бтв днес какво прочетох - http://dnes.dir.bg/news.php?id=8906356&nt=4
Аман от критики значи. Не може ли да преглътнете, че всеки има право на избор, който не е задължително да харесвате? Да си дебел е начин на живот, дори Ерик Картман изцепи “I am not fat, I have a different life choice”, и в този контекст - всякакви подмятания по повод на теглото на някоя мацка могат да бъдат сметнати за дискриминация и престъпление. Тази тема е доста, хм, опасна, бих казал. Я си представете, че някой се обиди и докладва?
Да си дебел е избор. Мога да приведа една моя колежка за пример - закуската й е вафла с кроасан, обядът - бургер, пица или дюнер, а за вечерята... не съм сигурен, че искам да бъда свидетел. Следствието - 1,60 см и 85 кг, и на мен се пада тежката орис да го гледам всеки ден.
Нито един ден не съм видял някой да я застави да набива юнашката порция спагети, която би ми стигнала за три хранения. Мога само да тръпна при мисълта за невидимата сила, караща я да си причинява подобни неща. Но тя е доволна от себе си, въпреки че носи белезите на инсулинова и лептинова резистентност... не е ли това най-важното? Тя не се стреми към по-добро хранене, защо трябва аз да й натрапвам моето виждане за нещата :)
Искате ли да оставим дебелите хора да си живеят, без да им пречим? А ако стане някоя криза, може да ги изядем...
казано от junkhead на 23.06.11, 22:51:
всякакви подмятания по повод на теглото на някоя мацка могат да бъдат сметнати за дискриминация и престъпление. Тази тема е доста, хм, опасна, бих казал. Я си представете, че някой се обиди и докладва?
“ДОбър ден, г-н прокурор, един ми каза, че съм дебела!” junkhead, недей така, бе човек, държавата няма пари :D :D :D
Никой на никого за нищо не пречи, тук май просто се изказват с нищо незадължаващи мнения по темата. Който иска да е дебел - нека е дебел, който не иска - да не е. Вярно, че е въпрос на избор и какъв е проблемът този избор да се коментира и да се правят опити да се променят нещата?
Всичко е въпрос на избор и на желание. И разбира се, всички си носим последствията от избора :)
Аман от критики значи. Не може ли да преглътнете, че всеки има право на избор, който не е задължително да харесвате? Да си дебел е начин на живот, дори Ерик Картман изцепи “I am not fat, I have a different life choice”, и в този контекст - всякакви подмятания по повод на теглото на някоя мацка могат да бъдат сметнати за дискриминация и престъпление. Тази тема е доста, хм, опасна, бих казал. Я си представете, че някой се обиди и докладва?
Саут парк винаги съм го признавал именно за това, че винаги напипват най-болните социални простотии и се гаврят безумно с тях, така че в тоя контекст цитираното е много уместно ;)
А това с дискриминацията, ти се бъзикаш, ама то заради това е на това дередже цялата свинщина. Права, още права, равнопоставеност ... в щатите е форма на бизнес да си купуваш земя около място, където се строи писта за автомобилни състезания и после да съдиш за шума - даваш на нещо неспособно (в случая, човека като елемент от масата) повече права отколкото заслужава и става пълна кочина, дали ще са дебелите, дали ще са тъпите, дали мизерниците - примери бол. Раздуването на правата на хора, на които им трябва само бой и дисциплина, е причината да са така нещата (то дефакто това е великото средство за контрол, защото както се оказва - повече права, по-малко способности).
Не че ми пречат де, просто не ме кефи това с правата за всички и наготово.
Искате ли да оставим дебелите хора да си живеят, без да им пречим? А ако стане някоя криза, може да ги изядем...
Agreed :D Ако те започнат да пречат обаче (пространствено :D ) ще ги ядем и без криза :D
Мнението беше редактирано от G33K на 23.06.11 23:44.
Искам да споделя нещо във връзка с децата, храненето и как родителите влияем или не. Извинявам се предварително за дългия пост...мислех си да го пусна в моя дневник, но пък ми се искаше повече хора да дадат мнение.
Май насадих комплекси на моето дете :(
Изпратих го на село. Там, знаете, е хубаво за децата: чист въздух, игра навън, домашна храна. Обаче не и в нашия случай. Малкият е на 7 год. и от бебе е капризен към яденето. На село пък има великолепен хляб. И нашият нагъвал по половин хляб на ден и отстрани за гарнитура: домашна баница. Да не забравяме и шоколад, който баба му му е купувала. Преди да го оставим за 10 дни на село и по случай отличното му представяне през учебната година, по негово желание му купихме скейтборд, каска, наколенки и всякаква протекция. Обаче в момента, в който си заминахме с баща му, и големият мързел е настанал. Синчето не обича много много да се движи, но когато го накарам да излезе, се пали и даже не иска да се прибира. Просто въпросът е да го накараш. Но на баба му и дядо му е било по-комфортно да си седи вкъщи и да гледа телевизия, отколкото да му мислят на улицата кое куче ще го нападне или пред коя кола ще се озове...ужасни паники са.
