Съботно-неделна тренировка в София

Прескочи до:

22.06.11
16:59

Има си чалъм...но най-важното е просто да си правил суингове и да имаш представа каква скорост ще ти осигури възможно най-много суингове...другото е дали можеш да прихващаш пудовката...
Според мен с 32-ката, само Иво от Ловеч би могъл да ги направи без да спира...или поне само с една почивка...

Чалъмът е в разумното разпределение на силите, ясно е... няма как да се мине без прекъсване на 100-те суинга, лошото е, че ще се правят бърпита за “почивка”, което допълнително отнема енергия. Ако човек не може да направи суинговете поне по 20 в серия със съответната пудовка, по-добре да не започва - така виждам нещата аз. Естествено, силата си остава основен фактор.

22.06.11
17:13

казано от Димитър Михайлов на 22.06.11, 16:54:

Ако инструкциите на Вик ги потвърдите, че са така, то тогава има как да направим 100 суинга без нито едно бърпи. :)

...

Да, може и без бърпита, ако направиш 100 суинга до вертикала на една серия.

казано от Vic на 22.06.11, 17:13:

Да, може и без бърпита, ако направиш 100 суинга до вертикала на една серия.

...което пък ще стане само ако правиш суингове с несериозно малка за твоите възможности пудовка. ;)

Аз визирах тънкия момент със спирането на пудовката да се движи - ако спреш да правиш суингове, но я поклащаш, реално не нарушаваш правилото. Друг е въпросът, дали предмишниците ще са достатъчно издръжливи.

Вие като ще сте лоши с нас, ние поне да мислим за хитрини. :)

22.06.11
17:22

казано от Димитър Михайлов на 22.06.11, 17:19:

Вие като ще сте лоши с нас, ние поне да мислим за хитрини. :)

Ето го елитът - все да хитруват :D :D :D :D :D

22.06.11
21:09

One Minute On…One Minute Off…for 10 minutes.
30 KB Swings - 2 pood
*You have 1 minute to get 30 KB swings. If you do not get 30 KB Swings in 1 minute, count a penalty.
*Perform this workout one minute on and one minute off. Total time is 10 minutes.
*For every penalty counted, perform a 1000 meter row.
Post rounds completed and penalties to comments.

1000 meter row=20 burpees.
:)

Мнението беше редактирано от ISB на 22.06.11 21:09.

Мале, тоя уикенд ще има сериозни битки. Да взема утре да се подготвя със суинговете :D

Тренировките по избор за събота:

WOD1
“Предизвикателството на Треньорите”

WOD2

Alternating TABATA Sledge Hammer Strikes and burpees
2 табати (8 минути общо) с редуване на рунд удари с чук и рунд бърпита

WOD3
Helen

400м бягане
Суинг с 24кг x 21
Набиране х 12

3 рунда за време

Скалиране: по-лека пудовка и набиране с подскок за начинаещите и средно напредналите; 32кг пудовка и фермерско ходене с по 50кг на ръка вместо тичането за елитните

WOD4
Elizabeth

Обръщане 60кг
Кофи на халки

21-15-9 повторения за време

Скалиране: по-лека щанга и кофи на успоредка или паралетки за средно напредналите

WOD5
За време:

12 х тяга 100кг
40 х удара с чук
9 х тяга 100кг
30 х удара с чук
6 х тяга 100кг
20 х удара с чук
3 х тяга 100кг
10 х удара с чук

Скалиране: по-лека щанга и чук за средно напредналите

Начинаещите и среднонапредналите си избират 1 или 2 комплекса. Напредналите - 2 или 3, като е желателно единият да е предизвикателството. За елитните предизвикателството е задължителен, и освен него си избират още 2.
Който не е правил или няма добра техника на суинг с пудовка, удари с чук, кофи на паралетки и бърпита, нека дойде от 9:45 в Надежда или 18.30 в Младост, за да ги отработим. Несигурните в техниката си на мъртва тяга е добре да не се спират на комплекса с тяга.

23.06.11
11:34

Иво...30 суинга за минута бате...се правят, ама на кантар...камо ли 5 последователни...с почивките де...
Аз имам 25 суинга за малко под 40сек., НО това е единичен опит, в който давам всичко от себе си...не си представям как ще го повторя с една минута почивка...

