Препоръка за хранене

Здравейте,
От скоро тренирам и попаднах на този сайт. Откривам доста полезна информация по отношение на предоставени статии и мнения на потребителите тук. Поздравявам ви за страхотната общност която сте създали :)
Та да започна с повече информация за мен. Почти на 26 години съм, 183 см висок, около 72-73кг тренирам от около месец.
До момента правих кръгови тренировки (според мненията и статиите са най-подходящи за начинаещи) Скоро мисля да премина към 3 дневна сплит програма(понеделник,сряда и петък). Изчетох и доста информация за различни хранителни режими и за хранителни добавки като цяло. За момента не мисля да започвам с прием на добавки, мисля че ми е доста рано и няма да имам необходимия ефект. Като цяло се интересувам от покачване на мускулна маса, но не държа това да става ударно а по-скоро постепенно като се стремя да запазя подкожните мазнини ниски.
Та да си дойда на думата за проблема, който имам...
Разбирам че е най-добре да се храним 4-6 пъти на ден по малко според определен хранителен режим като съобразим количеството въглехидрати/белтъчини/мазнини, които приемаме. Прочетох темата и си определих примерен калоричен баланс както и грамаж на отделните хранителни съставки. Проблема ми е че ми е почти невъзможно да ям толкова пъти на ден... Сутрин закусвам преди да тръгна за работа, после от 9ч до 18ч съм на работа, като имам само 30 минути почивка в която да хапна нещо на бързо и то от някой от ресторантите наблизо и следващото ми ядене е чак към 19ч и това е...най-много да хапна още нещо към 10-11ч като си лягам към 1-2ч. Тренирам обикновено след работа към 18:30 до към 20:00 в посочените по-горе дни.
Знам че с такова хранене трудно ще постигна добри резултати, но ви моля за съвет ако някой е в подобна ситуация да каже как той се справя с проблема.
Изписах един куп неща за един прост въпрос, но исках да добиете по добра представа :)

Всички сме така, но си носим храна от вкъщи в кутии. Ако наистина нямаш възможност да се храниш през деня, то може би воинската диета ще ти е от полза.

И изчакай с преминаването към сплит. Първо изкарай 8 седмици по Качвайте маса веднага след 4-тата седмица.

Поздрави!

Войнска диета, циклично хранене ... ще ти пасне идеално!

Благодаря за бързите отговори!
Сега прочетох за войнската диета, не мисля че ще ми е проблем да мина на нея(почти подобен ми е и сега режима на хранене), но ми се струва доста погрешна изобщо като начин на хранене. Полезна ли е за организма? Някой пробвал ли я е?

23.06.11
14:01

На 183 72-3 кг воинската диета ще те съсипе, не се самозалъгвай,че няма да ядеш цял ден, след това ще преядеш и хоп .. ще качваш...особено като си ектоморф... за 30 мин може да изядеш без проблем кофичка кисело мляко с 100-150 гр овес... за да качиш трябва да наблегнеш най-вече на въглехидратите, колкото и протеин да приемаш един ектоморф без въглехидрати е за никъде :] Друга възможност е филе в кутия и някакви зеленчуци с хляб .... 30 мин не е малко време :] само не трябва да те мързи да си носиш ;]

Ммм до колкото съм чел за различните телесни типове по-скоро се слагам в мезоморфния тип отколкото в ектоморфния.. или може би Мезоморфен ектоморф..
За 30-те минути не е проблем да отида и да хапна в някое заведение на близо просто имах в предвид че не мога да ям примерно в 8:00(тогава обикновено закусвам нещо малко), после примерно в 11-12ч пак в 15-16ч пак и т.н. Излизам в почивка към 12:30 до 13:00 и тогава ям.
Нямам възможност да направя няколко хранения докато съм на работа това е.

P.S.
Отделно исках да попитам дали в дните когато тренирам / не тренирам трябва да приемам различно количество храна(В/Б/М)?

Мнението беше редактирано от Кирил Църнаклийски на 23.06.11 14:36.

казано от Кирил Църнаклийски на 23.06.11, 14:33:

P.S.
Отделно исках да попитам дали в дните когато тренирам / не тренирам трябва да приемам различно количество храна(В/Б/М)?

Ако може някой да ми даде отговор на този въпрос ? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1