Та вчера отиваме да го вземем и само като му видях изпълнените бузи и двойната брадичка, разбрах какви са ги вършили. Вкъщи го изтеглих и наистина се оказа по-тежък. Това само за 10 дни. Казах му “шишко” на шега и му казах, че сега ще спираме шоколада и ще кара колело и ще плува през лятото. Днес наистина излязохме да кара колело и той на няколко пъти ми спомена как щял да отслабне и как като се приберем иска да го изтегля да види дали е отслабнал :( На мен ми стана адски гузно и се притесних да не съм му насадила някаква мания. Обясних му да не се притеснява за това, че съм се шегувала и че повече няма да го наричам така. Заведох го на батут да скача, там много му харесва и отклоних въпроса с тегленето.
Вечерта (преди малко) си говорехме в неговото легло, четохме Пипи Дългото чорапче и изведнъж поиска да ми пипне мускулите. Показах му бицепс (пилешки е моят), но той силно се впечатли. После обаче като му показах мускулите на краката си, той погледна своите и каза с много смешен тон “кюфте”. Той има силно чувство за хумор и често развеселява обкръжаващите. При “кюфте” аз прихнах да се хиля, но след като се посмяхме хубаво, той стана много тъжен и каза, че и той иска такива мускули, че би дал телефона си и играчките си в размяна за такива крака и даже се разрева. На мен ми стана още по-гузно и тъпо. Обясних му, че като стане голям, и той ще има мускули и също с хумор му обясних, че тогава няма да иска мускули, а ще иска гаджета, с което разведрихме обстановката.
Това, че си тренирам и имам режими на хранене, гледам да не замесвам останалите от семейството. Знам случаи, в които след като родителят например е вегетарианец или следва друг режим, подлага и останалите от семейството и най-вече децата на собствените си възгледи и хранителни режими. Вкъщи в повечето случаи готвя отделно: за мен и за останалите. Също така не искам да налагам колоезденето или някакъв вид спорт, нямам никакви болни амбиции. Изключително съм доволна, че освен да гледа телевизия на село, малкият е прочел 250 страници книга, а е само на 7 години и тръгна от 6-годишните на училище. Никога не съм го ограничавала или забранявала шоколад или вафли, но просто исках да вкарам нещата в някакви разумни граници. Надявам се да успея да балансирам тези дни нещата и той да приема колелото като игра, а не като средство за отслабване.
В дадената ситуация, лично аз смятам, че не съм съумяла да “скрия” факта, че тренировките и мускулите са нещо важно за мен. Съответно детето като няма мускули или не е от най-спортните деца, се е почувствало зле и нещастно от този факт. Тези дни ще се опитам с много любов да му покажа колко прекрасно дете е и да му избия мускули и отслабване от главата.
24.06.11
00:18
Anelia, според мен се почувствал виновен, и си е помислил, че той е направил нещо нередно.Знаеш как постоянно търсят одобрение, пробвай да го похвалиш за нещо друго (както разбирам има за какво), ще се разсее. Според мен е напълно нормално да проявява интерес към твоят начин на живот и спорт, а ти даваш чудесен личен пример.:)
24.06.11
10:13
junkhead
1 и 60 и 85 килца?Как мислиш се чувства мъжа и,ДОРИ да е пълничък?Дали не се заглежда по чуждо?Убеден съм че го прави
И вайс верса-попитайте някоя дама дали харесва дебели мъже,харесва ама у шестък,и именно поради тази причина на тия залежалите шишковци рогата са им като на 25 годишен елен лопатар,водач на стадо.
В интерес на истината преяждането винаги е било въпрос на национална култура,но със техно джъкна идещ с новите техънологии залъстяването придоби застрашителни размери
Аман от критики значи. Не може ли да преглътнете, че всеки има право на избор, който не е задължително да харесвате? Да си дебел е начин на живот...
Аман заман мисля, че разбрахме... значи да си анорексик е болестно състояние, а да си дебел е начин на живот. Не трябва да се приказва за това, да не вземе някой дебелак да се обиди. Само, че аз пък съм сигурен, че колегите нямат предвид хората, които се опитват да спазват някакъв режим, спортуват, когато имат възможност и полагат някакви усилия, но въпреки това са закрълени. А имат предвид хора които вадят медицински на децата си да не ходят на физическо, защото са болни от асма,а всъщност нищо им няма, имат хипертония, ама не им пречи, имат висока кръвна захар, която с приемане на повече сол ще се нормализира (rock) /бтв между наднорменото тегло и диабета има връзка/, също и ортопедични проблеми.....и това са само една част от страничните ефекти от наднорменото тегло.
Инак и на мен не ми пречат шишковците..... докато не се случи нещо такова :D
Такъв ми е генът. Задържам вода. Не ям, но съм дебел(а). Такава си ми е структурата.Наследствено е.