1000м. гребане ще разбереш колко е в събота...ако имаш 3 наказания....3000м. гребане са ти ПОНЕ 20мин. на тренажора...

Но тая тренировка е за мнооооооооого напреднали...

Пак ще ти кажа...има някои неща, които се постват из разни сайтове, но са единици хората, които имат качества да ги изпълнят, както трябва...

Е такива неща с 1000 набирания и 1000 клека с 500 бърпита...за какво са ти...да загубиш мускулна маса...

23.06.11
11:39

казано от Oranje на 23.06.11, 11:26:

Тренировките по избор за събота:

....

(tmi)... А аз си мислех, че претоварвам моите хора... Честно, след такъв спортен празник, сигурно ще се наложи 2-3 дена пълна почивка.

23.06.11
11:52

WOD3, WOD4 и WOD5 най ми допадат. Ако се чувствам добре и няма следи от умора ще правя тях. :)
Това предизвикателство със суинговете също не е лошо, но техниката ми на изпълнение не е от най-добрите. Ще отида по-раничко, че да може да поработя върху нея.

Не ми харесва много подбора. Задната верига се смазва на всеки един комплекс, кръста ще замине рано. А бутащи мускули се ползват само при елизабет, някак си не е балансирано.

казано от Десо на 23.06.11, 13:14:

Не ми харесва много подбора. Задната верига се смазва на всеки един комплекс, кръста ще замине рано. А бутащи мускули се ползват само при елизабет, някак си не е балансирано.

Може би това е и идеята ;)

Това, онова, но аз не виждам как след Хелън и Треньорския комплекс ще се правят читави обръщания и чист тяга, след като гъза, задните бедра, кръста и предмишниците няма да ги има. Малко вдигаш стандарта, а повечето не знаят дори как да изпълняват чисто и безопасно тяга и обръщания...

23.06.11
13:49

Десо, почваш да усещаш нещата...

Между комплексите така подбрани...трябва поне 25-30мин. възстановяване, ако искаш да можеш да натискаш и гониш резултат...ако е за Протокола...е О.К...

Стандарта трябва да се вдига, разбира се...все пак защо ги правим тия неща, ако не се повишава нивото ни...

А и не е задължително да правиш всичко...аз лично ще се пусна на суинговете и Хелън...Елизабет е силаческа работа и много ще ми измори бедрата, а ще ми трябват за следобед-та...

казано от Десо на 23.06.11, 13:36:

Това, онова, но аз не виждам как след Хелън и Треньорския комплекс ще се правят читави обръщания и чист тяга, след като гъза, задните бедра, кръста и предмишниците няма да ги има. Малко вдигаш стандарта, а повечето не знаят дори как да изпълняват чисто и безопасно тяга и обръщания...

Затова е написано да не се правят комплексите за напредналите. И затова и се отделя време преди тренировката за начинаещите. А по-късно ще се направят и отделни тренировки за тях.
Миналата и тази събота тренировките са като при кросфит състезание. Където имаш няколко комплекса и няма време задната ти верига да си почине. Т.е. тук идеята е да видим как ще се държим при 2 или 3 комплекса със сходни движения.
Това е пиковата събота. Следващата събота тренировките няма да са структурирани по такъв начин.

OK,OK… ще се търпи, пък и се надявам мастър славко да дръпне времената на всички ;)

23.06.11
14:31

казано от Oranje на 22.06.11, 15:57:

“Предизвикателството на Треньорите”
100 суинга с пудовка (до вертикала) за време, като всяко спиране/оставяне на пудовката се наказва с 15 бърпита.

много ЛАЙК! :D

23.06.11
14:39

WOD1, WOD2 и WOD5 ми изглеждат особено симпатични.

само едно организаторско въпросче: ако повече хора решат да правят петия комплекс (или някой друг, изискващ щанга), това означава, че единствената ни щанга се блокира. премислили ли сте го това?

Мнението беше редактирано от jojoly на 23.06.11 14:40.

казано от jojoly на 23.06.11, 14:39:

...само едно организаторско въпросче: ако повече хора решат да правят петия комплекс (или някой друг, изискващ щанга), това означава, че единствената ни щанга се блокира. премислили ли сте го това?

