26.06.11
11:13
Здравейте!
Не се чудих много дали да пиша тук, а направо сядам и започвам да пиша, защото доста ми липсва да има с кого да споделям моментите, в които съм горда, разочарована или просто емоционална след тренировка.
Накратко за мен: момиче на 20, студентка, в училищните години съм трениала баскетбол, волейбол, играла съм тенис на корт (за жалост не успях да задобрея), покривах нормативите с пълен брой точки, а даже и отгоре (само на гъвкавост губех - това е нещо, което сега се опитвам да подобря)
Първата година като студентка доста се бях поизоставила и понапълнях (62 кг - миналата зима), но след зимата се стегнах и започнах да спортувам по-активно и успях да сваля няколко килограма до лятото. Лятото работих като барманка и вв следствие, тъй като работният ден беше дълъг и свързан с доста физически труд, успях да постегна тялото още повече. Освен това в свободните си дни плувах доста. (стигнах 57кг)
След това обратно в града започнах отново да ходя на фитнес и да тренирам, но като цяло до преди 3 месеца всичко беше по-скоро с цел раздвижване, а не гонене на някакви конкретни резултати. Тренирах по 3 пъти в седмицата, тренировка за цяло тяло с разнообразни уреди в фитнеса.
Преди 3 месеца обаче реших, че искам да променя тялото си. Претеглих се на кантара = 59. Премерих се, записах си мерките и си казах от днес започва нов режим. От тогава тренирам 6 пъти в седмицата, позволявам си 2 дена почивка само когато някой ден е лошо времето.
Понеделник, сряда и петък ходя на фитнес, а вторник, четвъртък и събота тичам в парка. Освен това събота ходя на йога, за да разтягам. В фитнеса тренирам всички мускулни групи с много малко тежести, защото целта ми е стегнат и оформен мускул, а след тичането в парка нямамм нужда да градя много мускул. В парка тичам всеки път около 9 км (личен рекорд 49 минути).
За храната... закусвам въглехидрати (мюсли обикновено или филия пълнозърнест хляб с филаделфия + яйце), а на обяд и вечеря залагам на пилешка пържолка или филе(може и рибка -риба тон и сьомга) с гарнитура различни зеленчуци и бобови култури. Преди всяка тренировка ям банан, а много често след тренировка си позволявам да пия протеинов шейк... защото е много вкусен... :)) Хапвам си плодове също през деня както и ядки. Кафето ми е вреден навик, но с него замествам шоколада, така че се примирявам. От време на време (2 пъти седмично) ям картофи или ориз на обяд. Неделя съм си го определила като ден за всичко, така че в неделя хапвам какото си искам, но тъй като свикнах вече с този режим на хранене последните 3 недели си ям както обикновено с добавка следобедна закуска сладолед :)).Старая се да пия много вода, макар че забравям...
Сега съм 55.5 кг, свалила съм 5 см от бедрото, ханша и от паласките, а от талия 2.5 см.
Леле стана много дълго...... има и още какво но ще добавям с времето. Само искам да се похваля, че вчера изтичах 12 км за 1:07. Ужасно съм горда, дори не се задъхах, но май малко се пенатоварих. Днес - сладолед и почивка. И уча за изпити, че съм в сесия..... :))) Поздрави и до скоро! Ще чакам критики, коментари, поощрения... радвам се на всяко мнение! :))
П.С.Ще кача снимки скоро !
Добре дошла :)
Би било хубаво да кажеш и какви цели имаш и да следиш за отклонения от тях. Струва ми се че тренираш повече от необходимото, 10 километра през ден не е никак малко, но това нека коментират по-опитните и по-компетентните.
Успех в тренирането!
26.06.11
11:34
Честит дневник. Мога да ти пожелая да си редовна в тренировките и записките, другото идва от самосебеси.
Вярно, че забравих най-важното.. Целите!