Имам хормонални проблеми. Всъщност не съм дебел, много съм си хубав(а). Така си се харесвам, а и другите ме харесват.
Други?
Обаждам се в център за фитнес и красота и питам:
-Колко трябва да е висок един мъж,който тежи 110кг?...
Казват:-Към 2м.!..
Казвам на жена си:-Видя ли ма! Нали ти казах.Не съм дебел-нисък съм!...
Една нормална, здрава и права жена отива на интервю за работа като секретарка, и не я взимат, поради една или друга причина. Какво прави - една студена вода и пробва пак.
Един 100на килограмов бидон от женски пол отива на интервю за същата работа и не я взимат. Какво прави, или поне може да направи - ще съди. Не са я взели защото е дебела, предпочели са по-слаба от нея (което е неизбежно, защото по-дебелите ги държат в зоопарка обикновено) и са я дискриминирали. Съд, че и сериозни шансове да излезе права. А то дефакто дори това че прилича на малко слонче е достатъчна причина да не искам да я гледам в офиса си всеки ден, ама кажеш ли го и си за затвора, от National Association to Advance Fat Acceptance директно ще те пратят при рецидивистите. Това е на запад де, ама понеже ни е толкова акъла нали натам вървим, рано или късно ще допълзи и до тук тая свинщина. Първо ще дойдат дебелите, после организациите, които съблюдават спазването на правата им и така, всичко по реда си.
Нормалният човек (в смисъл на здрав, прав, интелигентен и т.н., общо взето каквото природата го е мислила) е вид на изчезване, понеже няма с какво да се оправдае, най-вече. Това е положението.
Мнението беше редактирано от G33K на 25.06.11 12:16.
казано от G33K на 25.06.11, 12:15:
Нормалният човек (в смисъл на здрав, прав, интелигентен и т.н., общо взето каквото природата го е мислила) е вид на изчезване, понеже няма с какво да се оправдае, най-вече. Това е положението.
Survival of the fAttest му се казва на това :D За жалост обаче процеса заема чудовищни мащаби.
Ето няколко светли примера в подкрепа на НЕнаднормените:
*Вече е практика в доста фирми (не Български, за съжаление) да не наемат на работа дебели хора на управленско ниво. Причината: човек, който не може да управлява успешно собственото си тяло, не би бил в състояние да управлява отдел (или цяла фирма) за работодателя си. Има логика и няма място за обвинения в дискриминация :)
*Някои авиолинии (отново не родните) изискват допълнително заплащане от хора със свръхтегло. И понеже често ми се налага да пътувам с различни превозни средства, абсолютно ми е писнало пътника до мен да плаща същата цена за превоза, а да заема половината от моето място - ето това вече е дискриминация...и въобще не ми е неудобно да го изтъкна като причина да ми дадат по-добро, и най-вече незаето място :)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.11 12:47.
ето един интерес филм.
National Geographic Taboo Fat
http://www.youtube.com/watch?v=EtaS59jzKa4 - част 1
http://www.youtube.com/watch?v=Pz7ub7RDy9s - част 2
http://www.youtube.com/watch?v=uiMwCjEuMpw - част 3
25.06.11
13:22
Margaritka
Трябва да ти кажа,че не е баш така,дори в Япония,от където имам преки наблюдения,въпреки че там миналата година въвдедоха глоба наднормена талия и тегло
Проблема е,че преди 10тина 20 години българите бяхме някак си по стройни,едно,румънците примерно като ги гледам са доста добре.
В последните мнения, стигате малко до крайности.
Както се пита в една реклама: “Това ли е най-важното?”
Да не се окаже накрая, че дебелите и обратните са повече от фитнатите и нормални копеУета и мацки и дискриминираните са вторите, щото са ...тъпи блъскачи и хранителни маниаци. :P
Така де, другата страна на монетата с дискриминацията, която ни е толкова противна.
Както някой може да приеме, че човек с наднормено или поднормено тегло, просто е неспособен да управлява каквото и да е, така и може се приеме че човек влагащ усилия и ефективни грижи за добрия си и спортен външен вид, не ги влага в развитието на професионалните си качества и умения и други съществени неща, които са от значение за работата му. Примерно.
Културистка, дебелана и скини-фет девойка за интервю за секретарка или в самолета... :))
Макар и темата да е затлъстяването, нека не забравяме че в голяма степен, то е вторичен ефект.
Вторичен ефект от недобър/неподходящ начин на живот и навици. Лоши хранителни навици, недобра двигателна култура, обездвижване, лошо здравеопазване, образование и т.н..
Проявата на пълна нетърпимост към този проблем, не го решава. Може само да влоши положението.
чух някакви нападки за майонезата... боже... ами яжте си гадните картофи, гадния ориз, гадните трици... и както казва Милко: “Тялото си вика боже тоя колко е изпаднал че рови в земята да ме храни с картофи.”