19.05.05
21:43
Нуждая се от малко разширяване в по-долната част на гърба, а не знам кои са най-ефективните упражнения за покачване на маса точно там. Какво бихте ми препоръчали?
19.05.05
21:59
Набиране, гребане с дъмбел, чукчета...
Главното са едни яки набирания с широк хват, изпълнени с много правилна техника, така че да усещаш точно там натоварването при самото набиране. Не примерно в бицепсите или някъде другаде. Важното е да изолираш точно мястото което ти трябва и да работиш върху него.
И в края на тренировката, може един хубав стречинг.
Успех
п.п. Казвам да се наблегне на техниката, защото по мои наблюдения не са много хората, които ги правят както трябва.
[quote author=“freakster”]нещо за правилната техника при набиранията...
Еми това: http://www.bb-team.org/exercise/000051.php
И вече собствен опит, да го трябва да го усещаш мускула. Примерно наскоро видях един дето така маймунски беше увиснал на лоста, че правеше... имам чувството 70% за бицепс и то до перките нищо не стига... :lol: :lol:
Може човекът бицепс да е правил, аз често тренирам така (примерно) :wink:
За долната част:Чукчета с подхват,гребане с дъмбел от хоризонтална лежанка,гребане с Т-щанга,хиперекстензии,”добро утро”( това работи и за задната част на бедрата)
миле, на кое викат добро утро :roll:
тва ли било, аз мислих че е нещо друго, thanks марто :)
26.05.05
13:38
Добро Утро :) Не ми се отваря нова тема ,защото моя въпрос е свързан също с гърба.Значи скоро един приятел ме снима в гръб... много ми хареса снимката но....искам да налея малко маса в горната част и по специално по средата.Немога да го обясня точно но от долу ми излизат “еректорите” или нз .. а3 му жикам рибици и са доста големи а като се качат вече нагоре ... абе виждат се но не така както в долната част :x Та да предложите нещо за решаване на “проблема” :) .а3 до колкото знам за там е пРидърпване на скрипец зад врат.Ако някои знае нещо да кеже !Също искам да попитам и за перките.. но не както обикновенно за разширяване :roll: а 3а маса !Щото искам да са по дебели !
Мерси предварително и бих искал да ми отговарят хора които са сигурни, а не постове от рода на “Ами незнам да ти кажа.. или “Добро Утро” :o
Мерси пак
значи искаш плътност в гърба,следователно ти трябва маса :arrow: базови упражнения,чукчета,мечка
За да натовариш добре въпросните мускули е хубаво да се правят тежки мъртви тяги с прибиране и отпускане на лопатките. Но внимателно, не е съвсем безопасно. Друго - може да се правят шрагове, но от лек навед напред, най-добре с опора, може и стандатни. Също и чукчета от хоризонтална равнина, придърпване на хоризонтален скрипец с широк хват.
26.05.05
14:44
А може ли да ми кажете с къкъв захват да го правя това.. :roll: :roll:
[quote author=“M_7el”]А може ли да ми кажете с къкъв захват да го правя това.. :roll: :roll:
По-хирокичък по-добре. Чети в сайта там се обяснява това-онова.
Не е точно така, за долната част на широкия гръбен мускул(демек на перките:) се прави тесен хват. Набирания с тесен хват, придърпване на скрипец с тесен хват и тн. Който не вярва, да погледне програмата на Сянката:)
[quote author=“liebeskummer”]гърбът се прави (почти) винаги с широк хват
Спред мен, най-ефективно е упражненията за гръб да се правят с удобен за съответния индивид хват. Това би означавало някъде около “раменен хват”, но при всеки е различно.
Поздрави
Лично аз хвата ми при тези упр.е малко по-широк от раненете.Според мене по този начин се свежда до минимум участието на други помощни мускули.Така е и при повдигане от лег
И аз съм така при упражнения за гръб в надхват. При подхвата, обратно, удобно ми е малко по-тясно от ширината на раменете.
е за лега грешиш!гардите биват сащо вътрешни и външни.
и най-важното е правилното изпълнение!то се учи цял живот и пак няма 100%гаранция че ще успееш.
[quote author=”Миле”]Лично аз хвата ми при тези упр.е малко по-широк от раненете.Според мене по този начин се свежда до минимум участието на други помощни мускули.Така е и при повдигане от лег
При мен имам чувството, че не е точна така. Тоест като разширя хвата повечко и бицепса много жестоко се напомпва и се отлага повечко умора в него, отколкото при по-тесен хват. А при съвсем тесен, гърдите влизат супер много. Мисля, че истината е някъде посредата. Както споменахте мисля, рамене или около, но с по-малки разлики.
03.06.05
14:45
аз лично имам чести проблеми с лактите и никога не пускам до долу при набиранията както прави мом4ето на снимката в саита.иначе пак си е правилен моя начин на изпълнение.
а за перките(на лат. m.latisimus dorsii),не знам дали е правилно да се каже долна част на гърба,едно от наи-хубавите за оформяне е гребане с дъмбел,а за разширяване вие ги казахте-набиране,гребане с щанга.