А те са: по-нисък процент мазнини в тялото ииии догодина искам да пробягам полу-маратона (21 км) с време ПОД 2 ЧАСА!! :)
Същоо така - 170 висока! :)
Освен това тренирам толкова много, защото след 1 седмица отново почвам работа зад бара и няма да имам толкова свободно време, а и просто ми доставя удоволствие :)
Благодаря и на двамата !
Мнението беше редактирано от Milla A на 26.06.11 11:40.
26.06.11
13:53
Честит дневник!Успех с целите :) :)
Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 26.06.11 13:53.
26.06.11
22:19
Да кажат по запознатите но ако тичаш сутрин на гладно ще имаш много по добри резултати в отслабването. Успех !
Мнението беше редактирано от Тихомир Гергански на 26.06.11 22:20.
Такаа.. днес се отказах от почивката и сладоледа, защото ми доскуча да уча и да стоя на едно място и ги замених с кратка силова тренировка (40 минс). Тренирах Корем + Бицепс, Рамо и Трицепс. Упражненията още не знам как да ги описвам, но ще се постарая повече за по-нататък.
Храната :
7:45 Банан и кафе
9:00 Малка филийка пълнозърнест хляб с cottage cheese и 3 лъжици мюсли (чисто)
11:00 Шепа кашу
14:00 3 малки пилешки филенца със салата (1 домат, 1/5 краставица и боб)
17:00 - 17:40 Тренировка + протеинов шейк
20:00 4 пилешки филенца с бира на тиган гарнитура - грах
Продължавам с ученето :) Стискайте палци - понеделник, вторник и сряда имам 3 изпита ! :)
Мнението беше редактирано от Milla A на 26.06.11 22:29.
казано от Тихомир Гергански на 26.06.11, 22:19:
Да кажат по запознатите но ако тичаш сутрин на гладно ще имаш много по добри резултати в отслабването. Успех !
Не мисля, че 9 или 12 километра на гладно са много добро решение за мен :) Преди ми е ставало лошо от трениране на гладно, особено при тежко натоварване, така че от тогава избягвам такъв вид тренировки.
Благодаря все пак за съвета! :)
Чудесен дневник!
Още в първия пост виждам чудесен подход към храната.Обикновенно на повечето нови членове на форума им трябва доста време да започнат да се хранят разумно(на жените де) :)
Успех с тренировките и на изпитите ;)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 26.06.11 23:46.
27.06.11
10:40
Ако това на аватара си ти, искам да те помоля да промениш целта с отслабването. В момента си 8-ца или 9-ка по десетобалната, според моето виждане разбира се. :P Обикновено прекалено ниският процент на мазнини и ниския прием на такива от храната водя до проблеми с менструалния цикъл при жените.
Желая ти успех!
о да,корема е адски!!
ама за такива генерални оценки 5 или 6 мисля,че ще трябва да видим и останалото (wasntme)
Пиши последователността на тренировката,упражненията,сериите,повторенията и килограмите ;) След време ще можеш да видиш къде си напреднала/изостанала/циклиш на едно място.
Такаа.. вчера и днес не съм тренирала, защото се концентрирам върху изпитите... Вчера само се раздвижих в фитнеса, но нищо сериозно, пазя си силите.
Храната 27.06
7:45 Кафе
9:00 Мюсли с мляко
11:00 Крушка
13:30 Ориз с риба тон
... изпит
16:00 Малко корни (20грамовите, без добавена захар, пълнозърнесто)
20:30 Пиле в соев сос и салата (домати, краставици, боб, царевица и чушка)
Днес 28.06
8:30 Кафе
9:00 Мюсли
14:00 4 яйца с малко салата
14:30 Кафе
17:30 Ябълка
... това е засега, ще вечерям Пиле на тиган - гарнитура грах с доматен сос...
Стискаме палци на Цвети Пиронкова!!!!!!! Айдеееее
ПП аз съм на снимката, ще кача още по-нататък
Мнението беше редактирано от Milla A на 28.06.11 18:44.