Имам няколко принципни въпроса за намаляването на телесните мазнини

26.06.11
22:38

Здравейте,
17години , 180См  от месец съм започнал доста сериозно сваляне,бях 81-82кг,вмомента съм 76-77кг в зависимост.
Тренировките са всеки ден за сега вкъщи,от 1ви започвам да ходя и на зала
Въпрос 1
Губейки тегло,значи ли че се губят мазнини?
Въпрос 2
Колко процента мазнини трябва да има човек за да бъде добре оформен?Чисто индивидуално ли е?

Спрял съм абсолютно всякакво сладко,газирано,мазни храни
Единствените неща които ям са:месо(без мазнини),риба,сирене,мляко,яйца,риба,зеленчуци,плодове.Приемам много вода,средно по 2 литра,а може и доста нагоре.
Като цяло на прав път ли съм,някакви насоки,ще бъдат приети на драго сърце,се пак още съм начинаещ:)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.06.11 22:40.

26.06.11
22:45

Отговор 1)
Много относително-Може да е вода,мазнини или мускулна маса,но при положение че имаш що годе добра хранителна програма и тренираш редовно няма как да губиш ММ.

Отговор 2)
Около 10% подкожни мазнини .

Съвет към хранителния режим : Добави бобови и зърнени култури .

Мнението беше редактирано от Крисо на 26.06.11 22:46.

Здрасти и добре дошъл във форума!
Моля те, поставяй по-ясни и значещи заглавия на темите - така ти ще имаш по-голяма полза, а и другите потребители ще имат.

казано от Mario Georgiev на 26.06.11, 22:38:

Губейки тегло, значи ли че се губят мазнини?

Не, намаляването на телесното тегло не винаги значи намаляване на мазнините. Това може да стане както за сметка на течности (вода), така и за сметка на мускулна маса.

казано от Mario Georgiev на 26.06.11, 22:38:

Колко процента мазнини трябва да има човек за да бъде добре оформен? Чисто индивидуално ли е?

Като цяло е индивидуално, но все пак границите се движат от 9-10 до 13-14%. Въпрос на разбиране за “добре оформено тяло”, обща конституция и структура на тялото.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.11 22:48.

26.06.11
22:54

Аз мисля да спра да свалям на около 70-72кг,и от там нататък ако ми трябва да кача.
Като цяло има видима разлика от първия ден в който започнах да се занимавам,корема започва да се оформя,засега само първи ред,но какво да се прави,бавно става ,трябва си воля!
Мисля да не пия никакви добавки и тн,абсолютно чисто да тренирам.
Загубата на мускул не мисля ,че би била възможна след като на седмица ми се събират към 500лицеви опори минимум.
На ден правя към 50-60-70 в зависимост,и тренирам корем със преси и други упражнения с високо натоварване.След като започна зала,мисля да правя кардио още по усилено.В началото правех кардио (тичах навън) но сега спрях,защото нямам възможност от училище (1 ва смяна съм) а на обяд е ужасна жега.
Препоръки и всякакви съвети са добре приети.
Мерси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1