Щангите са 3. А и само последните 2 комплекса изискват щанга, тъй като си има уреди за фермерска разходка и не се използват лостовете за нея.

23.06.11
14:47

*thumb up* :)

IS

23.06.11
18:31

казано от slavko на 23.06.11, 11:34:

Иво...30 суинга за минута бате...се правят, ама на кантар...камо ли 5 последователни...с почивките де...
Аз имам 25 суинга за малко под 40сек., НО това е единичен опит, в който давам всичко от себе си...не си представям как ще го повторя с една минута почивка...

Но тая тренировка е за мнооооооооого напреднали...

Славе,прави се:)))) Иво,ми я предложи преди 10-на дена...ами направих я без наказателни.....Завършвах суинговете с 32-та за 50-55 сек. всичките минути (жената ми беше секундант).Наистина,излиза ти душата.....

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.06.11 20:11.

За неделята остава само “Колкото повече, толкова повече”, който не е ясен още ли ?

23.06.11
21:44

Ивчо, караш ме да се пребивам на София...май това ще правя вместо 100-те:)

23.06.11
21:55

eee Слави т’ва със суинговете беше голяма лудница когато го правихме на стадиона :))) последния път като го правих в залата на щангистите беше мааалко по 40сек нали?

23.06.11
22:25

абе да не е било под 40…ама май 40 равно си беше....!!!

казано от Kristian Ivanov на 23.06.11, 21:24:

За неделята остава само “Колкото повече, толкова повече”, който не е ясен още ли ?

Той си е ясен, просто можете да се спасите от яснотата и да изберете вие подходящ :)
А ‘само’ не казвай, че винаги може да се допълни я с бърпита, я с нещо по-гадно :D

Просто този път ще съм само в неделя и ще мога да се натоваря докрай, без да трябва да се пазя за следващия ден :)
Признавам, че с бърпита не винаги може да се допълни, просто защото доста често комплекса ги съдържа в себе си :D

25.06.11
23:26

Днес, тренировката мина много добре. :D
WOD 5 беше най-якият комплекс от всичките. Дано в бъдеще да има повече такива.

И ако още има време може ли утре да няма бягане. Напоследък все бягане, бягане. Нека да го сменим с нещо друго. На никой не му харесва това пусто бягане. :(

казано от karpi на 25.06.11, 23:26:

На никой не му харесва това пусто бягане. :(

Още ли се учудваш защо има бягане (devil)
Но, ок, ще го сменим с друго за утре ;)

Ще ми изгори якият трапец :(

Екстра си е бягането... тъкмо да загреете. :)

Резултати и резюме за тренировките през уикенда:

В събота имахме 5 комплекса по избор, сред които бе и Предизвикателството на треньорите. Ето какво се получи, като може да е пропуснат някой резултат от групата на Петър, който също засичаше време:

WOD 1:
Славко (с 32кг / 1 комплекс за деня): 6:33
Иво (32 / 1): 7:34
Теди (8 / 1): 9:47
Илиян М. (16 / 1): 6:43
Калин (16 / 1): 3:01
Иглика (8 / 2): 5:48
Gips (16 / 2): 5:04
Валя (8 / 1): 3:51
Митко (24 / 1): 3:42
Павел (16 / 1): 6:42
Тихомир (8 / 1): 6:47
Никола (24 / 1): 16:28
Никола (24 / 1): 8:26

WOD 2:
Живко (бърпи/чук): 6,4,0,3 / 10,11,10,9
Иглика с 4кг: 8,6,7,6,6,5,6,5 / 12,10,10,10,11,6,9,8
Gips: 7,5,5,5,5,5,6,5 / 11,9,10,9,10,9,8,10
Мартин: 12,11,11,9,8,7,7,7 / 19,17,16,16,16,15,14,14
Сашо: 11,8,8,6,7,7,7,7 / ?,10,10,11,13,12,10,11
Васил (суинг/чук): 10,10,10,10,10,9,9,10 / 16,15,14,13,14,12,13,14
Ивайло (суинг/чук): 10,12,12,12,12,12,12,12 / 19,18,16,16,18,17,16,14
Илиян: 6,7,5,5,5,4,4,5 / 11,13,11,11,10,10,10,9
Радослав (суинг/чук): 12,12,20,12,13,11,12,20 / 18,17,16,10,15,15,18,14
Тихомир (суинг/чук): 11,11,12,10,10,12,12,8 / 12,10,20,21,20,19,18,14
Кольо: 10,10,8,5,8,7,7,7 / 12,12,10,11,11,11,11,11
Надя: 6,5,5,6,6,5,5,5 / 15,13,15,16,14,13,11,13

