26.06.11
17:38
Здравейте любители на фитнеса.Измислих си програма и исках да я погледнете и да кажете въобще става ли за нещо.
Аз съм 84 кг, 176см, и стажът ми е година и десет месеца.
Понеделник: гърди + бицепс
1.вдигане на щанга от лег - 4 x 8-10
2.вдигане на щанга от полулег - 3 х 8-10
3.флайс от полулег - 3 х 10-12
4.прав с щанга за бицепс - 4 х 8-10
5.упражнение за бицепс по избор - 3 х 8-10
Вторник:гръб-трицепс
1.набирания обратен хват 3х10
2.чукове 4х8-10
3.Тяга 4х8-10
4.Гребане с дъмбел или мечка 3х8-10
5.Вдигане на щанга от лег с тесен хват-3х8-10
6.френска преса-3х8-10
7.придърпване на скрипец-3х8-10
Сряда:почивка
четвъртък:рамо-крака
1.Раменна преса пред гърди-3х8-10
2.Изнасяне на дъмбели напред-3х8-10
3.Изнасяне на дъмбели в страни 3х8-10
4.Изнасяне на дъмбели за задно рамо-3х8-10
5.Клек 3х20
6.Машината за пръсец 3х12-15
Петък:гръб
1.Набиранияширок хват 4х8-10
2.Скрипец зад врат 3х8-10
3.Хоризонтален скрипец 3х8-10
4.Pullover 3х10-12
Исках да ви питам как ви се струва и ако може да ме посъветвате къде мога да добавя едни кофички и след тях две серии crossover примерно или даже и без второто,само кофички да добавя че да има акцент и на долната част.
Също си мислех за същата програма но понеделник и вторник си разменят местата и четвъртък и петък също.И при този вариант да пусна 3-4 серии кофи в четвъртък след гърбс щото и без това последно упражнение ми е pullover,а той нали е за гръдния кош и да вкарам кофите след него.Но това са просто моите размишления и знам ,че може би са пълни глупости но затова търся вашата помощ.Благодаря предварително на отзовалите се.
И последен въпрос.
Какво мислите за тренировка на гърди 2 пъти седмично, като единият път тренировката е 6-7 серии само лег и 2-3 серии флайс накрая.А втората тренировка е полулег с дъмбели 4 серии и кофи 3 серии.
Темата беше редактирана от smokiii на 26.06.11 20:39.
26.06.11
21:08
Според мен 2 тренировки за гръб в една седмица са много , мисля че една е достатъчна
26.06.11
21:13
напротив гърба може спокойно да се тренира 2пъти седмично стига да се подходи разумно... автора на темата има няколко грешки:
1.директното трениране на бицепс в понеделник може да повлияе индиректно на тренировката във вторник
2.индиректното трениране на трицепс в понеделник поже да повлияе на директното трениране във вторник
3.сериите за бицепс може да се снемат до 4-6.
4.тренировката за крака е направо срамна...
5.нямаш нищо за трапеца... защо не и да вкараш нещо за предмишници но трапеца според мен е по-наложителен освен ако нямаш ген за голям трапецовиден мускул...
6. не вкаравай никви кофички след никъв гръб... няма особен смисъл в това
каква е целта ти с тази програма ? имаш ли добро хранене ? ако питам какви тежести използваш сигурно няма да се досетиш за какво ти говоря ама все пак... говоря за % от макса.
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 26.06.11 21:17.
26.06.11
21:31
Погледни този вариянт, мисля, че ще е по-удачен.
Понеделник: Гърди Бицепс Корем
Лег
Полулег
Кофички или флайс (което ти е по-дудобно аз правя кофички)
Бицепсово сгъване от седеж
Бицепсово сгъване от стоеж
Коремни преси 3 по 30
Повдигане на крака 3 по 25
Вторник: Гръб Тицепс Трапец
Набирания/ Вертикален скрипец
Хоризонтален скрипец
Гребане с щанга
Френско
Трицепс на скрипеца с въже
Поовдигане на тежести за трапец (пудовки, щанга или дъмбели)
Петък: Рамо Крака Корем
Раменна преса
Раменно разгъване встрани
Флайс за задно рамо
Клек
Бедрено разгъване
Прасци
Коремни преси 3 по 30
Повдигане на крака 3 по 25
Упражненията ги изпълняваш 3 серий по 8 пъти.
Добре ,добре започвам да се ориентирам.
Храненето ми е предимно със свинско месо,яйца,понякога боб и леща,риба,салати,но месо ям поне по 3 пъти на ден,въглехидрати ям най-късно до към 4-5 след това не.Колкото до трапеца, мисля да го вкарам след рмото.
Краката преди ги тренирах по следната програма
1.клекове 4х10
2.разгъване 4х10
3.сгъване 4х10
4.напади 3х12-15
5.пръсец 4х12-15
И разбира се тая програма ми направи здрави краката обаче дупарата много се издаде назад и сега с малко кардио и 20 повторения на серия за крака(колкото да ги тренирам) мисля да въведа малко ред в тялото.
Но моля кажете ми за гърдите.Преди тренирах за гърди с по 14 серии и сега са в голям застой и съм почти сигурен ,че с толкова много серии съм ги претоварвал.Мисля да ги направя 9-10 както в програмата.Мислите ли ,че може това да е проблема.И също така какво мислите за 2 пъти в седмицата гърди по начина ,който съм описал по горе.