WOD 3:
Gips (AsRx): 13:47
Славко (AsRx): 8:30
Иво (с по 50кг фермерска разходка първите 100м): 12:53
Калин (с по 30кг фермерска разходка първите 100м): 11:42
Емил (16кг): 9:00
Алек (AsRx): 9:38
Сашо(AsRx): 9:46
Иглика (16кг): 12:14
Надя (16кг): 10:00
Радослав (AsRx): 16:01
Илиян (AsRx): 22:12
Десо (AsRx): 8:13

WOD 4:
Илиян М. (40кг): 9:40
Митко (AsRx): 6:10
Иглика: 4:18
Петър (AsRx): 7:57
Никола (40кг): 9:00

WOD 5:
Калин (70кг): 4:58
Иглика (40кг): 5:32
Илиян М. (100кг): 10:10
Иво (130кг / 12кг чук): 8:01
Митко (AsRx): 3:42
Надя (70кг): 4:16
Мартин: 4:50
Петър (AsRx): 4:20
Алек (AsRx): 5:16
Никола (AsRx): 8:53

Неделя правихме “Колкото повече, толкова повече”: 10 станции, които изкачихме и после слязохме по тях обратното. Разликите между двете суми на всяка станция даваше колко повторения и коя група да ги прави във финалната надпревара между двете групи. И в Надежда, и в Младост, победи първата група, а новите участнички и на двете места се представиха повече от добре.

WOD 5 - 120 кг тяга - 6:08 :)

Отборни тренировки с такова темпо са повече от чудесни, идеята беше супер. Бихме могли да разделяме двата дни на индивидуални и отборни занимания, така че в единия да се отработват техники на упражнения и комплекси като цяло, а в другия - да се прилагат екипно, което е значително по-различно.

Обръщам внимание на нещо, което поражда у мен известни притеснения - редовните следтренировъчни дискусии по дневници, снимки, села и паланки обръщат твърде много внимание на “по-по-най” ефекта в тези тренировки. Елитарни, неелитарни, равноправие, кой какви преимущества имал и т.н..

Друзя, събираме се 20+ много различни хора, с различен тренировъчен опит, ежедневие, физически и психически способности. Обединява ни желанието да тренираме заедно и да подобряваме функционалността си (най-вече).

Вкараната състезателна нотка от Юли и елитаризирането на част от по-топчестите разведрява и мотивира да тренираме стегнато и емоционално, в положителния смисъл.

Много моля, ако някой си взима вкъщи спортната злоба и разни негативни мисли, защото е загубил - да не го прави. Сред нас има (бивши) състезатели и ако беше за едното първо място, може да изкарат от себе си повече, вероятно с цената следващата седмица да е болезнена.

Ако четящите мислят като мен - чудесно, затвърдихме го. Ако не - замислете се добре. Врагът не сме ние самите, врагът е Юли! :)

27.06.11
09:44

казано от Димитър Михайлов на 27.06.11, 09:18:

Обръщам внимание на нещо, което поражда у мен известни притеснения - редовните следтренировъчни дискусии по дневници, снимки, села и паланки обръщат твърде много внимание на “по-по-най” ефекта в тези тренировки. Елитарни, неелитарни, равноправие, кой какви преимущества имал и т.н..

Честно казано, съм малко изненадана, че тези неща се обсъждат сериозно, аз все още смятам, че всичко е в шеговита форма, заради долното:

Друзя, събираме се 20+ много различни хора, с различен тренировъчен опит, ежедневие, физически и психически способности. Обединява ни желанието да тренираме заедно и да подобряваме функционалността си (най-вече).

И аз съм съгласна с всичко, което си казал. Само едно нещо - равноправието е нещо, на което винаги трябва да се обръща внимание, точно защото сме там, за да тренираме заедно и точно, защото всеки е с различни...изброените по-горе. Всичко останало всеки здравомислещ човек би трябвало да го възприема като разведряване на обстановката.

Вкараната състезателна нотка от Юли и елитаризирането на част от по-топчестите разведрява и мотивира да тренираме стегнато и емоционално, в положителния смисъл.

Все пак това са тренировки. Състезанията са отделно нещо. И се обявяват като такива. Другият месец ще има състезание на тренировъчния лагер. Там вече все дава воля на състезателния си дух. Тук просто тренираме. Другият вариант е да се разделим на групи според нивото и да се тренират отделно. Но мисля, че е по-забавно, когато сме заедно.
Тъй като това са групови тренировки, то няма как на всеки всичко да е нагодено на 100% според неговото моментно атлетично ниво. В такъв случай се процедира с индивидуални или тренировки с групи от по 2-3 човека. Но при голям брой хора вече идеята е изместена към масовостта, а не точното дозиране на всеки грам и брой повторения.
Тези, които непрекъснато са на състезателно ниво на съзнанието, ще могат да се раздават на Предизвикателствата, които ще пускаме периодично с Вик и Славко. И на състезанията, които организираме между групите.

Врагът не сме ние самите, врагът е Юли! :)

Не забравяйте, че Джон Конър ми изпрати от бъдещето най-новия модел терминатор да ме пази: Терминатор 5!
То аз терминаторката от 3 исках, ама той нещо се е объркал... (dull)

Обръщам внимание на нещо, което поражда у мен известни притеснения - редовните следтренировъчни дискусии по дневници, снимки, села и паланки обръщат твърде много внимание на “по-по-най” ефекта в тези тренировки. Елитарни, неелитарни, равноправие, кой какви преимущества имал и т.н.

Присъединявам се към този призив.
Никога не употребявам думата “елитен” с чувство за превъзходство, а изцяло със закачка и голяма усмивка. Във форума изписвам въпросната дума винаги в кавички, защото за мен тя е условно понятие. По една или друга причина попадам в тази група, но в нея има не един и двама души, които значително ме превъзхождат като физически възможности, а реално повечето от т.нар. “начинаещи” не полагат по-малко усилия от мен и не се натоварват по-пестеливо. Точно затова смятам, че вживяването в понятията “елитен” и “начинаещ” е меко казано неуместно. Ако някой иска да доказва лично себе си - има индивидуални спортове и състезания за целта. На мен отборната игра ми харесва повече и съм научен да уважавам съперника, независимо дали го побеждавам или не. ОК, говорим си глупости и се шегуваме, но само до там. Събираме се, за да съчетаваме удоволствието от спорта с удоволствието от добрата компания. В спорта има хъс и желание за победа, нормално е... но истинския спортист разграничава нещата и знае кое какво е. Има разлика между силен състезател (в най-общ смисъл) и голям състезател.

Ето това е есенцията.

27.06.11
09:58

Правим хубави неща с хубави хора и се забавляваме страхотно...София, Плевен, Варна, Ловеч...навсякъде има хора, които са решили да тренират по малко по-различен начин и да тестват физическите и менталните си лимити...но всичко е свързано със забава и приятно изкарване...100% съм сигурен, че всички се чувстваме готино, като се събираме...

Сега, без спортна злоба няма как, но тя нека си остане в гърдите и да се пази за истински състезания, ако някои има намерение да участва в такива...

Едно е да тренираш 4 дена в седмицата и уикенда да се доразмажеш, друго е да се готвиш цяла седмица за 3 комплекса, където да си на 101%...

Само ще дам един пример...за Фран-а ми(3:10) съм се подгатвял целенасочено 6 дена...после 4 дена след него-тотален релакс...не за друго, ами просто не можех да си движа краката...
Друг пример...Греъм Холбърг(шампиона от КФ игрите 2010г.) се е възстановявал 6 седмици след тях...

Правете разлика и се забавлявайте...а Плевен ще Ви навестява да наглежда как са нещата:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1